جمعه ۰۳ فروردین ۰۳

مقايسه خود با ديگران | دلايل و راهكار مقابله عوارض آن

۶۹ بازديد

مقايسه خود با ديگران، دلايل و راهكار مقابله عوارض آن
بسياري از افراد مي دانند كه مقايسه كردن خود با ديگران كار درستي نمي باشد اما نمي توانند دست از اين كار بردارند و نمي دانند اين مسئله به چه علتي در ذهن آن ها تكرار مي شود.
در صورتي كه فرد خود را با ديگران مقايسه كند به مرور زمان اعتماد به نفس او كاهش مي يابد و حس نا امني و نا اميدي در فرد ايجاد مي شود.
اين روند آن قدر تكرار مي شود كه فرد دچار افسردگي و اختلالات اضطرابي مي شود و بهداشت جسمي و رواني او به خطر مي افتد، از اين بسياري از افراد كه به جلسات مشاوره و روان درماني مراجعه مي كنند به دنبال راهي هستند تا بتوانند از اين مقايسه ها دست بردارند.
در صورتي كه شما هم چالش هايي در خصوص مقايسه با ديگران تجربه مي كنيد بهتر است تا انتها اين مقاله را مورد مطالعه قرار دهيد.
مقايسه خود با ديگران، دلايل اصلياولين قدم در خودشناسي، دوست داشتن خود مي باشد، مقايسه كردن چيزي است كه براي بسياري از افراد اتفاق مي افتد اما مقايسه زياد مي تواند علل مشخصي داشته باشد كه در ادامه اين مقاله به مهم ترين دلايلي كه باعث مقايسه كردن مي شود مي پردازيم:
عدم اعتماد به نفس كافيزماني كه فرد دچار كم بيني و يا عدم اعتماد به نفس باشد به طور طبيعي تمايل دارد كه خود را با ديگران مقايسه كند و روز به روز اين مقايسه كردن قوي تر مي شود ، شايد در ابتدا دليل اين امر اين باشد كه چرا نمي توانيم مانند كساني باشيم كه از نظر ما كامل و موفق هستند.
جالب است به اين نكته توجه كنيد كه افرادي كه درگير مقايسه كردن خود با ديگران هستند لزوما افراد شكست خورده و ناموفقي نمي باشند بلكه آن ها نسبت به انتخاب هايشان اعتماد و اطمينان كافي ندارند و نمي توانند موفقيت هاي خودشان را به خوبي ببينند و دائما از نظر آن ها ديگران عملكرد بهتري دارند.
در صورتي كه اين افكار و احساسات به ميزان زيادي در ذهن شما وجود دارد لازم است براي ارتقا و بهبود اعتماد به نفس خود كاري را انجام دهيد در اين شرايط مي توانيد به روانشناس مراجعه كرده و در جلسات روان درماني شركت كنيد تا اعتماد به نفس خود را تقويت نماييد.
كمال گرايي افراطيكمال گرايي يكي از ويژگي هاي شخصيتي مي باشد كه باعث مي شود فرد خودش را با ديگران مقايسه كند و در كمال گرايي فرد مي خواهد كه همه چيز به بهترين نحو انجام شود و اين ويژگي او باعث مي شود كه هيچ گاه از كارها و رفتارهايي كه انجام مي دهد راضي نباشد.


توجه داشته باشيد براي موفقيت جسم و روان لازم است تا در كنار دوست داشتن خود از رفتارهايي كه انجام مي دهد راضي باشيد در صورت عدم رضايت از خود، درگير مقايسه آزاردهنده اي خواهيد شد، معمولا تغيير و تعديل ويژگي كمال گرايي توسط خود شخص سخت و دشوار مي باشد و بايد در اين خصوص روانشناس مداخلات حرفه اي انجام دهد.
عدم داشتن روحيه انعطاف پذيربرخي از افراد روحيه و ديد انعطاف پذيري ندارند و به همين دليل راه رسيدن به موفقيت و پيشرفت را تنها يك راه مشخصي در نظر مي گيرند و آن ها به اين مسئله توجه نمي كنند كه موفقيت هر كس به شرايط و توانايي هاي خود او بستگي دارد و افراد در زندگي براي اين كه به موفقيت برسند بايد مسير منحصر به فرد خودشان را پيدا كنند.
در صورتي كه آن ها اين موضوع را در نظر نگيرند و به آن توجه نكنند باعث مي شود دائما به دنبال يك راه حل كلي باشند و هميشه براي اين كه به پيشرفت برسند خودشان را با ديگران مقايسه كنند تا با استفاده از معيارهاي آن ها بتوانند به نتيجه مشابهي دست يابند.

منبع:كانون مشاوران ايران-مقايسه خود با ديگران | دلايل و راهكار مقابله عوارض آن

نظم شخصي واقعا چقدر اهميت دارد؟ + ۷ ترفند كاربردي

۷۶ بازديد

نظم شخصي واقعا چقدر اهميت دارد؟ + ۷ ترفند كاربردي
نظم، اولين و مهم ترين قانون موفقيت مي باشد همه ما نظام عمومي را قبول داريم اما زماني كه در مورد نظم شخصي صحبت مي كنيم دچار شك و ترديد مي شويم.
داشتن نظم شخصي باعث مي شود تا بهره برداري فرد از امور مختلف تا حد زيادي افزايش يابد و هم چنين نظم باعث تسلط و كنترل بيشتر فرد بر روي كارها مي شود، نظم قابل آموختن مي باشد و با تمرين كردن فرد مي تواند آن را تقويت كند.
مهم ترين اصلي كه بايد فرد در مورد تقويت نظم آن را فرا بگيرد كسب عادت هاي جديد مثل برنامه ريزي كردن و انجام به موقع كارها مي باشد.
براي اين كه فرد اين عادت هاي جديد را ياد بگيريد و نظم در زندگي اش برقرار شود نياز به زمان دارد، اما بعد از آن كه به آن عادت مي كند زندگي براي فرد بسيار لذت بخش تر مي شود و تاثيرات خود را بر جنبه هاي مختلف زندگي مي گذارد، در ادامه اين مقاله به بررسي كامل نظم شخصي در زندگي مي پردازيم.
تعريف نظم و انضباط شخصيانضباط به معني داشتن برنامه اي ثابت و پيوسته براي پاسخ دادن به مسئوليت ها مي باشد اين برنامه ها فقط ذهني نمي باشد و بايد تا مرحله عمل انجام شود، افرادي كه منظم هستند عادت هاي خاصي دارند كه باعث مي شود زندگي شان بر اساس برنامه ريزي هايشان پيش ببرند.
نظم آموختني است و به خاطر برخي تمرينات انجام مي شود، مهم ترين نكته اي كه در نظم شخصي بايد به آن توجه شود كار در زمان مشخص و معيني مي باشد و فرد بايد براي انجام آن اولويت درستي در ذهنش داشته باشد.


در صورتي كه به زندگي افراد موفق نگاه كنيد متوجه خواهيد شد كه آن ها براي هر ساعت از زندگي برنامه دقيقي دارند و با استفاده از انعطاف پذيري كارهاي روزانه شان را مديريت مي كنند.
فوايد نظم شخصي در زندگينظم بايد از كودكي در ذهن فرد نهادينه شود به همين دليل آموزش دادن نظم به كودكان از اهميت بسياري برخوردار مي باشد داشتن نظم شخصيتي در زندگي با فوايد بسياري همراه مي باشد كه در زير برخي از آن ها بيان شده است:
استفاده مفيد از زمان و فرصت هاي زندگيكنترل بهتر زندگيبرنامه ريزي بهتر براي رسيدن به اهدافافزايش اعتماد به نفس، عزت نفس و استقلال در زندگيروابط بهتر با ديگرانكاهش اضطرابتسلط بر كارها و امور مختلفتوجه داشته باشيد كه نظم شخصي تاثيرات خود را بر جنبه هاي مختلف زندگي انسان مي گذارد و بر روي افكار و حتي رفتار با ديگران موثر مي باشد، نوع نگاه ديگران در برخورد با چنين فردي متفاوت مي باشد و ديگران با اعتماد بيشتري به اين افراد توجه مي كنند.
راه هاي افزايش نظم شخصي در زندگينظم شخصي به وسيله تمرين كردن و ياد گرفتن عادت هاي جديد تقويت مي شود و امروزه به اثبات رسيده است كه موفقيت در زندگي بدون نظم داشتن امكان پذير نمي باشد براي افزايش نظم راه هاي زيادي وجود دارد كه در زير نمونه هايي از آن را بيان مي كنيم.

منبع:كانون مشاوران ايران-نظم شخصي واقعا چقدر اهميت دارد؟ + ۷ ترفند كاربردي

مشاهده رابطه جنسي والدين توسط كودك

۷۱ بازديد

مشاهده رابطه جنسي والدين توسط كودك
يكي از نگراني هايي كه والدين در مورد رابطه جنسي خود دارد تماشاي رابطه جنسي شان توسط كودك شان مي باشد، هنگامي كه زوجين تصميم مي گيرند تا فرزندي داشته باشند و عضو جديدي به جمع آن ها اضافه شود بايد چيز هايي كه مربوط به قبل از آمدن نوزاد مي باشد در آن تغييراتي انجام گيرد.
يكي از مواردي كه زن و شوهر بايد با آمدن فرزند آن را تغيير دهند رابطه جنسي و معاشقه آن ها مي باشد به طوري كه نبايد در جلوي فرزند به رابطه جنسي بپردازند.
هنگامي كه كودك در خانه هست زن و شوهر نسبت به رابطه جنسي دچار محدوديت مي شوند و والدين در مورد رابطه جنسي شان نگراني هايي دارند چون فرزند رابطه جنسي والدين را با محدوديت هايي رو به رو كرده است، در اين هنگام براي والدين سوال پيش مي آيد كه چه كنيم كه فرزندمان متوجه رابطه جنسي ما نشود؟
اگر كودك مان رابطه جنسي ما را ببيند چه مسئله اي پيش مي آيد و در آن صورت بايد چگونه بااين قضيه برخورد كنيم؟
در اين مقاله به اين سوالات پاسخ داده مي شود و به شما مي گوييم كه زماني كه اين اتفاق افتاد و فرزند رابطه زناشويي شما را مشاهده كرد چه عكس العملي را نشان دهيد و چگونه با قضيه برخورد كنيد و همين طور چگونه از اين اتفاق پيشگيري كنيد.
اثرات منفي مشاهده رابطه جنسي والدين بر كودكبسياري از والدين فكر مي كنند چون فرزندشان كوچك است چيزي در مورد رابطه جنسي  و مسائل جنسي نمي داند و به همين دليل روابط جنسي شان را در حضور كودك و فرزند خردسال به طور آزادانه انجام مي دهند ولي آن ها بايد بدانند كه اين يك باور بسيار اشتباه مي باشد.
بر اساس تحقيقاتي كه امروزه انجام شده است مشخص شده كه كودكان دو ساله همه تصاوير و صدا ها را در حافظه شان ضبط مي كنند.
والدين بايد اين موضوع را در نظر بگيرند كه ديدن رابطه جنسي والدين و ضبط شدن آن در حافظه كودكان مي تواند آسيب هاي زياد و بسيار عميقي بر روي او به جاي بگذارد كه در اين مقاله اين موضوع را مورد بررسي قرار مي دهيم.
كودكان تخيلات بسيار قوي دارند به همين دليل اگر با صحنه هاي روابط جنسي رو به رو شوند دچار آسيب هايي شوند يا تخيلاتي براي خود ايجاد كنند مثلا ممكن است ترس، اضطراب و تخيلات جنسي از اولين پيامد هايي باشد كه با ديدن رابطه جنسي والدين توسط كودكان به وجود مي آيد.
كودكان به دليل ذهن خلاق خود ممكن است در مورد هر موضوع نظر جذابي داشته باشد و هر چيزي كه مي بيند ممكن است يه دليل جالب خلق كند مثلا براي غروب كردن خورشيد را به خوابيدن مربوط سازد و يا هنگامي كه باران مي آيد بگويد ابرها ناراحت هستند و گريه مي كنند و براي هر چيز ديگري دلايل خلاقي داشته باشد.


تصور كودككودك زماني كه سر و صدايي را از اتاق خواب پدر و مادرش بشنود به نظرتان به چه چيز هايي ربط مي دهد و چطور تفسير مي كند؟ به احتمال زياد او با خودش فكر مي كند كه پدر دارد مادرش را اذيت مي كند و او را آزار و شكنجه مي دهد در اين صورت كودك با اين افكار بسيار ناراحت مي شود و ترس و اضطراب به سراغش مي آيد.
مواردي كه ذكر شد پيامد هاي اوليه اين امر مي باشد كه با مشاهده رابطه جنسي والدين در كودك به وجود مي آيد اما اگر والدين با كودك خود برخورد نادرستي داشته باشند و بيشتر ذهن او را درگير كنند و او را در ابهام قرار دهند در اين صورت تاثيرات منفي و عميق تري بر روي كودك به وجود خواهد آمد.
والدين اگر واكنش اشتباه در چنين شرايطي نشان دهند باعث مي شوند تا كودك مستعد مشكلاتي شود ك در زير نمونه هايي از آن را بيان مي كنيم.
افسردگيمشكل در ايجاد روابط عاطفياختلال جنسي ( ساديسم، مازوخيسم)بلوغ زود رسترس از تنهاييتنفر از رابطه جنسي در بزرگساليتمايل به آزار ديگرانشهواني شدن

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاهده رابطه جنسي والدين توسط كودك

تفاوت سني مناسب در ازدواج چقدر است؟

۸۰ بازديد

يكي از معيارهاي كه در زمان ازدواج بايد به آن توجه شود اختلاف سني در ازدواج مي باشد، در بسياري از باورهاي فرهنگي و اعتقادي براي زن و مرد اختلاف سني مناسب را تعيين مي كنند، بسياري از خانواده ها اعتقاد دارند بايد سن مرد بيش تر از زن باشد در اين صورت زندگي زوجين ثبات بيش تري خواهد داشت.
زماني كه موضوع ازدواج را مورد بررسي قرار مي دهند برخي از موضوعات زير را مورد بررسي قرار مي دهند كه عبارت اند از:
رشد روانشناختيشناخت پيش از ازدواجتشابهات شخصيتيموارد بيان شده از مولفه هاي تاثيرگذار در امر ازدواج مي باشند، و زوجيني كه دوره سني آن ها با يكديگر مشابه باشند به احتمال زياد در مولفه هاي بيان شده همسو هستند، با اين حال تفاوت سني در ميان زوجين عامل اصلي در ميزان موفقيت زندگي آن ها به شمار نمي آيد و براي اين كه ازدواج موفق تري داشته باشيد بايد سعي كنيد با آگاهي بهتر تصميم بگيريد و در زمينه ازدواج و مشكلات خانوادگي تصميم گيري صحيحي داشته باشيد در اين شرايط مي توانيد از مشاوره خانواده كمك بگيريد تا در اين خصوص به نتيجه گيري صحيحي برسيد.
باورهاي جامعه درباره اختلاف سني در ازدواجدر جامعه ما از نظر اعتقادي و فرهنگي بر روي اختلاف سني زوجين تاكيد بسياري دارند و اين الگو بيش تر طرفدار بزرگتر بودن مرد از زن مي باشند و اعتقاد دارند هر چه سن مرد از زن بيش تر باشد آن زندگي ثبات بيش تري خواهد داشت و از سوي ديگر عواملي مانند افزايش فعاليت زنان در جامعه، اهميت دادن به تحصيلات، پا به عرصه گذاشتن زنان با اعتماد به نفس به بازار كار، باعث شده است تا مسئله بزرگ تر بودن مرد از لحاظ سني در امر ازدواج براي ثبات زندگي زناشويي زير سوال برود.
در اين خصوص افراد به توان مديريتي در مردان اعتقاد دارند و حس مي كنند كه مردان در كنار توان تربيتي زنان مي توانند زندگي زناشويي متعادلي داشته باشند.

تفاوت سني مناسب در ازدواج چقدر است؟امروزه بيش تر از گذشته شاهد بزرگ تر بودن زن از مرد در امر ازدواج مي باشيم و بر اساس ازدواج هاي صورت گرفته مشخص شده است كه اختلاف سني به تنهايي و به صورت مستقيم بر روي رضايت زناشويي تاثيري نمي گذارد و اين مسئله به تفاوت سني زن يا مرد مربوط نمي شود.
در اين خصوص تحقيقات بسياري صورت گرفته است و بر اساس تحقيقات انجام شده اين موضوع نه تنها قواعد را بر هم زده است بلكه باعث شده است افراد در امر ازدواج به عوامل روانشناختي توجه بيش تري داشته باشند و آن ها را بيش از گذشته مدنظرشان قرار دهند، شناخت پيش از ازدواج از اهميت بسياري برخوردار است و بيش از گذشته بايد به آن توجه كنند.
عوامل تاثيرگذار بر رضايت زناشوييعواملي كه بر روي زندگي زناشويي اثر مي گذارد و از مولفه هاي تاثيرگذار زندگي زناشويي است مي توان به بلوغ روانشناختي طرفين و شناخت دقيق زوجين نسبت به يكديگر اشاره نمود در صورتي كه زن و مرد از نظر شخصيتي، شباهت هايي با يكديگر داشته باشند سلايق، فعاليت ها و اهداف مشتركي خواهند داشت و در اين شرايط روابط زناشويي آن ها از ثبات بيش تري برخوردار مي شود.
هم چنين توجه به انگيزه هاي ازدواج از اهميت بسياري برخوردار است در صورتي كه فرد از انگيزه هاي ازدواجش آگاه باشد و اين انگيزه ها بيش تر مربوط به عوامل دروني شود تا بيروني، فرد در امر ازدواج موفق تر خواهد بود و احتمالا آمادگي او براي ازدواج بالاتر است.


برخي از جوانان ممكن است به بلوغ عاطفي، اجتماعي و اقتصادي نرسيده باشند و به خاطر فشار والدين و اطرافيانشان تصميم به ازدواج گرفته اند، آن ها چون مهارت هاي لازم براي ازدواج موفق را كسب نكرده اند نمي توانند انتخاب صحيحي داشته باشند.
تصميمي كه نوجوان در اين شرايط مي گيرد به خاطر فشار محيط مي باشد و در اين شرايط ممكن است فرد آمادگي براي ازدواج نداشته باشد. عوامل موثر در ازدواج مي توان به هم سو بودن و شباهت طرفين اشاره نمود البته توجه داشته باشيد هيچ كدام از زوجين به صورت صددرصد به يكديگر شبيه نيستند، اما هر چه ميزان شباهت بيش تر باشد احتمال صميميت، ثبات و رضايت طرفين افزايش مي يابد، توصيه مي شود اگر تصميم به ازدواج گرفته ايد قبل از ازدواج با معيارهاي انتخاب همسر مناسب آشنا شويد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تفاوت سني مناسب در ازدواج چقدر است؟

تست تفاهم قبل ازدواج| سنجش سازگاري زن و شوهر

۷۱ بازديد

زوجين با استفاده از تست تفاهم مي توانند سطح كيفيت زندگي مشترك شان را تعيين و مورد ارزيابي قرار دهند و هم چنين ميزان سازگاري زن و شوهر در اين تست مشخص مي شود. تست تفاهم قبل از ازدواج به زوجين كمك مي كند تا پيش از ازدواج از تصميم خود مطمئن شده و در صورت نياز از مشاور كمك بگيرند.
يكي از اشتباهاتي كه زوجين در زمان آشنايي دچار مي شوند اين است كه به تفاوت هاي فرهنگي، سليقه اي و خانوادگي و يا شخصيت طرف مقابل شان توجه نمي كنند و همين مسئله باعث شده است تا تضادهاي ايجاد شده باعث به وجود آمدن اختلاف هايي در ميان زوجين شود.
در اين حالت تست تفاهم قبل از ازدواج به زوجين كمك مي كند تا شناخت بيشتري نسبت به يكديگر به دست آورند و هم چنين در مورد جنبه هاي پنهان شخصيت طرف مقابل آگاهي لازم را به دست آورند تا بتوانند در امر ازدواج انتخاب صحيح و مناسب تري داشته باشند. 
البته توجه داشته باشيد كه به تنهايي اين تست و تست هاي مشابه نمي تواند ملاك اصلي براي تصميم گيري براي ازدواج شود. اين تست هاي روانشناسي بيش تر در زمينه تشخيص اوليه كاربرد دارد و در صورتي كه نسبت به تصميم گيري تان ترديد و شك داريد بايد از مشاوره خانواده و ازدواج كمك بگيريد تا در اين خصوص شما را راهنمايي كنند و بهترين و گزينه براي رسيدن به قطعيت و انتخاب درست مي باشند.

تست تفاهم قبل ازدواج سنجش سازگاري زن و شوهرمزيت تست تفاهم قبل از ازدواجيكي از مولفه هاي اصلي براي ازدواج موفق، شناخت طرفين از يكديگر مي باشد زيرا بسياري از مشكلاتي كه در زندگي مشترك به وجود مي آيد به خاطر عدم شناخت كافي طرفين از يكديگر و عدم انتخاب صحيح همسر مي باشد كه همين مسئله باث جدايي شده و آمار طلاق را افزايش مي دهد. 
احتمال دارد بسياري از ازدواج ها به طلاق كشيده نشود اما 30 درصد از زوج هايي كه با يكديگر زندگي مي كنند رضايت زناشويي ندارند و هيچ لذتي در زندگي شان تجربه نمي كنند و به دلايل ديگري مانند فرزندان، مشكلات مالي، مسائل فرهنگي مجبور به ادامه زندگي و تحمل يكديگر مي باشند.


توجه داشته باشيد كه انتخاب همسر كار ساده اي نمي باشد اما افراد قبل از ازدواج به معيارهاي درست ازدواج توجه نمي كنند و با داشتن معيارهاي اشتباه ازدواج و عدم توجه به اختلافات در ازدواج مشكلات بسياري در زندگي مشترك تجربه مي كنند و دچار اختلافاتي مي شوند در هنگام ازدواج براي اين كه از انتخاب خود مطمئن شويد مي توانيد از تست هاي تفاهم قبل از ازدواج يا ديگر تست هاي روانشناسي كمك بگيريد، اين تست ها به شما به طور تقريبي كمك مي كنند و يك معيار تقريبي در امر ازدواج مي باشند.
زماني كه اين تست ها را انجام مي دهيد بايد توجه داشته باشيد كه اين معيارها قطعي نمي باشد و نمي توان صد در درصد به نتايج آن متكي بود به همين دليل بهتر است نظر متخصص را در مورد نتايج به دست آمده بپرسيد. توجه داشته باشيد كه بسياري از شاخص ها و عواملي كه بر روي زندگي مشترك تاثير مي گذارد در اين تست ها مشخص نمي شود و مورد بررسي قرار نمي گيرد.
مشاوره قبل از ازدواج بر اساس اطلاعاتي كه از زوجين به دست مي آورند و هم چنين بر اساس نتايج به دست آمده از تست تفاهم قبل از ازدواج شما را در جهت رسيدن به زندگي مشترك رويايي با كمترين تنش هدايت مي كند. در كنار اين ها شما بايد مهارت هاي لازم براي ازدواج را ياد بگيريد تا با آمادگي بيشتري وارد زندگي مشترك شويد و بتوانيد به راحتي فراز و نشيب هاي زندگي مشترك را طي كنيد با موفقيت پشت سر بگذاريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تست تفاهم قبل ازدواج| سنجش سازگاري زن و شوهر

روانشناسي عشق رمانتيك

۸۸ بازديد

روانشناسي عشق رمانتيك:اكثر قريب به اتفاق افراد مي خواهند عاشق شوند.
به ويژه افراد داراي اختلال وابستگي.
عشق براي ما شايد بالاترين ايده آل است.
و روابط به ما معنا و منظور مي دهد.
رابطه به ما حيات  و انگيزه مي دهد.
يك شريك (يار) هنگام مشكل در آغاز يك كار به ما كمك مي كند.
عاشق شدن حس اعتماد به نفس ما را نيز اعتبار مي بخشد.
بر احساس شرم ناشي از شك و ترديدها غلبه مي كند و از ترس  هاي ما از تنهايي ها مي كاهد.
اما، بيشتر اوقات يك رابطه عاشقانه زيبا، به كام ما تلخ مي شود.
آنچه يك رؤياي حيرت انگيز بود تبديل به يك كابوس دردناك مي شود.
خانم كامل يا آقاي تمام عيار مي شود آقا يا خانم بد.
ناخودآگاه نيرويي مقتدر است.به نظر نمي رسد استدلال مانع عاشق شدن ما شود.
نه عاشق شدن آسانتر است و نه رهايي!
حتي وقتي رابطه به شكل وارونه اي پس از ايجاد دلبستگي ما مسموم مي شود.
پايان دادن  رابطه همانقدر سخت است كه به راحتي عاشق شدن!



عشق رمانتيك۱
انفعالات شيميايي رابطه رمانتيكسيم كشي مغز ما مستعد عاشق شدن است.
تا رابطه عاشقانه اي شاد و شنگول را تجربه كنيم و از رضامندي، ازدواج و توليد نسل برخوردار شويم.
نوعي فرآيند شيميايي عصبي كه ايجاد كننده احساس خوب است.در هر مرحله از شهوت، كشش و دلبستگي در مغز ما به جريان مي افتد.به ويژه دوپامين، احساسات نشئگي طبيعي بالايي را موجب مي شود كه مي تواند اثري همچون كوكائين داشته باشد.
احساسات عميق تر با اوكسي توكسين:“هورمون در آغوش گرفتن” راه اندازي مي شوند كه در حين ارگاسم آزاد مي شود.اين هورمون مستقيماً با پيوند و افزايش صداقت و وفاداري در دلبستگي هاي رمانتيك ارتباط دارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي عشق رمانتيك

مهارت هاي ارتباطي | اهميت انواع مهارت هاي ارتباطي

۷۷ بازديد

مهارت هاي ارتباطي، اهميت انواع مهارت هاي ارتباطي
انسان يك موجود اجتماعي است و همين امر باعث مي شود تا فرد مهارت هاي ارتباطي لازم را كسب كند.
به طور كلي مهارت ارتباطي شامل دو نوع مهارت كلامي و غيركلامي مي شود و داشتن اين مهارت ها در روابط بين فردي، كاري و تحصيلي و مكاتباتي بسيار لازم و ضروري مي باشد. مهارت هاي ارتباطي را مي توان ياد گرفت و با استفاده از تمرين و آموزش اين مهارت ها را در خود تقويت كرد.
بايد ارتباطات را به خوبي بشناسيد زيرا در بسياري از مواقع همين ارتباطات سبب آسيب مي شود و در اين شرايط شما بايد درك عميقي از فرآيند ارتباطات داشته باشيد تا در جنبه هاي مختلف زندگي تان به طور مثبت از آن استفاده كنيد و براي شما موفقيت آميز باشند.
افرادي كه نمي توانند با ديگران ارتباط موثري برقرار كنند به دلايل مختلفي مانند عدم اعتماد به نفس يا مشكلات دوران كودكي مي باشد در اين شرايط بايد در جلسات مشاوره روانشناسي شركت كنند تا ناتواني افراد در عدم برقراري ارتباط ريشه يابي شود و براي حل آن راهكارهايي بيان شود.
در اين مقاله به بررسي مهارت هاي ارتباطي و انواع آن مي پردازيم.
مهارت هاي ارتباطيمهارت ارتباطي به توانايي فرد براي انتقال اطلاعات به ديگران به صورت موثر و كارآمد مي باشد، در صورتي كه فرد مهارت ارتباطي را به صورت عميق و كارآمد ياد بگيرد مي تواند ارتباط بين فردي  و تجاري موفقيت آميزي با ديگران داشته باشد، در نتيجه رضايت فرد از زندگي افزايش مي يابد.
اولين مرحله براي ارتباط برقرار كردن با ديگران توليد اطلاعات مي باشد و بعد از آن شخص راهي براي رساندن اطلاعات به ديگران پيدا مي كند. توجه داشته باشيد كه فرآيند برقراري ارتباطات صحيح علاوه بر اطلاعات به شيوه انتقال اطلاعات هم بستگي دارد.
هر شخصي به شيوه خاص خودش از مهارت هاي ارتباطي استفاده مي كنند تا اطلاعات را به ديگران انتقال دهد. در صورتي كه مهارت هاي فرد بيشتر باشد و بتواند تسلط بهتري بر روي مهارت هايش داشته باشد به شيوه بهتري مي تواند با ديگران ارتباط برقرار كند.
اهميت افزايش مهارت هاي ارتباطي در زندگيدر صورتي كه فرد مهارت هاي ارتباطي را فرا گرفته باشد مي تواند ازدواج موفق، دوستي هاي پايدار، فرصت هاي شغلي بيشتر و پيشرفت هايي در زمينه هاي مختلف زندگي داشته باشد.
در صورتي كه شما مهارت هاي ارتباطي تان را افزايش دهيد، خواهيد توانست در زمينه كاري به جايگاه هاي بالاتري برسيد و تبديل به مديري موفق و ثروتمند شويد. هم چنين در ارتباط با ديگران اعتماد به نفس شما افزايش يافته و نسبت به خودتان به ديد مثبت تري خواهيد رسيد.


اگر مهارت هاي ارتباطي در ميان اعضاي خانواده به ويژه در ارتباط با فرزندان افزايش يابد اين ويژگي بر روي روابط شما تاثير مثبت گذاشته و در شكل گيري خانواده سالم نقش بسيار مهمي  دارد.
براي اين كه ارتباط موثري با فرزندان خود داشته باشيد بهتر است از مشاور خانواده كمك بگيريد و هم چنين با مشاوره روانشناسي در ارتباط باشيد تا ارتباطات شما بهبود يابد.
انواع مهارت هاي ارتباطي كليمهارت هاي ارتباطي كلي چند نوع دارند كه شامل موارد زير مي شوند:
مهارت هاي انتقال پياممهارت انتقال پيام شامل مهارت ارتباط كلامي و ارتباط غيركلامي مي باشد، مهارت هاي كلامي شامل كلمات و جملات بيان شده و اصواتي مي شود كه به انتقال اطلاعات و معاني مي پردازد. مهارت هاي غيركلامي به زبان بدن مربوط مي شود كه چگونه فرد علاوه بر صحبت كردن با استفاده از حركات بدن، چهره، طرز نشستن و ايستادن بر ديگران تاثير بگذارد و از اين طريق پيامي را به آن ها انتقال دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-مهارت هاي ارتباطي | اهميت انواع مهارت هاي ارتباطي

مبارزه با بيماري سرطان | چگونه با بيماري سرطان مبارزه كنيم؟

۸۰ بازديد

مبارزه با بيماري سرطان، چگونه با بيماري سرطان مبارزه كنيم؟
مبارزه با بيماري سرطان مسئله اي است كه هر دو بعد روحي و جسمي را درگير مي كند به همين دليل نبايد تاثير شرايط روحي و جسمي را در سيكل درمان ناديده بگيريد و دست كم گرفته شود.
توجه داشته باشيد براي درمان سرطان علاوه بر درمان جسمي، مراقبت از سلامت ذهني و عاطفي از اهميت بسياري برخوردار است، زيرا شرط اصلي شكست سرطان داشتن انگيزه قوي و از دست ندادن اميد مي باشد.
عواملي مانند استرس، نگراني و خشم باعث تضعيف شدن ايمني بدن مي شود در اين شرايط بايد سلامت روان و روحيه قوي داشت تا بتوان با سرطان مبارزه كرد. روحيه افراد و بهزيستي رواني نقش بسيار مهم و حساسي براي مقابله با سرطان دارد.
به همين دليل در اين مقاله به بررسي اين موضوع پرداخته مي شود و در مورد نحوه تغييرات رفتاري و شخصيتي، نحوه بهبود و تقويت روحيه و نقش خانواده در افراد مبتلا به بيماري سرطان توضيحاتي را بيان مي كنيم.


مبارزه با بيماري سرطانچگونه سرطان يك فرد را تحت تاثير قرار مي دهدزماني كه فرد متوجه بيماري سرطان خود مي شود احساسات منفي مانند غم، اندوه، خشم، نااميدي، بي حوصلگي و ترس به سراغش مي آيد، در ابتدا درك اين بيماري سخت است و شما حق داريد غمگين و ناراحت باشيد اما اين حالت نبايد ادامه داشته باشد شما بايد اين احساسات منفي را شكست دهيد.
زماني كه دچار اين احساسات مي شويد اطرافيان متوجه تغيير ناگهاني در شخصيت و رفتار شما مي شوند برخي از اين تغييرات رفتاري و شخصيتي در بيماران سرطاني ديده مي شود كه در صورتي كه به آن رسيدگي نشود شدت آن زياد شده كه برخي از اين علائم شامل موارد زير مي شود:
افسردگي حاداضطرابنوسانات رفتاري و خلقي شديدتحريك پذيري سريع از عوامل و تغييرات خارجيعدم انگيزه و علاقه به زندگيرفتارهاي اجتماعي و فرهنگي نامقبولعدم داشتن تمركزمشكل در تشخيص احساس خود و ديگرانچرا بعد از ابتلا به سرطان افراد تغيير رفتار و شخصيت مي دهند؟افرادي كه به بيماري سرطان مبتلا مي شوند بايد بدانند كه اين بيماري چطور بر روي روحيه و رفتار و شخصيت آن ها تاثير مي گذارد، البته سرطان با دردها و عوارضي همراه مي باشد كه دردها و عوارض بي تاثير نيست و بر روي رفتار و روحيه تاثير مي گذارد.
در ادامه اين مقاله جنبه هاي مختلفي كه بر روي رفتار و شخصيت فردي كه مبتلا به سرطان است را بيان مي كنيم در اين شرايط كمك گرفتن از مشاوره كنترل استرس و اضطراب مي تواند مفيد باشد و مشكلات رواني را كاهش دهد و هم چنين در تغيير رفتار و شخصيت فرد كمك كننده باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-مبارزه با بيماري سرطان | چگونه با بيماري سرطان مبارزه كنيم؟

۹ نكته حساس در تربيت فرزند

۸۴ بازديد

۹ نكته حساس در تربيت فرزند
در صورتي كه نكات حساس در تربيت فرزند رعايت شود كودك مي تواند رشد مناسب و سالمي داشته باشد، به طور كلي شكل گيري شخصيت فرد بر اساس تربيت و نحوه رفتار با او در كودكي شكل مي گيرد، عوامل بسياري در سبك تربيتي والدين موثر هستند كه مي توان به موارد زير اشاره نمود:
عوامل فرهنگي و اجتماعيميزان تحصيلات و خصوصيات شخصيتي والدينسطح رشدي كودك و توانايي هاي شناختي اوقالب هاي رفتاري و اصول فكري فرزندتان بر اساس نحوه تربيت والدين شكل مي گيرد، در اين شرايط بايد كودك به گونه اي رشد يابد كه بتواند در هنگام رويارويي با مشكلات، عملكرد خوب و مطلوبي داشته باشد.
به همين دليل بايد اطلاعات و آگاهي خود را در تربيت كودك افزايش دهد و به نكات حساسي كه در تربيت فرزند لازم است توجه داشته باشيد، هم چنين توجه به بهداشت جسمي و رواني فرزندتان مي تواند در اين امر به شما كمك كند.
با كمك گرفتن از مشاوره كودك مي توانيد در زمينه تربيتي به كودكتان كمك كنيد تا فرزندتان را در مسير موفقيت و رسيدن به آينده روشن و درخشان ياري كند و در آينده فرزندي موفق و شاد داشته باشيد.
تاثير روش هاي تربيت فرزند در فرآيند رشد  يادگيري اواگر چه سن تربيت كودك محدود به زبان خاصي نمي باشد، ولي كودك در هر دوره از رشدش با چالش ها و نيازهاي اساسي رو به رو مي شود، شيوه تعامل والدين با فرزندشان نقش بسيار مهمي بر او دارد و در چگونگي شكل گيري توانايي هاي شناختي او اثر زيادي مي گذارد.
به طور كلي نحوه نگرش شما در شيوه تربيتي كودك بسيار اهميت دارد به عنوان مثال در صورتي كه شما تصور كنيد فرزندتان نقش فعالي در يادگيري دارد، مي توانيد در مورد مسائل مختلف با او صحبت كنيد، به سوال هايش با بردباري و صبوري پاسخ دهيد، هم چنين در اين خصوص تفكر و استدلال او را مورد تقويت قرار مي دهيد.
در مقابل والديني كه تصور مي كنند فرزندشان يادگيرندگاني منفعل هستند بسيار كنترل كننده يا هدايت كننده رفتار مي كنند و سعي مي كنند جلوي خلاقيت و پيشرفت فرزندشان را بگيريد و حتي گاهي به جاي او تصميم بگيرند.
در نتيجه والدين نقش بسيار مهمي بر روي تربيت فرزندان مي گذارند و در تربيت آن ها بسيار تاثير گذار هستند. نكته حساس براي تربيت فرزند چيست؟
توجه به نكات تربيتي فرزندان و به كارگيري آن ها توسط والدين در سنين مختلف رشدي از اهميت بسياري برخوردار است، در اين شرايط نكات كلي در تربيت فرزندان و در برخورد با كودكان وجود دارد كه بايد در هر سن و سالي به آن توجه شود. در ادامه اين مقاله به بررسي اين نكات حساس تربيتي مي پردازيم.
براي فرزند خود منبع امنيت و اطمينان باشيديكي از اولين نيازهاي هيجاني فرزندان به دست آوردن حس امنيت و اطمينان مي باشد، كودكان در اولين مرحله از زندگي با چالش اعتماد در برابر بي اعتمادي رو به رو مي شود.


كودكان از همان دوران نوزادي از رفتار والدينشان تاثير مي پذيرند و در صورتي كه در محيط هاي پر تنش و عصبي قرار گيرند دچار احساس هايي مانند عدم امنيت، بي اعتمادي و در نهايت سبك دلبستگي نا ايمن مي شوند اين امر بر روابط بعدي آن ها با ديگران تاثير مي گذارد و ديد آن ها را نسبت به زندگي منفي و تيره مي كند.
در اين شرايط براي اين كه اعتماد كودك دچار مشكل نشود بايد از انجام رفتارهاي منفي مانند دروغ گويي يا فريب دادن فرزندتان بپرهيزيد.
بايد سعي كنيد كه به او نشان دهيد در برابر تهديد هاي محيطي در كنار او هستيد و هيچ مسئله اي مانع محبت و عشق شما نسبت به او نمي شود و هميشه سعي مي كنيد براي حل مشكلات و چالش ها به او كمك كنيد و در كنار او باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۹ نكته حساس در تربيت فرزند

نكاتي براي داشتن يك خواب خوب شبانه

۷۶ بازديد

اگر اين پيشنهادات مفيد را در خاطرتان حفظ و اجرا كنيد، در اين صورت داشتن يك خواب شبانه خوب آسانتر از آن چيزي است كه فكرش را مي كرديد. به ياد داشته باشيد، فرض بر اينست كه خواب آرام بخش مي باشد و هر شب به تجديد قواي بدنتان كمك مي كند. سعي كنيد كمبود خواب نداشته باشيد و اينكه براي داشتن يك خواب شبانه خوب به مدت حداقل 8 ساعت در هر روز، نبايد به مدت طولاني (بيش از چند روز) از خوابيدن خود بكاهيد. هر شخصي گاهي از اوقات به سختي مي خوابد، اگر به خواب رفتنشما طول ميكشد، جاي نگراني نيست. سعي كنيد اين پيشنهادات را به كار گيريد تا خوابي طبيعي و آسوده داشته باشيد.
براي خودتان يك برنامه منظم خواب ترتيب دهيد.هر شب در زمان معيني به تخت خواب برويد و هر صبح نيز در زمان معيني بيدار شويد. برهم زدن اين برنامه ممكن است منجر به بيخوابي شود. همچنين با خوابيدن زياد در تعطيلات، بيدار شدن در اوايل صبح دشوار مي شود، به دليل آنكه آن چرخۀ خوابتان را از نو براي بيداري بعدي تنطيم مي كند. بين مدت 8ساعت وقت خواب، چرت نزنيد.
ورزش كنيد.سعي كنيد روزانه 20 تا 30 دقيقه ورزش كنيد. ورزش هاي روزانه اغلب به خوابيدن كمك مي كند اگرچه، ورزش نزديك به زمان خواب نيز موجب تداخل در خواب مي شود. سعي كنيد حداكثر زمان مفيد ورزش كردن حدود 4 تا 6 ساعت قبل از رفتن به رختخواب باشد. اما، در كل در مدت 2ساعت باقي مانده به زمان خواب ورزش نكنيد.
از مصرف كافئين، نيكوتين و الكل اجتناب كنيد.از نوشيدن مواد كافئيني كه مانند محرك عمل مي كنند و موجب بيدار ماندن افراد مي شوند، خودداري كنيد. از جمله مواد كافئيني مي توان به قهوه، شكلات، نوشيدني هاي گازدار، چاي هاي غيرگياهي، داروهاي رژيم غذايي و برخي آرام بخش ها اشاره كرد. افراد سيگاري خواب سبكي دارند و اغلب به خاطر علائم ناشي از كاهش نيكوتين در بدن صبح زود بيدار مي شوند. الكل خواب عميق و رسيدن به مرحله REM را از افراد مي گيرد و انها را در مراجل سبك تر خواب نگه مي دارد.
اگر ميخواهيد خواب شبانه راحتي داشته باشيد، از همه موارد ذكر شده حدقل 6 تا 8 ساعت قبل از خوابيدن اجتناب كنيد. همچنين از خوردن هرنوع وعده غذايي سنگين در 2ساعت باقي مانده به خواب بپرهيزيد.


در مورد خواب بيشتر بدانيد: رابطه بين مشكلات خواب و احساس بي ارزشي در ارتباط
موقع خواب عادت ريلكسيشن (تمرين آرمش) داشته باشيد.يك دوش گرم، خواندن كتاب يا مجلات و يا ديگر كارهاي آرميدگي مي تواند باعث راحت تر خوابيدن شوند. مي توانيد خودتان را براي تداعي فعاليت هاي پر از آسودگي خاص براي خوابيدن آموزش دهيد و آنها را به عنوان جزيي از برنامه عادات آرام سازي و تمدد اعصابتانتان قرار دهيد.
تا هنگام طلوع آفتاب بخوابيد.اگر برايتان مقدور است، با طلوع آفتاب بيدار شويد يا از چراغ هاي شب خواب يا خيلي روشن در اتاقتان هنگام صبح استفاده كنيد. طلوع آفتاب به ساعت بيولوژيكي دروني بدنتان كمك مي كند تا بدنتان چرخۀ خواب و بيداري را هر روز مجدداً تنظيم كند. البته، متخصصان خواب براي افرادي كه مشكلات خواب و بيداري دارند توصيه كرده اند كه يك ساعت در معرض طلوع صبحگاهي قرار بگيرند.

منبع:كانون مشاوران ايران-نكاتي براي داشتن يك خواب خوب شبانه