چهارشنبه ۰۱ فروردین ۰۳

اختلال كمبود توجه و بيش فعالي در بزرگسالان

۷۰ بازديد

نشانه ها و راه هاي درمان اختلال كمبود توجه و بيش فعالي در بزرگسالان چيست؟
اختلال كمبود توجه و بيش فعالي فقط مشكل دوران كودكي نيست. بياموزيد كه علائم و نشانه‌هاي اختلال كمبود توجه و بيش فعالي بزرگسالان چگونه به نظر مي رسند و چه كاري مي توانيد در مورد آن انجام دهيد.
درك اختلال كمبود توجه و بيش فعالي در بزرگسالانزندگي مي تواند يك روند متعادل كننده براي هر شخصي باشد، اما اگر خود را دائما دير، بي نظم، فراموشكار، و تحت فشار مسئوليت هاي خود مي بينيد، ممكن است به اختلال نقص توجه و بيش فعالي مبتلا باشيد كه به عنوان ADD شناخته مي شد.
اختلال كمبود توجه و بيش فعالي بسياري از بزرگسالان را تحت تأثير قرار مي دهد. طيف گسترده اي از علائم نااميد كننده آن مي تواند مانع همه چيز از روابط تا حرفه شما شود.
در حالي كه دانشمندان دقيقاً مطمئن نيستند كه چه چيزي باعث اختلال كمبود توجه و بيش فعالي مي شود، آندها گمان مي كنند كه ريشه ي اين اختلال از آميزه اي از ژن ها، محيط و تفاوت هاي جزئي در نحوه اتصال مغز سرچشمه ميگيرد.
اگر تشخيص داده شد كه شما مبتلا به اختلال كمبود توجه و بيش فعالي يا ADD در دوران كودكي هستيد، اين احتمال وجود دارد كه حداقل برخي از علائم را تا بزرگسالي منتقل كرده باشيد.
اما حتي اگر هرگز در كودكي تشخيص داده نشديد، البته اين بدين معنا نيست كه اختلال كمبود توجه و بيش فعالي نمي تواند شما را به عنوان يك بزرگسال تحت تاثير قرار دهد.
اختلال كمبود توجه و بيش فعالي اغلب در طول دوران كودكي ناشناخته مي ماند. به ويژه در گذشته چنين بود، زيرا در آن زمان كه افراد كمتري از آن آگاه بودند. خانواده، معلمان يا ديگران ممكن است به جاي تشخيص علائم و شناسايي مشكل واقعي، فرد را روياپرداز، مسخره، سست، مشكل ساز يا فقط يك دانش آموز بد خطاب مي كردند.
متناوباً، ممكن است در دوران جواني توانسته باشيد علائم اختلال كمبود توجه و بيش فعالي را مهار كنيد، اما با افزايش مسئوليت‌هايتان در بزرگسالي، با مشكلاتي مواجه شديد. مسئوليت هاي بيش تري داشته باشيد، دنبال كردن شغل، تشكيل خانواده، اداره خانه، تمركز و حفظ موقعيت ها سخت تر مي شود.
اين مي تواند براي هر كسي چالش برانگيز باشد، اما اگر شما اختلال كمبود توجه و بيش فعالي داريد، ممكن است اين كار كاملا غيرممكن به نظر برسد.
خبر خوب اين است كه مهم نيست چقدر طاقت فرسا باشد، چالش هاي اختلال كمبود توجه قابل شكست هستند. با آموزش، حمايت و كمي خلاقيت، مي توانيد ياد بگيريد كه علائم اختلال كمبود توجه و بيش فعالي بزرگسالان را مديريت و حتي برخي از نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبديل كنيد.
براي شكست دادن مشكلات اختلال كمبود توجه و بيش فعالي بزرگسالان و شروع به موفقيت در شرايط خود، هرگز دير نيست.
باورهاي غلط و حقايق در مورد اختلال كمبود توجه در بزرگسالانباور غلط: اختلال كمبود توجه و بيش فعالي فقط فقدان اراده است.
افراد مبتلا به اختلال كمبود توجه و بيش فعالي روي چيزهايي تمركز مي كنند كه برايشان جالب است. اگر واقعاً مي خواستند مي توانستند روي هر كار ديگري تمركز كنند.
واقعيت: اختلال كمبود توجه و بيش فعالي بسيار شبيه يك مشكل اراده است، اما اينطور نيست. اين اساسا يك مشكل شيميايي در سيستم مديريت مغز است.
باور غلط: افراد مبتلا به اختلال كمبود توجه و بيش فعالي هرگز نمي توانند توجه كنند.
واقعيت: افراد مبتلا به اختلال كمبود توجه و بيش فعالي اغلب مي توانند روي فعاليت هايي كه از آن لذت مي برند تمركز كنند. اما مهم نيست كه چقدر تلاش مي كنند، زماني كه كار در حال انجام خسته كننده يا تكراري است، در حفظ تمركز مشكل دارند.
باور غلط: همه افراد علائم اختلال كمبود توجه و بيش فعالي را دارند و هر كسي با هوش كافي مي تواند بر اين مشكلات غلبه كند.
واقعيت: بيش فعالي بر افراد در تمام سطوح هوش تأثير مي گذارد. و اگر چه همه گاهي اوقات علائم اختلال كمبود توجه و بيش فعالي را دارند، تنها كساني كه داراي اختلالات مزمن ناشي از اين علائم هستند، داراي اختلال كمبود توجه و بيش فعالي تشخيص داده مي‌شوند.
باور غلط: كسي نمي تواند اختلال كمبود توجه و بيش فعالي داشته باشد و همچنين افسردگي، اضطراب يا ساير مشكلات روانپزشكي داشته باشد.
واقعيت: احتمال ابتلا به اختلال روانپزشكي يا يادگيري در فرد مبتلا به اختلال كمبود توجه و بيش فعالي شش برابر بيشتر از ساير افراد است. اختلال كمبود توجه و بيش فعالي معمولاً با ساير اختلالات همپوشاني دارد.


باور غلط: تا زماني كه در كودكي اختلال كمبود توجه و بيش فعالي يا ADD تشخيص داده نشده باشد، نمي‌توانيد در بزرگسالي به آن مبتلا شويد.
واقعيت: بسياري از بزرگسالان در تمام زندگي خود با علائم ناشناخته اختلال كمبود توجه و بيش فعالي دست و پنجه نرم مي كنند. آن ها كمكي دريافت نكرده‌اند زيرا تصور مي‌كردند كه مشكلات مزمن آن ها، مانند افسردگي يا اضطراب، ناشي از ساير اختلالات است كه به درمان معمول پاسخ نمي‌دهند.
علائم و نشانه هاي اختلال كمبود توجه و بيش فعالي در بزرگسالاندر بزرگسالان، اختلال كمبود توجه اغلب كاملاً متفاوت از كودكان به نظر مي رسد و علائم آن براي هر فردي منحصر به فرد است. دسته هاي زير علائم رايج اختلال كمبود توجه و بيش فعالي بزرگسالان را برجسته مي كند. تمام تلاش خود را براي شناسايي مناطقي كه در آن مشكل داريد انجام دهيد.
هنگامي كه مشكل‌سازترين علائم خود را مشخص كرديد، مي‌توانيد تدابيري براي مقابله با آن ها انجام دهيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اختلال كمبود توجه و بيش فعالي در بزرگسالان

اعتياد جنسي

۸۵ بازديد

اعتياد جنسي، از علائم تا درمان اعتياد به سكس
افرادي كه اعتياد به سكس دارند گرفتار اعتياد جنسي شده اند اين اعتياد يك حالت وسواسي براي درگيري در فعاليت هاي جنسي به خصوص دخول مي باشد.
اعتياد جنسي
بر اساس نظريه برخي از روانشناسان اعتياد جنسي يكي از بيماري ها و اختلالات جنسي مي باشد كه به عنوان پيش فعالي جنسي شناخته مي شود. افرادي كه در كنترل رفتار، انگيزه و افكار جنسي شان با مشكلاتي رو به رو هستند را مي تواند در گروه اعتياد جنسي قرار داد.
در صورتي كه درگير اعتياد جنسي شده اين مقاله را از دست ندهيد. زيرا در مورد اعتياد جنسي، راه هاي تشخيص و درمان آن توضيحاتي ارائه شده است كه مطالعه آن مي تواند براي شما بسيار مفيد باشد.
اعتياد به سكس در مقابل اعتياد به ****اعتياد به سكس يكي از انواع اختلالات جنسي مي باشد كه فشار رواني بسياري بر روي فرد قرار مي دهد به طوري كه افرادي كه به اين مشكل دچار مي شوند درگير مسائل جنسي هستند و مشغوليت هاي ذهني بسياري در اين خصوص دارند.
اين افراد زماني كه شريك جنسي ندارند دچار تنش و بي قراري مي شوند و بعد از سكس به طور موقتي آرامش و رضايت را تجربه مي كنند.
اما به طور كلي مشغوليت ذهني آن ها بسيار زياد است و به همين دليل سكس آن ها همواره با احساسات ناخوشايندي از جمله اضطراب و احساس گناه مي باشد.
توجه داشته باشيد كه اعتياد به سكس با اعتياد به ****وگرافي متفاوت مي باشد. زماني كه فرد درگير ****وگرافي مي شود به ديدن فيلم هاي **** معتاد مي شود و به طور معمول نيازش را از طريق خودارضايي رفع مي كنند.
اعتياد به ديدن اين فيلم ها ممكن است زمينه اعتياد به سكس را فراهم كند اما صددرصد به آن نمي انجامد.
در صورتي كه فيلم هاي ****وگرافي به صورت بيمارگون مشاهده شود بيش از هر چيز باعث ايجاد تصورات غلط از رابطه جنسي به كژكاري جنسي مي شود و در واقع عملكرد جنسي فرد را تحت تاثير قرار داده و مشكلاتي را به وجود مي آورد.


انواع رفتارهاي مختلف مرتبط با اعتياد جنسيفردي كه به اين اختلال مبتلا است ممكن است همه يا برخي از علائم زير را از خود نشان دهد:
اعتياد جنسي يا مشغوليت فكري زياد در مورد رابطه جنسي باعث به وجود آمدن رفتارهاي گوناگوني در فرد مي شود، كه از آن ها مي توان به موارد زير اشاره كرد:
شريك هاي جنسي متعددي را براي خود فراهم مي كند و سعي مي كند به طور اجباري با آن ها سكس را تجربه كند.تمايل زيادي به فيلم هاي **** دارد و به صورت وسواسي و بيمار گون آن ها را مشاهده مي كند.اعتياد پيدا كردن به خودارضاييدرگير شدن در انحرافات جنسي كه به عنوان اختلالات پارافيليك شناخته مي شوند.اختلالات پارافيليك و اعتياد جنسيمبتلا بودن به اعتياد جنسي مي تواند باعث به وجود آمدن اختلالات پارافيليك يا همان انحرافات جنسي شود و به صورت رفتارهاي جنسي ناهنجار خود را نشان دهد. از جمله اين رفتارها مي توان به موارد زير اشاره نمود.
انحرافات مرتبط با تحريك جنسيدر صورتي كه فرد درگير اعتياد جنسي مي شود به هر طريقي مي خواهد تحريك جنسي را به دست آورده و در فرآيند سكس درگير شود. اين امر مي تواند در قالب رفتارهاي نامناسب نشان داده شود كه برخي از آن ها عبرت اند از : چشم چراني، نمايشگري و مالش دوستي.
نمايشگري وضعيتي است كه در آن فرد بدون آن كه رضايت طرف مقابل را كسب كند اندام جنسي خود را به او نشان مي دهد و باعث احساس انزجار، ترس و وحشت در طرف مقابل مي شود.
هم چنين در مالش دوستي هم فرد براي اين كه به تحريك جنسي دست يابد بدون كسب رضايت فرد بدن آن ها به خصوص اندام جنسي شان را لمس مي كند و باعث عصبانيت و ناراحتي آن ها مي شود. امروزه اين انحرافات به عنوان آزار جنسي شناخته مي شوند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد جنسي

اختلال بد شكل انگاري بدن، درمان اختلال بد ريخت انگاري

۷۹ بازديد

اختلال بد شكل انگاري بدن چيست و راه درمان اختلال بد ريخت انگاري
اختلال بدريخت انگاري بدني يا بد شكل انگاري بدن يكي از اختلالات رواني مي باشد كه در دوران نوجواني و جواني به وجود مي آيد و امري بسيار شايع است. احتمالا در اطرافيان و دوستان خود كساني را ديده ايد كه مدام از ظاهرشان ايراد مي گيرند و عيب هاي عجيب و غريب بر روي خود مي گذارند و ساعت ها به اين عيب ها فكر مي كنند.
اين افراد دائما در حضور ديگران از عيب هاي ظاهري شان مي گويند و به طور مداوم دست به عمل هاي زيبايي مي زنند، در صورتي كه از نظر شما ممكن است هيچ مشكل خاصي در ظاهر آن ها وجود نداشته باشد. اين اشخاص به اختلال بدريخت انگاري مبتلا هستند.
از جمله عوارض اين بيماري مي توان به اضطراب، افسردگي، گرايش به مصرف مواد، افكار خودكشي و غيره اشاره نمود.
براي درمان اين اختلال روش هاي درماني بسياري وجود دارد كه روش درمان شناختي رفتاري بيشترين تاثير را در كنترل و بهبود اين اختلال دارد. در اين مقاله به بررسي اين اختلال مي پردازيم و در مورد اختلال بدريخت انگاري و نحوه درمان آن توضيحاتي را بيان مي كنيم.
اختلال بد  شكل انگاري بدني چيست؟اختلال بدريخت انگاري بدني يا بدشكلي بدني (body dysmorphic) يك نوع اختلال رواني مي باشد كه فرد احساس مي كند نقص هايي ظاهري خيلي بزرگ و خيالي در بدن او وجود دارد و به طور مداوم از آن ها گله مي كند. در صورتي كه اين نقص ها اصلا وجود ندارد يا اگر هم باشد بسيار جزئي و كمتر از چيزي است كه او فكر مي كند.
اين افراد در مورد ظاهرشان مشغوليت هاي ذهني بسياري دارند و ساعت ها جلوي آينه مي ايستند و به عيب هاي خيالي شان نگاه مي كنند.


ممكن است ساعت ها عيب ها و نقص هاي خيالي و غيرواقعي شان را تصور كنند. اين افراد به حدي عيب هاي خود را باور دارند و به آن فكر مي كنند كه حرف هيچ شخص ديگري را در مورد اين كه ظاهر خوبي دارند باور نمي كنند.
در برخي از اوقات اختلال بدريخت انگاري بسيار شديد مي شود، به طوري كه تمام ذهن و فكر فرد را درگير خودش كرده و باعث كاهش عزت نفس و اعتماد به نفس شخص مي شود.
حتي ممكن است فرد از ترس مسخره شدن و طرد شدن، در اجتماع حضور پيدا نكند و خود را در خانه حبس كند، هم چنين ممكن است موقعيت شغلي  يا تحصيلي خود را از دست بدهد و در حوزه هاي فردي و اجتماعي زندگي  با مشكلاتي رو به رو شود.
پيامدهاي اختلال بدريخت انگاري يا بد شكل انگاري بدناين اختلال در سنين نوجواني و جواني، زماني كه فرد بيش تر از هر زمان ديگري به ظاهر خود اهميت مي دهد به وجود مي آيد و در ميان نوجوانان امري بسيار شايع است. در ادامه اين مقاله مهم ترين پيامدهايي كه اختلال بدريخت انگاري به همراه دارد را بيان مي كنيم:
احساس گناه، شرم و خجالتاحساس تنهايي مفرطافسردگي و اضطرابوابستگي به الكل و مواد مخدراحساس مداوم نياز به عمل هاي زيبايي غيرضرورياختلالات خوردن و يا اختلالات خوابآسيب به خودافكار خودكشي و گاهي اقدام به خودكشي هاي نافرجامهم چنين همراه اين اختلال بدريخت انگاري بدني ممكن است اختلالات ديگري مانند اضطراب، افسردگي، هراس و يا فوبياي اجتماعي، وسواس فكري – عملي نيز در فرد به وجود آيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اختلال بد شكل انگاري بدن، درمان اختلال بد ريخت انگاري

عادات افراد موفق

۸۳ بازديد

عادات افراد موفق، ۱۰ كاري كه افراد موفق هرگز دوبار انجام نمي دهند
افراد موفق عادت ها و سبك زندگي خاص خودشان را دارند در واقع همين مسئله باعث پيشرفت و موفقيت آن ها مي شود، آن ها عادت هاي خاصي دارند كه در زير برخي از آن ها را بيان مي كنيم:
يكي از عادت هاي افراد موفق، هدايت و پيشروي آن ها در جهت رشد و پيشرفت شان مي باشد، آن ها سعي مي كنند براي رسيدن به هدف شان تلاش كنند.افرادي كه موفق هستند هوشمندي خاصي دارند و در صورتي كه تجربه ناموفقي داشته باشند و با شكست رو به رو شوند از تلاش شان دست بر نمي دارند و نااميد نمي شوند. اين افراد هميشه به دنبال راهي براي رسيدن به اهداف شان هستند.يكي از رمزهاي موفقيت اين افراد اين است كه از اشتباهاتشان درس مي گيرند و سعي مي كنند از تجربه اي كه در اين زمينه كسب كرده اند در جهت موفقيت در زندگي، كسب و كار يا روابط خود استفاده كنند.در صورتي كه از عادت هاي افراد موفق آگاه باشيد مي توانيد با الگو برداري از آن ها سبك زندگي خودتان را تغيير دهيد و در جهت پيشرفت و موفقيتتان گام برداريد.
افراد موفق چه عاداتي دارند؟برخاستن بعد از شكست اگر چه سخت است اما امكان پذير مي باشد به همين دليل تا جايي كه امكان دارد براي رسيدن به اهداف تان بايد تلاش كنيد و از رو به رو شدن با موانع هراسي نداشته باشيد.
براي رسيدن به اهداف و روياهايتان بايد انعطاف پذير باشيد و اگر اتفاق ها مطابق ميل شما نبود مسيرتان را تغيير دهيد و از اين تغيير هيچ ترسي نداشته باشيد.
سعي كنيد موقعيت و شرايط خودتان را مورد بررسي قرار دهيد تا اشتباهات گذشته براي شما تكرار نشود هم چنين نگران تاخير و وقفه اي كه در كارتان به وجود آمده است نباشيد زيرا پذيرفتن شكست ودرس گرفتن از اشتباهات مانند سكوي پرشي به سمت موفقيت و پيشرفت مي باشد.
۱۰ كاري كه افراد موفق هرگز دوبار انجام نمي دهند
در ادامه اين مقاله ۱۰ كاري كه افراد موفق سعي مي كنند آن را انجام ندهند را مورد بررسي قرار مي دهيم:
۱٫ عادات افراد موفق، تكرار اشتباهات گذشته و گير افتادن در تله هاي قديمي
افراد موفق زماني كه با شكست در زمينه شغلي، عشقي و يا غيره رو به رو مي شوند، موقعيت خود را به طور دقيق بررسي مي كنند. تا بتوانند عواملي كه منجر به عدم موفقيت و شكست آن ها شده است را مورد بررسي قرار دهند، از اشتباهاتشان درس بگيرند و سعي كنند آن اشتباهات را دوباره تكرار نكنند.
آن ها بعد از تغيير شرايط وبه دست آوردن آمادگي لازم، دوباره وارد عمل مي شوند تا براي رسيدن به اهداف شان تلاش كنند.
۲٫ شروع به كار يا فعاليت قبل از اطمينان يافتن از صلاحيت خود
آدم هاي موفق اگر چه براي رسيدن به اهدافشان تلاش مي كنند و به دنبال روياهاشان مي روند تا به شادكامي دروني برسند اما آن ها قبل از آن كه وارد عمل شوند اطلاعات و آگاهي خود را در آن زمينه افزايش مي دهند تا با آگاهي و اراده كافي براي رسيدن به موفقيت تلاش نمايد.
آن ها قبل از شروع انجام كاري سوالات زير را از خودشان مي پرسند و در صورتي كه به جواب قانع كننده براي سوالاتشان برسند، اقداماتي را انجام مي دهند در غير اين صورت تا ريشه مشكلات را پيدا نكنند و آن را رفع نكنند هيچ اقدامي براي شروع كار صورت نمي گيرد.


چرا اين كار را انجام مي دهم؟آيا شرايط و موقعيت فعلي من براي شروع اين كار مناسب مي باشد؟آيا براي شروع اين كار آگاهي و اطلاعات كافي دارم؟۳٫ تلاش در جهت تغيير ديگراناصراري به تغيير ديگران نداشته باشيد زيرا دير يا زود خودتان متوجه اين قضيه مي شويد كه نمي توانيد كسي را به زور تغيير دهيد و يا او را مجبور به انجام كاري كنيد. بايد به ديگران فرصت دهيد خودشان براي زندگي شان تصميم بگيرند و با عواقبت و نتايج كارشان رو به رو شوند.
در صورتي كه به اين آگاهي برسيد كه نمي توانيد ديگران را تغيير دهيد، خواهيد توانست بر روي رفتار خودتان كار كنيد و در جهت تغيير در رفتار خود تلاش نماييد در اين شرايط شاهد رشد چشم گير در شيوه هاي تبادلي ديگران با خودتان خواهيد بود و روز به روز به اهداف تان نزديك تر خواهيد شد.
توجه داشته باشيد يكي از عادت هاي افراد موفق، ارتباط برقرار كردن با ديگران و داشتن ارتباط موثر با آن ها مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-عادات افراد موفق

موانع ترك سيگار

۷۷ بازديد

موانع ترك سيگار، شناسايي عوامل موثر در ترك سيگار
بسياري از افراد سيگاري تمايل دارند آن را ترك كنند اما در زمان ترك با شكست رو به رو مي شوند و ترك موفقيت آميزي ندارند زيرا سيگار يكي از سخت ترين مواد براي ترك مي باشد و موانعي براي ترك آن وجود دارد كه ترك را سخت تر و دشوارتر مي كند.
سعي كنيد موانعي كه باعث ترك سيگار مي شود را بشناسيد و عوامل را در خود شناسايي كنيد تا ترك موفقيت آميزي داشته باشيد. هم چنين در اين خصوص مي توانيد از مشاور و روانشناس كمك بگيريد تا راهكارهايي براي ترك راحت تر در اختيار شما قرار دهند.
موانع ترك سيگار چيست؟افراد سيگاري براي ترك سيگار با موانعي رو به رو مي شوند و اين موانع بيشتر به صورت ذهني و رواني مي باشد كه باعث مي شود فرد ترك سخت تري را تجربه كند يا حتي از ترك بترسد.
عادي انگاري يكي از موانعي شده كه ترك سيگار را سخت تر كرده است، زيرا بسياري از مردم در ملاء عام سيگار مي كشند به همين دليل آن را كار اشتباهي نمي دانند و زياد براي ترك آن تلاش نمي كنند.
ترك سيگارروش هاي ترك سيگاربه ارتباط بين سيگار و اعتياد به مواد مخدر توجه داشته باشيد، زيرا اين دو رابطه نزديكي با يكديگر دارند و اگر سيگار را به طور موفقيت آميز ترك كنيد خواهيد توانست در برابر اعتياد به مواد مخدر مقاومت كنيد، در غير اين صورت احتمال اين كه درگير مواد مخدر شويد بسيار زياد است.
در ادامه مهم ترين موانع ترك سيگار را بيان مي كنيم:
ترك خودسرانه بدون كمك گرفتن از متخصصمهم ترين عامل براي ترك سيگار، ترك خودسرانه آن  مي باشد كه بدون نظارت مشاور و روانشناس و متخصص در زمينه اعتياد صورت مي گيرد.
مصرف سيگار بر روي مغز و بدن انسان تغييراتي ايجاد مي كند كه اين تغييرات مانع از ترك سيگار مي شود و ترك را به فرايندي سخت و پيچيده تبديل مي كند.
به همين دليل افراد در ترك خودسرانه و بدون كمك از دكتر موفق نمي شوند و يا اگر ترك كنند، ترك كوتاه مدت خواهد بود و دوباره مصرف سيگار را شروع خواهند كرد.
عدم اطلاعات كافي از فرايند ترك سيگاريكي ديگر از موانع ترك سيگار، عدم اطلاعات از ماهيت و عملكرد سيگار مي باشد.
از مهم ترين عوارض سيگار مي توان به اعتياد جسمي و رواني اشاره نمود، اين امر باعث مي شود فرد دچار اضطراب ها و باورهاي نادرستي شود، شرايط نيز به مرور براي اين افراد سخت تر مي شود و خيال مي كنند ديگر در مهموني ها، دورهمي ها، غذا خوردن در جمع و گفتگو كردن با دوستان و غيره لذت نخواهند برد.
اين امر اضطراب فرد را افزايش مي دهد و منجر مي شود فرد دوباره به مصرف سيگار تمايل داشته باشد و آن را استفاده نمايد.
موانع ترك سيگار، وابستگي بدن به نيكوتينبرخي از افراد به دليل اين كه بدن شان به نيكوتين سيگار وابسته شده است نمي توانند براي ترك اقدامي انجام دهند. افرادي كه سيگار مي كشند بدنشان به نيكوتين وابسته است و وابستگي بدن و مغز انسان به نيكوتين منجر به مصرف دوباره سيگار مي شود.
اگر افرادي كه به سيگار وابسته هستند، براي يك مدت كه سيگار نكشند بدنشان علائم ترك را از خود نشان مي دهد و فرد دچار اضطراب مي شود.


بعد از ترك سيگار ممكن است فرد دچار افسردگي شود كه امري بسيار شايع مي باشد. در اين شرايط فرد به خاطر دوري از اضطراب و تحريك پذيري و پريشاني دوباره به سمت مصرف سيگار تمايل نشان داده و مصرف آن را آغاز مي كند.
در بعضي از مواقع براي مقابله با وابستگي جسمي و رواني سيگار از روش هاي ديگري مانند سيگار الكترونيكي استفاده مي كنند تا فرد راحت تر سيگار را كنار بگذارد.
عدم برنامه ريزي در ترك سيگاربسياري از افراد بارها تصميم به ترك سيگار گرفته اند اما ترك موفقيت آميزي نداشته اند و چند روز به طور موقت سيگار را قطع كرده اند و دوباره مصرف آن را شروع كرده اند. يكي از موانعي كه افراد با آن رو به رو مي شود عدم برنامه ريزي صحيح براي انجام اين كار مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-موانع ترك سيگار

اختلال استرس پس از سانحه در سربازان

۸۸ بازديد

اختلال استرس پس از سانحه در سربازان و نظاميان چگونه درمان مي شود؟
بسياري از جانبازان، هنگام بازگشت از خدمت سربازي با علائم اختلال استرس پس از سانحه مواجه مي‌شوند. اما اقداماتي وجود دارد كه مي توانند انجام دهند تا احساس بهتري داشته باشند.
درك اختلال استرس پس از سانحه در جانبازانآيا با تطبيق مجدد خود با زندگي پس از سربازي مشكل داريد؟ آيا هميشه حس مي‌كنيد كه در لبه پرتگاه هستيد، هميشه نگران هستيد، يا از طرف ديگر، احساس بي حسي و عدم ارتباط با عزيزان خود داريد؟ آيا فكر مي كنيد كه ديگر هرگز مانند يك فرد طبيعي نخواهيد بود؟
بسياري از سربازان اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) را تجربه مي كنند. اگر اختلال استرس پس از سانحه درمان نشود، زندگي با آن بسيار سخت خواهد بود. وقتي زمان بسياري انتظار بكشيد و چيزي تغيير نكند به راحتي نااميد مي‌شويد.
اما مي توانيد از امروز شروع كنيد و به خودتان كمك كنيد كه احساس بهتري پيدا كنيد. حتي اگر آنقدر مشكلتان شديد بوده كه به درمان باليني روي آورديد. اقدامات زيادي وجود دارد كه مي توانيد انجام دهيد تا به خودتان كمك كنيد كه بر اختلال استرس پس از سانحه غلبه كنيد و حتي قوي تر از قبل شويد.
چه چيزي باعث اختلال استرس پس از سانحه  مي شود؟اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، كه گاه به عنوان شوك پوسته يا موج گرفتگي هم شناخته مي شود، پس از تجربه ضربه شديد يا يك رويداد تهديد كننده در زندگي رخ مي دهد.
طبيعي است كه ذهن و بدن شما پس از چنين رويدادي در شوك قرار بگيرد، اما اگر همين پاسخ طبيعي در سيستم عصبي شما باقي بماند تبديل به اختلال استرس پس از سانحه مي شود.
سيستم عصبي شما دو روش خودكار و بازتابي براي پاسخ دادن به رويدادهاي استرس زا دارد:
آماده‌باش، جنگ يا گريز، زماني انجام مي‌شود كه شما نياز به دفاع از خود يا جان سالم به در بردن از خطر يك موقعيت جنگي داريد. در اين هنگام ضربان قلب شما سريع تر شده و فشار خون شما بالا مي رود، ماهيچه هاي شما سفت مي شوند و قدرت و سرعت واكنش شما افزايش مي يابد. هنگامي كه خطر برطرف شد، سيستم عصبي بدن شما را آرام مي كند، ضربان قلب و فشار خون شما را كاهش مي دهد و به تعادل طبيعي خود باز مي گرديد.بي‌حركتي زماني اتفاق مي‌افتد كه استرس زيادي را در موقعيت تجربه كرده باشيد و حتي وقتي خطر از بين رفته، هنوز خود را «گرفتار» مي‌بينيد. سيستم عصبي شما قادر به بازگشت به حالت عادي تعادل خود نيست و شما نمي توانيد اين رويداد را پشت سر بگذاريد. اين اختلال استرس پس از سانحه ناميده مي‌شود.بهبودي از اختلال استرس پس از سانحه با خارج شدن، به صورت ذهني و عاطفي، از منطقه جنگي اتفاق مي‌افتد. زيرا شما هنوز از نظري عاطفي و احساسي در آنجا زندگي مي‌كنيد. درمان به سيستم عصبي شما كمك مي‌كند تا از آنجا «آزاد» شود.


علائم اختلال استرس پس از سانحه در جانبازاناگرچه معمولاً علائم اختلال استرس پس از سانحه در ساعات يا روزهاي پس از يك رويداد آسيب زا ديده شوند، اما گاهي اوقات اين علائم ماه ها يا حتي سال ها پس از بازگشت ظاهر مي شوند. اختلال استرس پس از سانحه در هر سرباز به طور متفاوتي ايجاد مي شود، اما مي‌توان چهار دسته كلي براي علائم آن برشمرد:
يادآوري‌هاي مكرر رويداد آسيب‌زا: افكار ناراحت‌كننده، كابوس‌ها، و يادآوري هاي احساسي باعث مي‌شود آن رويداد دوباره و دوباره تكرار ‌شود. با يادآوري ضربه‌هاي روحي، واكنش‌هاي شديد احساسي و فيزيكي مانند حملات پانيك، لرزش غيرقابل كنترل و تپش قلب ايجاد مي شود.اجتناب شديد از چيزهايي كه شما را به ياد رويدادهاي آسيب زا مي اندازد: از افراد، مكان ها، افكار يا موقعيت هايي كه با خاطرات بد ارتباط دارند، دوري مي‌كنيد كه حتي مي‌تواند باعث كناره گيري از دوستان و خانواده و از دست دادن علاقه به فعاليت هاي روزمره گردد.منفي شدن افكار و بد شدن خلق و خو: با چيزهايي مانند باورهاي منفي اغراق آميز درباره خود يا جهان و احساس مداوم ترس، گناه يا شرم كمتر مي‌توانيد احساس مثبت داشته باشيد.هميشه مراقب بودن: تغييرات ناگهاني در احساسات و واكنش‌هاي عاطفي شديد رخ مي‌دهد، مانند تحريك پذيري، عصبانيت، رفتار بي پروا، مشكل در خوابيدن، مشكل در تمركز و هوشياري بيش از حد ( افزايش هوشياري).پيشگيري از خودكشي در جانبازان مبتلا به PTSDافكار خودكشي در ميان سربازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه شايع است. احساس خودكشي يك نقص شخصيتي نبوده و به اين معني نيست كه شما احمق، ضعيف يا ناتوان هستيد.
اگر تصميم به خودكشي داريد، فوراً به دنبال كمك باشيد. با فردي مورد اعتماد صحبت كنيد يا در صورت نياز با اورژانس تماس بگيريد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اختلال استرس پس از سانحه در سربازان

بيماري هاي ناشي از ازدواج فاميلي

۸۱ بازديد

بيماري هاي ناشي از ازدواج فاميلي ( ۴ خطر اصلي)
آيا در مورد بيماري هاي ناشي از ازدواج فاميلي آگاهي داريد؟ ازدواج فاميلي در بعضي از خانواده ها طرفداران بسياري دارد اما اين نوع ازدواج با مشكلات و بيماري هاي احتمالي همراه مي باشد كه افراد بايد در مورد آن آگاه باشند.
امروزه جواناني كه قصد ازدواج فاميلي دارند به پشتوانه پيشرفت علم، آزمايش هاي بسياري را انجام مي دهند تا از خطرهاي ازدواج فاميلي آگاه شوند و نتيجه ازدواج بسته به جواب آزمايش ها مي باشد. اگر در آزمايش خطري تشخيص داده نشود پس براي ازدواج مشكلي به وجود نمي آيد.
هم چنين با پيشرفت علم پزشكي مي توان از بروز بيماري هاي ناشي از ازدواج فاميلي پيشگيري لازم را فراهم كرد.
قبل از ازدواج كمك گرفتن از مشاوره ازدواج از اهميت بسياري برخوردار است و مشاوره هاي روانشناختي ازدواج نيز در جهت ارتقاء مهارت هاي زندگي مشترك به ويژه در ازدواج هاي فاميلي كه در بعضي از جهات مشكلات خاصي به همراه دارند، ضروري مي باشند.
بيماري هاي ناشي ازدواج فاميلي، خطرات بالقوهازدواج فاميلي يكي از انواع ازدواج ها بوده و ويژگي ها و پيامدهاي خاص خودش را دارد، ازدواج يكي از مهم ترين تصميمات در زندگي هر شخصي مي باشد و نمي توان با قاطعيت نظر داد كه ازدواج با فاميل بهتر است يا غريبه.
تصميم گيري در اين مورد به شرايط شما و خانواده تان وابسته است. اما در ازدواجي كه اشتراك ژنتيكي با آن شخص داريد ممكن است خطراتي ايجاد شود كه قبل از ازدواج بايد آگاهي و شناخت لازم را پيدا كنيد و هم چنين آزمايش هاي لازم را انجام دهيد تا بعد از ازدواج دچار مشكل نشويد.
در بين جامعه اين طور جا افتاده است كه خطر ازدواج فاميلي مي تواند فقط در به دنيا آمدن كودك معلول و عقب مانده ذهني ظاهر شود. در حالي كه ازدواج فاميلي براي زوجين هم خطراتي به همراه دارد.
اگر قصد ازدواج فاميلي داريد و يا زماني كه به اين موضوع فكر مي كنيد از آينده آن مي ترسيد به شما مي گوييم كه اصلا نگران اين مسئله نباشيد.
زيرا امروزه علم پزشكي پيشرفت كرده است و به خوبي خطرات ناشي از ازدواج هاي فاميلي را مورد بررسي قرار داده و ميزان خطر را براي شما مشخص مي كند.


9 تكنيك برتر در مشاوره ازدواج بر اساس جديدترين روشهاي روانشناسي۹ تكنيك برتر در مشاوره ازدواج بر اساس جديدترين روشهاي روانشناسيدر اين مقاله به معرفي خطرات ممكن الوقع ناشي از ازدواج فاميلي مي پردازيم:
بيماري هاي ناشي از ازدواج فاميلي: احتمال نقص ايمنيكودكان حاصل از ازدواج فاميلي ممكن است مبتلا به بيماري نقص ايمني باشند، كودكاني كه مبتلا به اين بيماري هستند سيستم ايمني آن ها پايين است و در معرض بيماري هاي عفوني قرار دارند. هر گاه سيستم ايمني بدن به شكل صحيح و درست كار نكند امكان ابتلا به اين وضعيت وجود دارد.
افرادي كه فرزند آن ها درگير اين بيماري ها شده اند بايد هر چه سريع تر فرزند خود را نزد متخصص برده و براي درمان آن ها اقداماتي را انجام دهند البته امروزه نقص ايمني با استفاده از قرص ها و ويتامين ها قابل درمان مي باشد.
يكي از بيماري هاي شايع در ازدواج هاي فاميلي سندروم داون مي باشند اين بيماري علاوه بر تاثير در ظاهر انسان مانند گردن كوتاه، زبان متورم و صورت پهن از لحاظ ذهني نيز باعث بروز علائمي مانند كم تواني ذهني، وسواس فكري و ضعف يادگيري مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بيماري هاي ناشي از ازدواج فاميلي

عادت در روانشناسي چه معني دارد؟ آيا ترك عادت موجب مرض است؟

۷۸ بازديد

عادت به كاهش پاسخ به يك محرك پس از تكرار مكرر گويند. يا همانطور كه انجمن روانشناسي آن را تعريف مي كند، عادت كردن شامل “عادت كردن به يك موقعيت يا محرك” است و در نتيجه اثربخشي آن كاهش مي يابد.
به عنوان مثال، يك صداي جديد در محيط شما، مانند آهنگ زنگ جديد، ممكن است در ابتدا توجه شما را به خود جلب كند يا حتي حواس شما را پرت كند. به مرور زمان كه به اين صدا عادت مي كنيد كمتر به آن توجه مي كنيد و پاسخ شما كم مي شود. اين پاسخ كاهش يافته عادت كردن است.
نمونه هاي عادتبراي درك چگونگي كاركرد عادت‌سازي، نگاه كردن به چند مثال مختلف مي‌تواند مفيد باشد. اين پديده در بسياري از زمينه هاي مختلف از يادگيري تا ادراك نقش دارد.
يادگيريعادت كردن يكي از ساده ترين و رايج ترين شكل هاي يادگيري است. اين به افراد اجازه مي دهد تا محرك هاي غير ضروري را تنظيم كنند و روي چيزهايي تمركز كنند كه واقعاً نياز به توجه دارند.
به عنوان مثال، تصور كنيد كه در حال مطالعه با تلويزيون در حال پخش در پس زمينه هستيد. تلويزيون ممكن است در ابتدا حواس‌تان را پرت كند، اما عادت كردن به شما اين امكان را مي‌دهد تا در نهايت سر و صدا را كاهش دهيد و روي چيزي كه مي‌خواهيد ياد بگيريد تمركز كنيد.
در حين يادگيري چيزي است كه به طور منظم در زندگي روزمره شما اتفاق مي افتد، اما احتمالا تا حد زيادي از آن بي اطلاع هستيد.
ادراكتصور كنيد كه در حياط خانه خود هستيد كه صداي كوبيدن بلندي را از حياط همسايه خود مي شنويد. صداي غيرمعمول بلافاصله توجه شما را به خود جلب مي كند و شما تعجب مي كنيد كه چه چيزي در حال وقوع است يا چه چيزي ممكن است باعث ايجاد صدا شود.
طي چند روز آينده، صداي كوبيدن با سرعتي منظم و ثابت ادامه مي يابد. در نهايت، شما فقط نويز را تنظيم مي كنيد. اين نمونه اي از عادت در ادراك است.
اين تنها صدا نيست كه ما را به عادت كردن ترغيب مي كند. حواس ديگر نيز مي توانند تحت تأثير عادت قرار گيرند.
مثال ديگر اين است كه صبح قبل از رفتن به محل كار روي مقداري عطر بپاشيد. پس از مدت كوتاهي، ديگر متوجه بوي عطر خود نمي‌شويد ، اما اطرافيان شما ممكن است بوي عطر را حتي بعد از اينكه از آن بي‌اطلاعيد، متوجه شوند.
آيا مي توانيد به درد عادت كنيد؟ تحقيقات نشان مي دهد كه شما مي توانيد، همچنين نشان مي دهد كه اين عادت ممكن است بيشتر مبتني بر مغز باشد تا حساسيت زدايي واقعي به خود احساس درد.


روان درمانيهمچنين رويكردهاي روان درماني وجود دارد كه بر عادت كردن تكيه دارند. براي مثال، در درمان فوبيا ، عادت دادن افراد به منبع ترس يكي از راه‌هاي كمك به آنها براي غلبه بر فوبيا است. در مواجهه درماني، افراد به تدريج در معرض چيزهايي قرار مي گيرند كه از آنها مي ترسند.
عادت در مواجهه درمانيمواجهه درماني از عادت كردن براي كمك به افراد براي غلبه بر ترس هاي خود استفاده مي كند. نمونه اي از اين نوع درمان در غلبه بر فوبيا تاريكي شامل موارد زير باشد:
در ابتدا، فرد ممكن است به سادگي تصور كند كه در يك اتاق تاريك است.هنگامي كه آنها به اين تجربه عادت كردند، خود را در معرض تقريب‌هاي فزاينده‌اي نزديك‌تر به منبع واقعي اضطراب خود قرار مي‌دهند، مانند ايستادن درست در داخل در يك اتاق تاريك، تا زماني كه در نهايت با خود ترس (ايستادن كامل در داخل) روبرو شوند. يك اتاق تاريك).در نهايت، فرد به محرك (تاريكي كامل) عادت مي كند تا ديگر پاسخ ترس را تجربه نكند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-عادت در روانشناسي چه معني دارد؟ آيا ترك عادت موجب مرض است؟

رفتار انحرافي چيست؟

۷۵ بازديد

رفتار انحرافي به عنوان اقداماتي گفته مي شود كه هنجارهاي اجتماعي را نقض مي كند، كه شامل قوانين اجتماعي غيررسمي يا انتظارات و قوانين رسمي تر اجتماعي باشد. از سوي ديگر، رفتار قابل قبول اجتماعي به اعمالي اطلاق مي‌شود كه عموماً براي انجام آن در حضور افراد ديگر مناسب تلقي مي‌شوند.
اين مقاله به بررسي علل رفتار انحرافي و تفاوت آن با رفتار قابل قبول اجتماعي مي پردازد. همچنين انواع مختلفي از رفتارهاي انحرافي و اينكه چگونه برخي از رفتارها، مانند اعتياد، از مقبوليت اجتماعي تا انحرافي را شامل مي شود را پوشش مي دهد.
علل رفتار انحرافينظريه‌هاي مختلفي وجود دارد كه توضيح مي‌دهد چرا افراد درگير رفتارهاي انحرافي مي‌شوند، از جمله تبيين‌هاي روان‌شناختي، بيولوژيكي و جامعه‌شناختي.
در واقعيت، احتمالاً عوامل زيادي در رفتار انحرافي نقش دارند. اينها شامل ژنتيك، شخصيت، تربيت، محيط و تأثيرات اجتماعي است.
همچنين توجه به اين نكته مهم است كه آنچه انحراف تلقي مي شود مي تواند از فرهنگي به فرهنگ ديگر متفاوت باشد. عوامل ديگر – از جمله جنسيت و وضعيت اجتماعي-اقتصادي – نيز بر قوانين و انتظارات اجتماعي غيررسمي و نانوشته اي تأثير مي گذارند كه انتظار مي رود مردم با آنها مطابقت داشته باشند.
رفتار انحرافيتوضيحات روانشناختينظريه‌هاي روان‌شناختي رفتار انحرافي از ديدگاه‌هاي مختلفي سرچشمه مي‌گيرند. به عنوان مثال، رويكرد روانكاوانه ممكن است نشان دهد كه همه مردم تمايلات سركوب شده و ناخودآگاهي دارند كه منجر به انحراف اجتماعي مي شود .
از سوي ديگر، نظريه‌هاي يادگيري ممكن است نشان دهند كه اين رفتارها با مشاهده رفتارهاي انحرافي ديگران آموخته مي‌شوند. در زمينه مصرف مواد، اين نشان مي دهد كه افراد در نتيجه مشاهده مصرف مواد توسط افراد ديگر، شروع به استفاده از مواد مخدر يا سوء استفاده از الكل مي كنند. تحقيقات نشان مي دهد كه تأثيرات اجتماعي مي تواند نقش مهمي در شروع مصرف مواد و اعتياد داشته باشد.


توضيحات بيولوژيكيتوضيحات بيولوژيكي براي انحراف نشان مي دهد كه تأثيرات ژنتيكي نقش مهمي در رفتار انحرافي دارد. براي مثال، وقتي صحبت از اعتياد به ميان مي آيد، تحقيقات نشان داده است كه ژن ها نقش مهمي در ايجاد مشكلات مصرف مواد دارند.
تحقيقات نشان مي دهد كه بين ۴۰ تا ۶۰ درصد از خطر ابتلا به اعتياد به دليل ژنتيك است.
ژنتيك نيز بر خلق و خو و شخصيت كلي تأثير دارد. اين ويژگي ها و ويژگي ها ممكن است بر احتمال انجام رفتار انحرافي تأثير بگذارد.
تبيين هاي جامعه شناختييك توضيح جامعه‌شناختي نظريه كرنش مرتون است كه نشان مي‌دهد بين اهداف جامعه و ابزارهايي كه مردم براي رسيدن به آن اهداف دارند تنش وجود دارد. در نتيجه، مردم اغلب به رفتارهاي انحرافي (مانند دزدي يا فروش مواد مخدر) به عنوان راهي براي دستيابي به آرمان هاي اجتماعي قابل قبول اجتماعي (مانند داشتن ثروت) روي مي آورند.
خلاصهرفتار انحرافي مي تواند دلايل مختلفي داشته باشد. عوامل ژنتيكي، رواني و جامعه شناختي همگي مي توانند بر انواع مختلف انحرافات اجتماعي تأثير بگذارند.
استرس مفيد يا يوسترساسترس مفيد يا يوسترساعتياد و رفتار انحرافياعتياد – از الكل گرفته تا قمار و رابطه جنسي – مي تواند شامل رفتار قابل قبول اجتماعي يا رفتار انحرافي اجتماعي باشد. نوشيدن يك يا دو نوشيدني بعد از كار يك شكل قابل قبول اجتماعي از مصرف الكل است. مست شدن و سپس اقدام به رانندگي به منزل، رفتار انحرافي محسوب مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-رفتار انحرافي چيست؟

استرس مفيد يا يوسترس

۸۴ بازديد

يوسترس چيست؟ همه استرس ها يكسان نيستند. برخي از استرس‌هايي كه در زندگي با آن مواجه مي‌شويد مي‌تواند براي سلامتي شما مضرتر باشد و برخي از انواع استرس در واقع مي‌توانند سالم باشند. يكي از انواع استرس هاي مفيد به نام Eustress شناخته مي شود.
يوسترس چيست؟يوسترس به استرسي اشاره دارد كه منجر به پاسخ مثبت مي شود. اين برعكس پريشاني است و مي تواند به هر نوع استرس مفيد اعم از جسمي يا رواني اشاره داشته باشد. تمايل به كوتاه مدت دارد و اغلب احساس هيجان دارد. مردم اين نوع استرس را قابل كنترل و حتي انگيزه مي دانند.
از نظر فيزيكي، يوسترس اغلب مي تواند از بسياري جهات شبيه پريشاني باشد. ممكن است عصبي شويد. قلب شما ممكن است تند بزند افكار شما ممكن است مسابقه دهند تفاوت در نحوه درك اين احساسات فيزيكي است.
با پريشاني، آنها ممكن است احساس ناراحتي و غرق شدن كنند. با يوسترس، ممكن است احساس هيجان يا حس انتظار داشته باشيد.
يوسترس مي تواند مفيد باشد و در واقع براي رفاه كلي ضروري است. اين نوع استرس “مثبت” مي تواند به احساس خوش بيني و هيجان در مورد زندگي كمك كند.
استرس مفيد يا يوسترساسترس مفيد يا يوسترسنمونه هايي از يوسترسEustress با نتايج مثبت همراه است. براي درك اين نوع استرس مفيد، در نظر گرفتن چند مثال مختلف از زمان وقوع آن مي تواند مفيد باشد. بر خلاف پريشاني، eustress به طور معمول با احساس هيجان و چالش به جاي اضطراب يا ترس همراه است.
تغييرات زندگي : تغييرات عمده زندگي مي تواند باعث ايجاد eustress شود. نمونه هايي از تغييراتي كه مي تواند اين نوع استرس مفيد را ايجاد كند شامل شروع يك شغل جديد، درگير شدن در يك رابطه و تربيت فرزندان است.چالش هاي كوچكتر : هيجان يك ترن هوايي، يك فيلم ترسناك يا يك چالش سرگرم كننده همگي نمونه هايي از eustress هستند. حتي يك تمرين بسيار سخت نيز مي تواند نمونه اي از اين نوع استرس باشد.تجربيات جديد : سفر همچنين مي‌تواند باعث ايجاد eustress شود. اين مي تواند ناراحتي و ناآشنايي قابل توجهي را به همراه داشته باشد، اما اكتشافات زيادي را نيز به همراه دارد. انتظار اولين قرار ملاقات، اولين روز كاري جديد، يا ساير اولين هاي هيجان انگيز نيز زير چتر eustress قرار مي گيرد.در برخي موارد، پريشاني مي تواند به eustress تبديل شود. براي مثال، از دست دادن شغل يا جدايي در ابتدا ممكن است ناراحت كننده باشد، اما ممكن است به عنوان فرصتي براي تغيير و رشد در طول زمان تلقي شود.
تاثير يوسترس يا استرس مفيدEustress نوعي استرس است كه در واقع براي ما مهم است كه در زندگي خود داشته باشيم. Eustress مي تواند اثرات مثبت مختلفي داشته باشد. به عنوان مثال، ممكن است:
كمك به تمركز و تمركزشما را تشويق مي كند تا چالش هاي جديدي را انجام دهيدبه شما انگيزه مي دهد تا اهداف خود را دنبال كنيد ،به شما كمك مي كند در مواجهه با چالش ها انعطاف پذيري بيشتري داشته باشيدبه زندگي خود معنا و هدف بدهيدبه شما كمك مي كند تا احساس سلامتي و شادي بيشتري داشته باشيدمقدار معيني از استرس مي تواند در مورد انگيزه و عملكرد مفيد باشد. در واقع، قانون يركس-دادسون پيشنهاد مي كند كه سطوح بهينه برانگيختگي (يعني استرس) به بهبود عملكرد كمك مي كند، اما فقط تا يك نقطه خاص. و وظايف مختلف ممكن است از سطوح مختلف استرس و برانگيختگي بهره مند شوند.
Eustress اغلب به عنوان يك نوع استرس مفيد در نظر گرفته مي شود زيرا مي تواند تأثير مثبتي بر زندگي شما بگذارد. با اين حال، مهم است كه به ياد داشته باشيد كه eustress هنوز هم نوعي استرس است. به همين دليل، eustress مي تواند به پريشاني يا حتي استرس مزمن تبديل شود، اگر خيلي شديد شود يا براي مدت طولاني ادامه يابد.
مشاورانه مشاوره خانواده مشاوره ازدواج مشاوره تلفني مشاوره آنلاين تست روانشناسي مشاوره روانشناسي مشاوره جنسي اختلال رواني كليپ روانشناسياسترس مفيد را شناسايي كرده و به آن پاسخ دهيدبراي مديريت سطوح استرس خود، مهم است كه تفاوت بين eustress و ساير انواع استرس را بشناسيد. اين هميشه ساده نيست زيرا آنها گاهي اوقات شبيه يكديگر هستند.
درك eustress مي تواند به شما كمك كند تا به راحتي انواع ديگر استرس را نيز مديريت كنيد. براي مثال، تحقيقات نشان مي‌دهد كه وقتي رويدادي به‌عنوان يك «تهديد» تلقي مي‌شود، مردم به آن واكنش متفاوتي نسبت به «چالش» نشان مي‌دهند.
تهديدها پاسخ استرس بيشتري را برمي انگيزند و سطوح بيشتري از اضطراب ايجاد مي كنند، در حالي كه چالش ها مي توانند هيجان انگيز و حتي لذت بخش باشند. تهديدها ترسناك هستند، در حالي كه چالش‌ها فرصت‌هايي هستند براي اثبات خود و يادگيري اينكه وقتي واقعاً تلاش مي‌كنيد چقدر مي‌توانيد انجام دهيد.


اين درك مي تواند به شما كمك كند بسياري از عوامل استرس زا در زندگي خود را به عنوان چالش ارزيابي كنيد تا تهديد. تعدادي استراتژي وجود دارد كه مي‌تواند به شما كمك كند رويدادها را به‌جاي تهديد به‌عنوان چالش ببينيد:
از خودگويي مثبت استفاده كنيد : اين كار را مي توان با تغيير نحوه صحبت با خود در مورد اين چالش ها انجام داد. سعي كنيد به خودتان بگوييد كه اينها چالش هايي هستند كه مي توانيد با آنها كنار بياييد.روي آنچه مي توانيد كنترل كنيد تمركز كنيد : تمركز بر منابعي كه براي مديريت اين چالش ها داريد نيز مي تواند مفيد باشد. تمركز بر روي آنچه مي توانيد كنترل كنيد به جاي آنچه ممكن است اشتباه باشد، مي تواند به شما كمك كند نسبت به چالش هايي كه با آن روبرو هستيد احساس مثبت تري داشته باشيد.طرز فكر خود را تنظيم كنيد : وقتي روي تغيير ذهنيت خود كار مي كنيد و در صورت امكان به استرس به عنوان يك چالش برخورد مي كنيد، مي توانيد اين چالش ها را با انعطاف پذيري بيشتري مديريت كنيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-استرس مفيد يا يوسترس