چهارشنبه ۰۱ فروردین ۰۳

ازدواج در سن بالا

۷۷ بازديد

ازدواج در سن بالا، مزايا و معايب ازدواج در سن بالا
ازدواج در سنين بالا حرف و حديث بسياري به دنبال دارد، بالا رفتن سن ازدواج يك پديده اجتماعي – فرهنگي است كه علل مختلفي براي آن وجود دارد. هم چنين ازدواج در سنين بالا مزايا و معايب خاص خودش را دارد و نمي توان لزوما به چشم يك پديده آسيب زا به آن نگاه كرد.
اما توجه داشته باشيد كه ازدواج در سنين بالا با چالش ها و نگراني هاي بسياري همراه مي باشد. در اين شرايط كمك گرفتن از مشاوره و روانشناس مي تواند براي شما مفيد باشد و مهارت هاي لازم براي ازدواج موفق را به شما ياد دهد تا با خيالي آسوده زندگي مشترك خود را آغاز كنيد.
ازدواج در سن بالاامروزه با توجه به شرايط اجتماعي و فرهنگي سن ازدواج بسيار بالاتر از دهه هاي گذشته شده است.
ازدواج در سنين بالا شكل هاي مختلفي دارد ممكن است يكي در سنين بالا تصميم به ازدواج كرده باشد در حالي كه شخص ديگري تجربه قبلي از ازدواج و زندگي مشترك داشته و به علت فوت يا طلاق همسرش تصميم به ازدواج مجدد گرفته باشد.
علت بالا رفتن سن ازدواجيكي از اصلي ترين دلايل براي بالا رفتن سن ازدواج، طولاني شدن تحصيلات و مهارت آموزي و دير وارد شدن جوانان به بازار كار مي باشد. در صورتي كه جوانان ديرتر وارد بازار كار شوند و استقلال مالي كسب مي كنند، ديرتر به فكر ازدواج و تشكيل خانواده خواهند افتاد.
از طرف ديگر عواملي مانند وضعيت اقتصادي نابسامان و بيكاري بر عدم توانايي افراد براي ازدواج تاثير مي گذارد. در اين شرايط افراد براي به دست آوردن شرايط و موقعيت هاي ازدواج بايد وقت بيشتري را صرف كنند تا بتوانند وارد بازار كار شده و به استقلال مالي برسند سپس براي ازدواج اقدام كنند.
علاوه بر شرايط اقتصادي، برخي از جوانان خودشان تمايلي به ازدواج ندارند، يكي از عوامل تاثيرگذار در ازدواج در سن بالا، طولاني شدن دوستي هاي قبل از ازدواج مي باشد در اين شرايط افراد تا رسيدن به سنين ميانسالي، نياز و آمادگي لازم براي ازدواج را در خود احساس نمي كنند.
آن ها تمايل دارند تا سال هاي بيشتري براي خود وقت بگذارند و مسئوليت ازدواج را سنگين مي دانند و از آن دوري مي كنند. برخي از افراد نيازهاي عاطفي و حتي ميل جنسي شان را به شكل ديگري رفع مي كنند و از تعهد و مسئوليت ازدواج مي ترسند.


مزاياي ازدواج در سن بالازماني كه سن شما بالاتر مي رود در مورد اهداف و عقايد خود صريح تر مي انديشيد و مي توانيد معيارهاي روشن و واضح تري را براي ازدواج موفق تان در نظر بگيريد و از انگيزه ازدواج خود آگاه شويد.افراد در سنين بالا در روابط عاطفي شان مي توانند رفتار بهتري داشته باشند و به طور واقع بينانه به مسائل نگاه كنند و فرد مقابل خود را مورد سنجش قرار دهند. زيرا آن ها به بلوغ عاطفي و پختگي لازم رسيده اند و احتمال گرفتن تصميم هاي هيجاني در اين سن بسيار كاهش مي يابد.يكي ديگر از مزاياي ازدواج در سنين بالاتر، كم بودن تنش هاي رواني و آرامش بيشتر در روابط مي باشد.هم چنين تامين مالي زندگي از جمله مزيت هاي اين نوع ازدواج مي باشد، به طوري كه تاثير مشكلات اقتصادي بر خانواده در چنين ازدواج هايي كمتر ديده مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ازدواج در سن بالا

ترميم شكست عاطفي چگونه خواهد بود؟

۸۳ بازديد

ترميم شكست عاطفي چگونه خواهد بود؟
بسياري از افراد هستند كه درگير وابستگي هاي عاطفي مي شوند و هنگامي كه خودشان را درگير رابطه مي كنند شديدا وابسته شده و درگير رابطه احساسي مي شوند.
هنگامي كه رابطه تمام شود، ديگر نمي توانند با يكديگر در ارتباط باشند در اين صورت دچار بيماري هاي رواني و آشفتگي هاي روحي و رواني خواهند شد.
ترميم شكست عاطفي چگونه خواهد بود؟فردي كه از نظر احساسي شكست خورده است ابتدا بايد از درون خودش را ملاقات كند و لايه لايه درون خود را مورد بررسي قرار دهد او بايد ابتدا به نقاطي كه در دسترس او مي باشد دست پيدا كند و بتواند آن ها را به خوبي لمس كند.
او بايد احساسات خود را مورد بررسي قرار دهد در زير نمونه هايي ذكر شده است كه مورد توجه قرار مي دهيم.
ترديد به خودخشمانكارخود سرزنشيشماتتآشفتگي درونيترساضطرابخيال پردازيفرد بعد از آن كه اين موارد را بررسي كرد آنقدر پيش مي رود تا به درون خود برسد و دروني ترين ترس ها، احساسات، عواطف، افكار و منطق فرو خفته هر فرد كه در درون او قرار دارد كه مورد بررسي قرار مي دهد.
فرد با بررسي اين موارد مي تواند به ارزش هاي زندگي خود كه نهفته بوده است دست يابد و با ديدن و خوب رصد كردنشان تحول بزرگ و عظيمي در زندگي خود به وجود آورند.
ترميم شكست عاطفيبر اساس نظر مشاوران شكست عاطفي براي هر فرد متفاوت است و شدت و ساختار متفاوتي دارد.
بسياري از افراد شكست كوتاه مدت را تجربه مي كنند و سريع به زندگي عادي خود بر مي گردند اما بسياري از افراد ممكن است ساليان سال با اين تجربه تلخ دست و پنجه نرم كنند و نتوانند به راحتي با اين شكست كنار بيايند.
عواملي بسياري هستند كه بر نوع شكست عاطفي تاثير مي گذارند، اين عوامل عبارت اند از: عمق رابطه، ماهيت رابطه، شدت احساسات طرفين در رابطه، شرايط جدايي و تجربيات گذشته، مهم ترين اين عوامل مي باشند.
بر اساس موارد بيان شده نوع شكست خوردن متفاوت مي باشد ولي اين عوامل بين افراد شكست خورده تكرار مي شود و بسته به شخصيت افراد ممكن است مدت شكست عاطفي كوتاه مدت و يا بلند مدت باشد.
كسي كه شكست عاطفي را را تجربه مي كند ممكن است بعضي از قسمت ها را بيشتر احساس كند و در بعضي از عوامل به سرعت عبور كند.


ترميم شكست عاطفياگر فرد بتواند نسبت به شكست عاطفي خود شناخت دقيقي داشته باشد در اين صورت مي تواند هر لحظه احساسات خود را به خوبي مورد پايش قرار دهد و احساساتش را به خوبي بشناسد در اين صورت بهتر خواهد توانست راهي بيابد كه بتواند از احساسات ناخوشايندش عبور كند.
هنگامي كه دچار احساسات درهم شكسته مي شود مي تواند راحت تر با اين احساسات كنار بيايد و چيزهاي بهتري را جايگزين احساسات شكست خورده خود كند در اين هنگام زندگي او مورد تغيير و تحول قرار خواهد گرفت.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ترميم شكست عاطفي چگونه خواهد بود؟

بازتاب گردن نوزاد | رفلاكس گردن نوزاد

۸۲ بازديد

بازتاب گردن نوزاد، رفلاكس گردن نوزاد
بازتاب گردن نوزاد از جمله بازتاب هايي است كه در هفته هاي ابتدايي تولد نوزاد آغاز مي شود و در ماه هاي ۴ و ۶ به اوج مي رسد و پس از آن ناپديد مي شود.
در اين بازتاب اگر سر نوزاد را به طور ناگهاني در يك سو بچرخانيم، دست و پاي موافق جهت حركت، كشيده و اندام هاي طرف مقابل جمع مي شود و در برخي از اوقات اين اتفاق برعكس مي افتد. توجه داشته باشيد كه بازتاب ها فعاليت هاي خودكار و غيرارادي هستند كه بدون اختيار و آگاهي انسان انجام مي شوند.
فعاليت بازتاب ها از طريق مدارهاي عصبي نسبتا ساده به وجود مي آيند، تشديد و تضعيف آن ها مي تواند نشانه هايي از ابتلا به بيماري هاي عصبي باشد.
به همين دليل براي تشخيص اختلالات عصبي و تعيين ميزان هوشياري افراد، وضعيت بازتاب كودكان را مورد بررسي قرار مي دهند در اين شرايط مي توانيد از مشاور كودك كمك بخواهيد تا شما را راهنمايي كند و از سلامت نوزاد خود مطمئن شويد.
بازتاب گردن نوزاد چيست؟بازتاب گردن واكنش چرخاندن سر نوزاد به يك سمت مي باشد، وقتي سر نوزاد به يك سمت مي چرخد بازو و پايي كه در طرف مخالف قرار دارد خم مي شود، در حالي كه بازو و پايي كه هم جهت با سر قرار دارند در همان جهت باز مي شوند به اين نوع واكنش بازتاب نرده مي گويند.


چون در اين حالت بازوها و پاي نوزاد شبيه به فردي مي باشد كه در حال بالا رفتن از نرده است.
بازه زماني بروز بازتاب گردن در نوزادبازتاب گردن به طور طبيعي در ۱۲ هفته ابتدايي تولد وجود دارد و به طور خودكار تا ۶ ماهگي ناپديد مي شود، در صورتي كه اين بازتاب بيش از ۶ ماه طول بكشد از وجود ناهنجاري در مغز حكايت مي كند.
در اين شرايط بايد نشانه هاي سلامت نوزاد را بشناسيد تا در صورت مواجه با ناهنجاري ها بتوانيد به متخصص مراجعه كنيد و براي درمان آن اقداماتي را انجام دهيد.
اهميت وجود بازتاب گردن در نوزادوجود بازتاب گردن نشانه مهمي از رشد عصبي و عملكرد نوزاد مي باشد، در صورتي كه نوزاد اين بازتاب را از خود نشان نمي دهد اين مسئله را با پزشك در ميان بگذاريد زيرا فقدان بازتاب نشان دهنده از اختلالات عصبي – رشدي نوزاد و فلج مغزي مي باشد.
اين بازتاب را در سنين بالاي ۶ ماه از خودشان نشان مي دهند و در صورتي اين واكنش در كودك بماند به رشد و هماهنگي كودك آسيب وارد مي كند.
در اين شرايط شما بايد مراحل رشد كودك را بشناسيد و از مراحل رشدي كودك تا يك سالگي اطلاع داشته باشيد در اين خصوص بايد اطلاعات خود را در خصوص روند رشد در سال اول زندگي كودك افزايش دهيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بازتاب گردن نوزاد | رفلاكس گردن نوزاد

مخالفت خانواده پسر با ازدواج و راه حل آن

۷۳ بازديد

مخالفت خانواده پسر با ازدواج و راه حل آن
مخالفت خانواده پسر با ازدواج مسئله است كه بسياري از زوجين با آن رو به رو مي شوند، ممكن است شما با شرايطي مواجه شويد كه دختري را براي ازدواج انتخاب مي كنيد اما خانواده با انتخاب شما  مخالف باشند، در اين حالت تنش هاي ميان شما و خانواده تان به وجود مي آيد كه مي تواند باعث درگيري ميان شما شود.
بسياري از خانواده به دليل عدم اعتماد به انتخاب شما، مخالف ازدواج تان هستند، آن ها گمان مي كنند كه انتخاب همسر بايد توسط خودشان انجام شود زيرا آن ها با تجربه تر هستند.
در صورتي كه از انگيزه ازدواج تان مطمئن هستيد بهترين راه اين است كه به صورت منطقي با خانواده تان صحبت كنيد، هم چنين مي توانيد از مشاوره قبل از ازدواج كمك بگيريد تا در اين زمينه شما را ياري كند تا بتوانيد ازدواج موفقي داشته باشيد و نگراني هاي خانواده تان كاهش يابد.
دلايل مخالفت خانواده پسر با ازدواج اومخالفت خانواده با ازدواج پسرشان دلايل مختلفي دارد، والدين تصور مي كنند كه خودشان مي توانند دختر بهتري را براي فرزندشان انتخاب كنند و مصلحت فرزندشان را بهتر مي دانند. پدر و مادر فكر مي كنند كه هنوز فرزندشان به بلوغ عاطفي و فكري كافي براي ازدواج نرسيده اند و نمي توانند انتخاب درستي داشته باشند.
نارضايتي از دختر منتخب پسربرخي از خانواده ها اساسا با دختري كه پسرشان براي ازدواج انتخاب كرده است مخالف مي باشند و آن ها گمان مي كنند كه خودشان بايد براي او، همسري را انتخاب كنند. در حقيقت اين خانواده ها به مشورت دادن پسرشان و عدم تائيد  دختري كه او بر مي گزيند قانع نمي باشند و مي خواهند خودشان مستقيم براي همسرشان تصميم بگيرند.
مشكل اين جاست كه خانواده ها به جاي اين كه به دنبال همسر مناسب براي پسرشان باشند بيشتر به دنبال عروسي مناسب براي خودشان هستند كه بتوانند به او افتخار كنند و از نظر آن ها براي پسرشان مناسب باشد.
هراس خانواده از جدايي و مستقل شدن فرزند از خانوادهاين خانواده ها ترجيح مي دهند كه پسرشان فعلا ازدواج نكنند، پسري كه در خانواده نقش پدر و پشتيبان را دارد و اعضاي خانواده به او وابستگي مالي دارند، نگرانند كه با ازدواجش منجر به از دست دادن تكيه گاهشان شود و اين مسئله بسيار براي آن ها نگران كننده مي باشد.


هم چنين ممكن است مادر به پسرش بسيار وابسته باشد و عروس را به عنوان رقيبي براي خود در نظر بگيرد، دليل ديگري كه ممكن است خانواده ها مانع ازدواج پسرشان شوند شك در توانايي پسر براي اداره كردن زندگي مي باشد.
در اين حالت خانواده ها تصور مي كنند كه پسرشان به قدر كافي آگاه نيست و هنوز توانايي مالي اداره زندگي شان را ندارند و از پس زندگي بر نمي آيد به همين دليل از جدايي و مستقل شدن پسرشان مي ترسند.
در نظر داشتن دختري در دوستان و اطرافياندر بعضي از موارد خانواده ها، دختر ديگري را در آشنايان براي پسرشان پسنديده اند و به همين دليل با انتخاب پسرشان مخالف هستند و دوست دارند پسرشان با دختري كه آن ها انتخاب كرده اند ازدواج كند به همين دليل راضي به ازدواج پسرشان با دختري كه خودش به عنوان همسر انتخاب كرده است نمي شوند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مخالفت خانواده پسر با ازدواج و راه حل آن

رفتار با كودكان دير آموز

۸۴ بازديد

كودكان دير آموز، برخورد و آموزش كودك دير آموز
كودكان دير آموز توانايي يادگيري مهارت هاي تحصيلي ضروري را دارند، اما ميزان و عمق يادگيري آن ها نسبت به هم سن سالانشان كمتر است به طوري كه نمرات هوش كودكان دير آموز بالاتر از نمرات كودكان عقب مانده ذهني و پايين تر از كودكان طبيعي مي باشد به همين دليل به آن ها كودكان مرزي مي گويند.
اين كودكان از نظر ظاهري تفاوتي با كودكان ديگر ندارند به همين دليل تشخيص آن ها تا موقع مدرسه رفتن به تاخير مي افتد در اين سن، والدين دچار نگراني مي شوند، توقعات والدين در مورد نمرات و مهارت هاي فرزندشان اين كودكان را دچار استرس و اضطراب مي كند و آن ها را در شرايط سختي قرار مي دهد.
لازم است تا والدين از طريق استعداديابي از توانايي فرزندشان آگاه باشند و بر اساس توانايي او انتظارات شان را تطبيق دهند در اين راستا مركز مشاوره به شما كمك مي كند تا با استفاده از روش هاي موثر به كودكتان كمك كنيد تا شرايط او بهبود يابد.


ويژگي هاي كودكان دير آموز چيست؟كودكان دير آموز در ظاهر مانند ديگر كودكان جامعه هستند، اما بهره هوشي آن ها كمتر از كودكان معمولي مي باشد و بين ۷۰ تا ۸۴ است. اين كودكان علاقه به كارهاي فكري و يادگيري ندارند و قادر به انجام برنامه ريزي و كارهايي به صورت پيشرفته نيستند.
بسياري از اين كودكان در تحصيل دچار مشكل مي شوند به طوري كه ضعف هاي تحصيلي آن ها در تمام دروس مشخص  است اما اين كودكان ممكن است در برخي از مهارت ها بسيار عالي باشند. از نشانه هاي ديگر كودكان ديرآموز مي توان به موارد زير اشاره نمود:
در پردازش اطلاعات بسيار ضعيف عمل مي كنند يكي از علل قابل شناسايي بدكاري در سيستم عصبي مركزي مي باشد.از نظر مهارت هاي حركتي مانند راه رفتن تفاوتي با همسالان خود ندارند. اما از نظر مهارت هاي ظريف مانند نخ كردن دشواري هايي دارند.يك نوع كندي حسي حركتي در انجام كارهاي شخصي خود دارند.درجاتي از آسيب مغزي يا بدكاري سيستم اعصاب مغزي در آن ها ديده مي شود.در حافظه ديداري و شنيداري مشكلات جدي دارند در نتيجه ديكته و نوشتن براي آن ها سخت و دشوار مي باشد.بيشتر اين كودكان به خاطر بازخوردهايي كه از طرف ديگران دريافت مي كنند اعتماد به نفس آن ها كاهش مي يابد و هم چنين خودپنداره پاييني دارند.كودكان دير آموز، ريشه مشكل كجاست؟علل بروز اختلالات يادگيري و ديرآموزي كودكان هنوز به طور دقيق مشخص نشده است، با اين حال در پژوهش هاي مختلف بسياري از عواملي كه باعث ديرآموزي كودكان هستند شناسايي شده است كه هر كدام از آن ها به طور اختصار بيان شده اند:
عوامل ژنتيكي:بر اساس تحقيقات انجام شده در خانواده هايي كه عضوي دچار اختلال يادگيري است احتمال بروز چنين اختلالي بسيار بيشتر مي باشد.
عوامل فيزيولوژيكي و بيوشيمي:در صورت ابتلا به بيماري و يا صدمه ممكن است به مغز آسيب وارد شود و اين مسئله باعث اختلال در يادگيري يا ديرآموزي كودك شود. اين آسيب ها ممكن است در دوران جنيني يا بعد از زايمان به وجود آيد.
عوامل آموزشي:عوامل ديگر محيطي مانند نداشتن فعاليت هاي محرك، تخصص ناكافي معلم در شيوه هاي آموزشي پايه، توقعات بسيار بالا يا پايين  معلمان از دانش آموزان، تدريس ناكافي به دانش آموزان در عقب ماندگي كودكان نقش دارند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-رفتار با كودكان دير آموز

اشتباهات مهلك كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند

۸۵ بازديد

اشتباهاتي كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند
اگر در مورد اشتباهاتي كه به طلاق ختم مي شوند آگاهي داشته باشيد مي توانيد تا حدودي پيشگيري هاي لازم را انجام دهيد كه طلاقي صورت نگيرد.
يكي از مهم ترين مراحل در زندگي همه افراد، ازدواج كردن مي باشد، براي اين كه فرد ازدواج موفق و عشق ماندگاري داشته باشد بايد زوجين تلاش كنند تا به اهداف مشترك شان برسند و در زندگي تفاهم داشته باشند.
در صورتي كه در مورد اصول اساسي در زندگي مشترك آگاهي داشته باشيد مي توانيد از اشتباهاتي كه منجر به طلاق مي شود پرهيز كنيد و سعي كنيد تا رابطه عاشقانه تان در مسير سرازيري قرار نگيرد.
رابطه زناشويي تا حد زيادي به درك متقابل و واكنش طرفين بستگي دارد، در اين مقاله ۵ مورد از اشتباهاتي كه منجر به طلاق مي شود را بيان مي كنيم و در مورد آن توضيحاتي مي دهيم و هم چنين با راهكارهايي براي مقابله با اين اشتباهات مفيد مي باشند آشنا مي شويم.
عوامل طلاق و جداييعوامل بسياري وجود دارد كه ممكن است زندگي زناشويي را تا ورطه طلاق و جدايي ببرد، با اين حال برخي از اين اشتباهات از عموميت بيشتري برخوردار مي باشند كه در ادامه به بررسي آن ها مي پردازيم.
برگشت بعد از طلاقبرگشت بعد از طلاق | رعايت نكاتي براي آشتي و بازگشت بعد از طلاقاشتباهاتي كه به طلاق ختم مي شوند، تصميمات شتاب زدهبسياري از دختران و پسران در اوايل ازدواج به صورت ديوانه وار عاشق هم هستند اما اين احساسات آتشين در بسياري از مواقع به سرعت فروكش مي شود و بعد از ازدواج اختلاف نظرهايي در ميان آن ها به وجود مي آيد.


در اين شرايط گرفتن تصميمات شتاب زده و از روي احساسات، مشورت نكردن با همسر و عدم بررسي منطقي مشكلات باعث دامن زدن به تنش هايي در ميان زوجين مي شود.
راه حل:ازدواج كردن آغاز زندگي دو نفره و پيمودن مسير  مشترك توسط زوجين مي باشد و در اين مسير چالش ها و سختي هاي بسياري وجود دارد.
براي حل اين مشكلات بايد برنامه ريزي هاي صورت گيرد و راهي براي حل اين مشكلات در نظر گرفته شود هم چنين مديريت و برنامه ريزي بايد به درستي انجام گيرد.
در فرصت مناسب با همسرتان در مورد مشكلات و دغدغه هاي زندگي تان مشورت كنيد اين كار باعث بارش فكري مي شود و به اين وسيله مي توانيد بهترين راهكار را پيدا كنيد.
اشتباهاتي كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند، قوانين سفت و سخت در مورد امور منزل يكي ديگر از قوانين طلاق مي تواند حاكم بودن قوانين سخت و انعطاف ناپذير در امور منزل باشد، چنين اشتباهي در زندگي مشترك باعث مي شود خانه به جاي اين كه محيط امن و پر از آرامش باشد به يك اردوگاه اجباري براي زوجين تبديل شده است.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اشتباهات مهلك كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند

مشاوره دوستي

۷۱ بازديد

مشاوره دوستي و دوستي با جنس مخالف
اين مقاله به بررسي ارتباط و دوستي با جنس مخالف مي پردازد.
مشاوره دوستي و ارتباط، دغدغه اساسي انسان از ابتداي آفرينش تا لحظه ي اكنون بوده و هست، و علارغم پيشرفت وسايل ارتباطي و تكنولوژي همواره موضوع ارتباط چالش بسياري از خانواده ها، جامعه شناسان و روانشناسان مي باشد.
از اين ميان ارتباط و دوستي بين پسر و دختر بيشتر از هر نوع ارتباطي پرحاشيه و چالش برانگيز بوده.
برخلاف گذشته كه ارتباط با جنس مخالف با شروع مراسم عقد و ازدواج شكل مي گرفته،
امروزه قبل از ازدواج  به ترتيب مراحل دوستي، آشنايي، نامزدي و ازدواج مطرح مي گردد.
در حال حاضر با وجود امكان قرار گرفتن دختر و پسر در مكان هاي مشترك، دانشگاه، محل كار و…
همچنين امكان آشنايي به طور گسترده، راحت، و مخفيانه ي دو جنس در فضاي مجازي، اين موضوع يعني دوستي با جنس مخالف بيشتر به چشم مي آيد.
مشاوره دوستي با جنس مخالفاما آيا داشتن اين روابط و دوستي با جنس مخالف بدون مشكل و مجاز است؟
اين نوع آشنايي ها و دوستي به شناخت بيشتر قبل از ازدواج مي انجامد؟
آيا والدين بايد در خصوص ارتباط فرزندشان با جنس مخالف سخت گيري نموده و اين موضوع آن ها را نگران سازد؟
دوستي با جنس مخالف كه اكنون در سنين نوجواني و قبل از نوجواني بسيار شايع مي باشد، برقراري رابطه جهت آشنايي و به قصد ازدواج نمي باشد.
نوجوان امروز با انگيزه هاي مختلف از جمله، رفع تنهايي، پر كردن اوقات فراغت، رفع كنجكاوي، تقليد از ساير همسالان و فشار دوستان سعي در برقراري رابطه و دوستي با جنس مخالف دارد.
مسلما آگاه سازي و حمايت عاطفي والدين در اين بين بسيار موثرتر از كنترل خودكامه و اجباري آن هاست.
مشاوره دوستي و شناخت دوست واقعي و كسي كه مي توانند همسر آينده شما باشد در ادامه مطلب…


انتخاب دوست در نوجوانيانتخاب دوست در نوجواني، چگونه در انتخاب دوست به نوجوان خود كمك كنيم؟0 ديدگاه/ژانويه 10, 2021ادامه مطلبمعناي دقيق دوستي با جنس مخالفاز نظر مشاوره دوستي : دوستي با جنس مخالف به ارتباطي عاطفي و احساسي ميان دختر و پسر گفته مي شود كه با هدف ازدواج، آشنايي يا عقد و نامزدي صورت نمي گيرد.
همچنين ارتباط از رابطه ي فاميلي، هم محلي يا فاميل متمايز بوده و صميميت عاطفي در آن بارز بوده و اغلب به دور از چشم ديگران و مخفيانه صورت مي گيرد.
شايد بتوان پنهاني بودن را ويژگي اصلي ارتباط ميان دو جنس عنوان نمود، اين ارتباط پنهاني كه بعد از ازدواج به شكل گيري عميق ترين نوع ارتباط  و قبل از ازدواج منجر به شكل گيري پرخطرترين ارتباط مي گردد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مشاوره دوستي

عوارض خوردن الكل طبي | چرا نبايد الكل سفيد را خورد؟

۷۶ بازديد

عوارض خوردن الكل طبي، چرا نبايد الكل سفيد را خورد؟
عوارض خوردن الكل طبي چه مي تواند باشد؟ امروزه بيماري هاي واگيردار زياد شده است و بسياري از مردان از الكل طبي استفاده مي كنند در صورتي كه اين الكل تنها براي ضدعفوني كردن مورد استفاده قرار مي گيرد و اگر به صورت خوراكي استفاده شود عوارض جبران ناپذيري به همراه خواهد داشت.
از جمله آسيب هايي كه الكل طبي وارد مي كند مي توان به آسيب هاي شبكيه، كوري و مرگ اشاره نمود و در صورتي كه آگاهي خود را نسبت به آسيب ها افزايش دهيد تصميم بهتري در مورد مصرف و عدم مصرف آن خواهيد گرفت.
در ادامه اين مقاله به توضيحات بيشتري در مورد اين موضوع مي پردازيم و براي اين اطلاعات خود را افزايش دهيد تا انتهاي مطلب را مورد مطالعه قرار دهيد.
الكل طبي چيست؟الكل طبي چيستبسياري از مردم در مورد تفاوت هاي الكل ها اطلاعي ندارند و انواع مختلف آن را به جاي يكديگر استفاده مي كنند در حالي كه الكل هاي مختلفي وجود دارد و هر كدام از آن ها ساختار شيميايي متفاوتي دارند كه به طور كلي الكل ها شامل اتانول، متانول و اتيلن گيلول مي باشند.
الكل هاي طبي معمولا شامل ۶۰ درصد اتانول به همراه مواد شيميايي ديگري هستند كه باعث شده اين الكل غيرخوراكي شود و در صورتي كه افراد آن را استفاده كنند به عوارض شديدي دچار خواهند شد، در ادامه اين مقاله به عوارض خوردن الكل طبي اشاره مي كنيم.
الكل هاي ديگر مانند متانول و اتيلن گليكول به عنوان الكل صنعتي شناخته مي شوند و اين مواد بسيار سمي هستند و مصرف خوراكي آن باعث مسموميت بسيار شديدي در افراد مي شود و افراد ممكن است با استنشاق اتيلن گليكول با علائم مسموميت حاد رو به رو شوند و سلامتي آن ها به خطر بيفتد.
عوارض خوردن الكل طبياتانول يا همان الكل سفيد ماده اي است كه توسط برخي از افراد مورد استفاده قرار گرفته و آن را به صورت خوراكي مصرف كرده اند.
اما توليدكنندگان الكل هاي طبي براي جلوگيري از مصرف خوراكي آن ماده اي شيميايي به نام دتانيوم بنزوات را به آن اضافه مي كنند كه اتانول به ماده اي غيرخوراكي تبديل شود و براي مصارف ضد عفوني از آن استفاده كنند.


برخي از افراد ممكن است الكل صنعتي را كه خوردن آن بسيار خطرناك است به الكل طبي اضافه كرده و آن را مصرف كنند. اين مسئله باعث مي شود بسياري از افراد كه آگاهي كافي ندارند آن را به صورت خوراكي مصرف كنند و دچار عوارض بسيار جدي شوند كه از جمله عوارض خوردن الكل طبي مي توان به موارد زير اشاره نمود:
اعتياد به قمار و اضطراباعتياد به قمار و اضطراب| تمرينات خودياري براي از بين بردن اضطراب ميل به قماراختلالات بيناييعوارض الكل طبييكي  از عوارض رايجي كه در هنگام مصرف الكل هاي طبي ديده مي شود به وجود آمدن مشكلات بينايي مي باشد كه باعث آسيب ديدن شديد شبكيه و كوري مي شود اين مشكل به خاطر وجود مقداري متانول در محلول طبي به وجود مي آيد و متاسفانه عوارض آن برگشت ناپذير است و فرد تا آخر عمر درگير آن خواهد بود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-عوارض خوردن الكل طبي | چرا نبايد الكل سفيد را خورد؟

اختلالات تجزيه اي

۷۴ بازديد

اختلالات تجزيه اي، انواع و نحوه درمان اختلالات گسستي
اختلالات تجزيه اي به اختلالاتي گفته مي شود كه ويژگي مشترك آن از دست دادن دوره اي هويت فردي مي باشد، در اين شرايط فرد هوشياري اش را نسبت واقعيت خود، عاطفه، حافظه و يا كاركردهاي حسي – حركتي از دست مي دهد.
به احتمال زياد شما هم حالاتي از گسست را تجربه كرده ايد زيرا وضعيتي شايع مي باشد و بسياري از افراد بعد از اتفاقات استرس زا مانند تصادف با آن رو به رو مي شوند.
هم چنين زمان هايي كه بسيار خسته هستيد ممكن است درجات بسيار خفيفي از گسست را تجربه نماييد. اما در برخي از موارد احساس واقعي نبودن، بسيار ترسناك و شديد مي شود به طوري كه بر روي كاركرد بهنجار فرد سايه مي اندازد.
اختلالات تجزيه اي با آسيب هاي رواني مانند اضطراب، مشكلات خلقي و اختلالات شخصيت همراه مي باشد و در اين شرايط بايد از مشاوره روانشناسي كمك بگيريد تا مشكلات را به خوبي تشخيص دهد و براي درمان اقداماتي را انجام دهد.
گسست در اختلالات تجزيه اي به چه معناست؟زماني كه شخص از خودش يا محيط اطرافش جدا مي شود، خيال مي كند همه چيز خواب و روياست و در اين حالت گسست اتفاق مي افتد. در صورتي كه حالت گسست را تجربه كرده باشيد حس مي كنيد كه دنيا براي شما واقعيت ندارد و زمان به كندي مي گذرد و در اين صورت تجربياتي از گسست خواهيد داشت كه عبارت اند از:
احساس واقعي نبودننگاه كردن به خود به عنوان يك فرد سوماحساس جدايي نسبت به عواطف و هيجاناتي كه در درون فرد جريان دارد.انواع اختلالات تجزيه اياختلالات تجزيه اي باعث گسيختگي و اشكال در كاركردهاي هوشياري، حافظه، هويت يا ادراك محيط مي شود كه به صورت ناگهاني يا تدريجي به وجود مي آيد و شامل اختلالات زير مي باشد:
اختلال هويت تجزيه اي، چند شخصيتيفراموشي تجزيه اياختلال گسست از خويشتن، گسست از واقعيتاختلال هويت تجزيه ايزماني كه فرد درگير اختلال هويت تجزيه اي مي شود يك يا چند حالت شخصيتي متفاوت از يكديگر دارند و در هر كدام از دوره هاي مختلف يكي از اين شخصيت ها بر بقيه هويت هايش غالب مي شود.
زماني كه فرد وارد شخصيت مقابل مي شود عاطفه، خلق و تمام خصوصياتي كه با آن خودش را مي شناسد و يا ديگران او را مي شناسند، دچار تغييراتي مي شود.
هم چنين به خاطر آوردن برخي از اتفاقات روزانه يا حتي اطلاعات مهم شخصي براي او سخت مي شود و در اين امر ناتوان مي شود، اين فراموشي ها باعث به وجود آمدن مشكلات جدي شده و در زمينه هاي شغلي، رانندگي و غيره مشكلاتي را ايجاد مي كند.


اين افراد تغيراتي از اين دست را به كرات تجربه مي كنند، به طوري كه خودشان را در مكان ديگري مي يابند و به يادشان نمي آيد كه چه زماني و چگونه به آن جا رفته اند.
به طور كلي اختلال هويت تجزيه اي همان چيزي است كه در اصطلاح عاميانه آن را به عنوان اختلال چند شخصيتي مي شناسيم.
در اين حالت فرد هويت يك پارچه خود را به طور ناخودآگاه به شخصيت هاي منفرد و جداگانه تقسيم مي كند كه در هر كدام از موقعيت ها يكي از آن ها كنترل شخصيت او را در دست مي گيرند.
در اين حالت ممكن است فرد از وجود شخصيت هاي مختلفش باخبر باشد و يا در هر زمان تنها يكي از آن ها كه بر ديگر شخصيت ها غالب است را شناسايي كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اختلالات تجزيه اي

۱۰ دليل مهم بدرفتاري كودكان

۷۸ بازديد

۱۰ دليل مهم بدرفتاري كودكان
گاهي رفتار نامناسب كودكان براي والدين غيرقابل تحمل شده و باعث مي شود والدين واكنش نامناسبي با كودكان خود داشته باشند كه مي تواند آثار بدي بر رشد آن ها بگذارد. والدين بهتر است كه دليل بدرفتاري كودك خود را پيدا كرده و روش مناسبي براي حل آن به كار گيرند.
دلايل رفتار نامناسب كودكاناين كه والدين از رفتار نامناسب كودكان خود احساس خوشايندي داشته باشند، امري كاملا بعيد است، در نتيجه آن ها در جست وجوي روشي هستند كه بتوانند رفتار و عادات بد و ناخوشايند فرزندشان را اصلاح كنند.
فاكتورهاي زيادي مي تواند در ايجاد رفتار نامناسب كودكان موثر باشند كه برخي از آن ها هم نامعلوم است، اما در اين مقاله مي خواهيم ۱۰ فاكتور احتمالي كه مي تواند سبب بروز اين عادات در كودكان شود را معرفي كنيم و در هر مورد راه كار برخورد با آن را نيز بيان خواهيم كرد.
رفتار با كودكرفتار با كودك در سنين مختلف چگونه بايد باشد؟۱- حس كنجكاويتمايل كودكان به شناختن دنياي اطرافشان، مي تواند احساس عجيب و غريبي در آن ها به وجود آورد. آن ها به چيزهاي غيرمعمولي مثل ” اگر قفسه كتاب ها به زمين بيوفتد، چه مي شود ؟” يا “تركيب كردن ماست و نوشابه چه مي شود؟” فكر مي كنند.
سوالات و فكرهايي كه كودكان به آن علاقه مندند و روي ذهن آن ها تاثير گذار خواهد بود. اين سوالات براي كودكان سوالت بزرگ علمي هستند حتي اگر از نظر شما خنده دار و ساده باشند. رفتار نامناسب كودكان در مواجهه با اين افكار و سوالات مي تواند باعث ايجاد خشم در آن ها شود.
راه كاربراي جواب دادن به سوالات غيرمعمولي ذهن كودكتان، با آن ها آزمايش كنيد و به او اجازه دهيد تحت نظارت شما آزمايش هاي خاصش را انجام دهد.


۲- مشكلات ارتباطيدر سنين ۱ تا ۲ سالگي، كودكان عموما حرف هاي بي معني مي زنند، در نتيجه برقراري ارتباط زباني با اطرافيانشان كار بسيار سختي براي آن ها خواهد بود.
زماني را تصور كنيد كه كودك شما ببيند كه فردي عروسكش را برداشته است، او نمي تواند با گفتار خود آن فرد را متوجه كند كه نبايد به عروسكش نزديك شود، پس كودك گريه مي كند يا حتي خشمگين مي شود؛
در اين حالت نبايد اين كار كودك را پرخاشگري حساب كرد، زيرا كودك در اين حالت فقط مي خواهد به فرد مقابلش بگويد كه اين عروسك متعلق به او است و كسي اجازه دست زدن به آن را ندارد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-۱۰ دليل مهم بدرفتاري كودكان