چهارشنبه ۰۱ فروردین ۰۳

بر اساس مطالعات روانشناس تلفني چگونه عزت نفس خود را افزايش دهيم ؟

۸۵ بازديد

بر اساس مطالعات روانشناس تلفني چگونه عزت نفس خود را افزايش دهيم ؟
بر اساس نظر روانشناسان و مشاوران دوران كودكي بسيار مهم است و شخصيت طرف در آن زمان شكل مي گيرد مثلا افرادي كه مورد سوء استفاده هيجاني، بي توجهي و يا رها شدگي قرار گرفته اند يا ممكن است مورد سوء استفاده جنسي قرار گرفته باشند، عزت نفس آن ها كاهش يافته و عزت نفس خود را از دست مي دهند.
داشتن عزت نفس بسيار مهم مي باشد و در چند سال اخير بسيار در مورد عزت نفس مطالب ديده و شنيده ايم اما آن را جدي نگرفته ايم و اتفاقاتي كه در كودكي و بزرگسالي پيش آمده باعث شده تا عزت نفس ما كاهش يابد اما ما بايد تلاش كنيم براي بالا بردن عزت نفس از آن استفاده كنيم.
براي آرامش رواني داشتن عزت نفس بسيار مهم است پس بايد سعي كنيم آن را تقويت كنيم.
عزت نفس بر روي جنبه هاي زندگي فرد اثر مي گذارد و تاثيرات مثبتي دارد كه در زير نمونه هاي از آن را بيان مي كنيم.
تغيير نگرش مان نسبت به خود و ديگراننگرش ديگران نسبت به ماانتخاب هايمان در زندگيتوانايي مان در نثار عشق و دريافت آنتوانايي و تمايل ما براي تغيير چيزهايي كه دوست داريمبر اساس مطالعات روانشناس تلفني چگونه عزت نفس خود را افزايش دهيم ؟عزت نفس چيست ؟عزت نفس يك نوع احساس است كه در مورد خودمان داريم و قضاوت كلي مي باشد كه درباره خودمان انجام مي دهيم.
هنگامي كه عزت نفس خوب و بالايي داشته باشيم در اين صورت خودمان را همان طور كه هستيم مي پذيريم با همان صفات بد و خوبي كه داريم، و شخصيت خودمان را دوست داريم و تاييد مي كنيم.
با عزت نفس بالا به خودمان احترام مي گذاريم، به شخصيت خود توجه كرده و به آن عشق مي ورزيم و در اين صورت به ما حس ارزشمند بودن و مفيد بودن دست مي دهد.
افرادي كه در كودكي مورد سوء استفاده قرار گرفته اند و از كودكي خود خاطره هاي بدي دارند از عزت نفس پاييني برخوردار هستند آن ها خودشان را دوست ندارند و به خود توجه نمي كنند و اصلا به خودشان احترام نمي گذارند، آن ها نمي توانند باور كنند كه كسي آن ها را واقعا  دوست دارد و يا به آن ها توجه مي كند و احترام مي گذارد.
بر اساس گفته روانشناسان آن ها خودشان را لايق عشق و احترام نمي دانند و همچنين نمي خواهند كه مورد توجه و رفتارهاي محبت آميز قرار بگيرند و اگر كسي آن ها را دوست داشته باشد و به آن ها احترام بگذارد و محبت كند آن ها احساس خشم و ناراحتي مي كنند و از آن فرد دوري مي كنند.
آن ها ممكن است به سمت كسي كشيده شوند كه به آن ها فخر مي فروشد و نسبت به فرد بي تفاوت و بي رحم عكس العمل نشان مي دهد آن ها بيشتر به اين مدل رفتار عادت دارند و خود را سزاوار اين نوع برخورد مي دانند.
بسياري از افراد ستند كه قصد دارند از طرف مقابلشان سوء استفاده كنند به همين دليل در ابتدا جذب كسي مي شوند كه به آنها احترام مي گذارد و با محبت و مهرباني صحبت مي كند اما هنگامي كه او را به دست آورند و مالك آن شخص شدند از او متنفر مي شوند.
زيرا آن ها به طور نا خود آگاه متعقد هستند كه هر كس در كنار آن ها مي خواهد باشد بايد ايراد مهمي داشته باشد و به همين دليل نبايد مورد احترام قرار بگيرد چون سزاوار آن نمي باشد.
همچنين چون در كودكي به آن ها توجه نشده و مورد محبت و عشق قرار نگرفته اند نمي توانند علاقه عاشقانه اي را دريافت كنند و اين دريافت علاقه براي آن ها دردناك خواهد بود.


اختلال بدشكلي بدناختلال بدشكلي بدن (BDD) | تنفر از اندام خودمبر اساس مطالعات روانشناس تلفني چگونه عزت نفس خود را افزايش دهيم ؟بر اساس نظر روانشناسان و مشاوران براي اين كه زن و مرد عزت نفس خود را افزايش دهند راهكارهايي وجود دارد كه براي آن ها بسيار سودمند مي باشد در زير نمونه هايي از آن را ذكر مي كنيم.
نبايد از خودتان انتقاد كنيد و هنگامي كه خود را مورد انتقاد قرار مي دهيد بايد توجه داشته باشيد كه ميزان انتقاد شما چقدر مي باشد زيرا زماني كه خود را مورد انتقاد قرار مي دهيد در واقع با خودتان همان گونه اي برخورد مي كنيد كه والدين تان با شما برخورد مي كرده اند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بر اساس مطالعات روانشناس تلفني چگونه عزت نفس خود را افزايش دهيم ؟

مشاوره توانبخشي | مزايا و معايب توانبخشي رواني اجتماعي

۸۰ بازديد

مشاوره توانبخشي مي تواند براي افراد سودمند باشد؟افراد ناتوان، مبتلا به بيماري هاي رواني و ساير اختلالات روانپزشكي گاهي اوقات به كمك در جنبه هاي مختلف زندگي خود نياز دارند از جمله محيط هاي كاري، زندگي، اجتماعي و يادگيري. يكي از رويكردهايي كه مي تواند به اين افراد در مديريت علائم و بهبود عملكرد كمك كند، به عنوان توانبخشي رواني اجتماعي شناخته مي شود.
مشاوره توانبخشي يك رويكرد درماني است كه براي كمك به بهبود زندگي افراد مبتلا به بيماري رواني طراحي شده است. هدف آن آموزش مهارت‌هاي عاطفي، شناختي و اجتماعي است تا به آنها كمك كند تا حد امكان مستقل در جوامع خود زندگي و كار كنند.
تاريخچه توانبخشي رواني اجتماعيقبل از دهه‌هاي ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، غيرعادي نبود كه افراد مبتلا به بيماري‌هاي رواني جدي در نهادها قرار گيرند. رويكرد درمان مسائل مربوط به سلامت روان از آن زمان تا كنون تغيير قابل ملاحظه اي داشته و منجر به نهاد زدايي شده است.
امروزه بر كمك به افرادي كه داراي شرايط سلامت روان هستند، تاكيد مي شود كه تا حد امكان مستقل زندگي كنند و به طور كامل در جوامعي كه در آن زندگي مي كنند ادغام شوند.
در حالي كه ننگ پيرامون بيماري رواني هنوز وجود دارد، توانبخشي رواني-اجتماعي تلاش مي كند به كاهش تعصب و تقويت شمول اجتماعي كمك كند. اين رويكرد از آنچه به عنوان مدل بهبودي بيماري رواني شناخته مي شود، استفاده مي كند.
بهبودي كامل اغلب هدف است، اما به‌عنوان يك فرآيند به‌جاي يك نتيجه در نظر گرفته مي‌شود. توانبخشي رواني اجتماعي بر توانايي فرد براي بهبودي متمركز است. و بر ارائه توانمندسازي، شمول اجتماعي، حمايت و مهارت هاي مقابله اي متمركز است.
زندگي هر فردي منحصر به فرد است و توانبخشي رواني-اجتماعي مي تواند به افراد مبتلا به بيماري رواني كمك كند تا معنا، اميد و رشد را بدون توجه به توانايي ها يا تأثيرات شرايط بيابند.
مشاوره توانبخشي رواني اجتماعياهداف توانبخشي رواني اجتماعيصرف نظر از اينكه خدمات رواني اجتماعي چه شكلي دارند، اهداف اصلي شامل كمك به افراد در اين احساس است:
توانمند : هر فردي بايد احساس كند كه مي‌تواند اهداف خود را تعيين كند و از قدرت و استقلال براي پيگيري آن اهداف برخوردار باشد.اميدوار : ممكن است افراد در نتيجه وضعيت خود احساس تضعيف كنند. توانبخشي بر كمك به مراجعان براي احساس اميدواري نسبت به آينده تمركز دارد.ماهر : هدف توانبخشي آموزش مهارت هايي است كه به آنها كمك مي كند شرايط خود را مديريت كنند و زندگي اي را كه مي خواهند زندگي كنند. اين شامل مهارت هاي زندگي، مهارت هاي كاري، مهارت هاي اجتماعي و غيره است.پشتيباني شده : متخصصان سلامت روان به مشتريان كمك مي كنند تا روابط و ارتباطات اجتماعي را در جامعه خود ايجاد كنند.اصول مشاوره توانبخشيتعدادي از اصول كليدي مشاوره توانبخشي رواني-اجتماعي وجود دارد كه به نحوه برخورد متخصصان بهداشت رواني كه در اين زمينه كار مي كنند به كار خود كمك مي كند.  اين اصول عبارتند از:
همه مردم پتانسيل هايي دارند كه مي توان آنها را توسعه داد.مردم حق تعيين سرنوشت دارند.تاكيد بر نقاط قوت فرد به جاي توجه به علائم بيماري.نيازهاي هر فرد متفاوت است.خدمات حرفه اي بايد متعهد باشد و تا حد امكان در يك محيط عادي انجام شود.تمركز بر مدل اجتماعي مراقبت (در مقابل مدل پزشكي) وجود دارد.به جاي تثبيت بر گذشته، بر زمان حال متمركز است.درمان‌هاي توانبخشي رواني-اجتماعي چند رشته‌اي و اغلب ماهيت زيست‌رواني-اجتماعي هستند. اين ديدگاه تشخيص مي‌دهد كه بيماري رواني بر بخش‌هاي مختلف زندگي از جمله سيستم‌هاي بيولوژيكي، اجتماعي و روان‌شناختي تأثير مي‌گذارد. نه تنها هر يك از اين سيستم ها تحت تأثير سلامت روان هستند، بلكه به طور جدايي ناپذيري به هم مرتبط هستند. هنگامي كه چيزي بر يك منطقه تأثير مي گذارد، مطمئناً بر ساير مناطق نيز تأثير مي گذارد.


با توجه به اين موضوع، مشاوره توانبخشي رواني-اجتماعي رويكردي كاملاً فردي دارد و تشخيص مي دهد كه ساير متخصصان بهداشت روان و پزشكان ممكن است براي مشاركت در روند درمان مورد نياز باشند. مراقبت فردي ممكن است به تركيبي از خدمات و درمان موثر نياز داشته باشد. اين اغلب مستلزم تسهيل دسترسي به مراقبت از حوزه هاي مختلف است.
براي مثال، يك فرد مبتلا به يك بيماري رواني ممكن است به خدمات توانبخشي رواني اجتماعي نياز داشته باشد كه مهارت‌هاي اساسي زندگي و اجتماعي را هدف قرار مي‌دهد، اما ممكن است به درمان شامل دارو و روان‌درماني نيز نياز داشته باشد. درمان وضعيت آنها علائم خاص فرد را هدف قرار مي دهد، در حالي كه توانبخشي بر روند بهبودي و ادغام مجدد متمركز است.
رويكرد تيمي تضمين مي كند كه فرد به ابزارها و منابع مورد نياز براي دستيابي به اهداف اعلام شده دسترسي دارد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مشاوره توانبخشي | مزايا و معايب توانبخشي رواني اجتماعي

تست روانشناسي انتخاب همسر درونگرايي-برونگرايي

۹۱ بازديد

دانستن درونگرايي-برونگرايي در انتخاب همسر بسيار مهم است.آيا تا به حال فكر كرده ايد كه ابعاد شخصيت تاثير مستقيمي در انتخاب حوزه تحصيل، اشغال، محل اقامت و سبك زندگي عمومي دارد؟اگر دقت نكنيد، خطوط بعدي را بخوانيد.درونگرا از احساسات و هيجانات فقط براي دوستان بسيار نزديك صحبت مي كنند، اما برون گراها كاملا از جهان خارج مي شوند؛ آنها دوست دارند گمراه كننده، اجتماعي، رقابتي، سريع و واقع بينانه باشند.مردم درونگرا بيشتر صرف وقت خود را صرف تحصيل مي كنند و كمتر مايل به تعامل با ديگران هستند.از سوي ديگر، افراد بي عيب و نقص ديدگاه عيني و بيروني بيشتري دارند و فعاليت عملي بيشتري دارند اما اعتماد به نفس كمتري نسبت به برونگراها دارند.آنها مي خواهند بر محيط خود تأثير بگذارند و با ديگران رقابت كنند و بيشتر در عموم ظاهر شوند.اگر به نظر مي رسد كه خودآگاهي و برون گرايي در افراد افراطي باشد، ما دو شخصيت غير طبيعي داريم، اما اينها بسيار كم است و اكثريت مردم بين دو قطب هستند.با شناخت ويژگي هاي شخصي هر دو گروه، شما مي توانيد رابطه اي بهتر با آنها داشته باشيد.منبع :رجبي غلامرضا , فردوسي سيما , شهبازي مسعود. بررسي كيفيت روان سنجي مقياس باورهاي محدودكننده انتخاب همسر. مشاوره كاربردي: بهار و تابستان ۱۳۹۰ , دوره ۱ , شماره ۱ ، ۲-جبرائيلي هاشم , زاده محمدي علي, حيدري محمود. تفاوت ملاك هاي انتخاب همسر بين دو جنس. فصلنامه خانواده پژوهي : تابستان ۱۳۹۲ , دوره ۹ , شماره ۳۴دانلود مجموعه تست روانشناسي و شخصيت شناسي رايگان براي اندرويد



تست زير را انجام دهيد:
۱٫من مي خواهم هميشه افراد زيادي در اطرافم داشته باشم.كاملا مخالفمنسبتاً مخالفممخالفمنسبتا موافقمكاملا موفقم۲٫۲٫پيدا كردن آن آسان است به لبخند در ديگران و رفتن با آنها و از آن لذت بردن و از با جمعيت بودن لذت بردن.كاملا مخالفمنسبتاً مخالفممخالفمنسبتا موافقمكاملا موفقم۳٫من لزوما خودم اميدوار نيستم.كاملا مخالفمنسبتاً مخالفممخالفمنسبتا موافقمكاملا موفقم۴٫من واقعا از صحبت كردن با ديگران لذت مي برم.كاملا مخالفمنسبتاً مخالفممخالفمنسبتا موافقمكاملا موفقم

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تست روانشناسي انتخاب همسر درونگرايي-برونگرايي

اعتياد به بازي هاي ويديويي تا حد جنون و خودكشي

۹۰ بازديد

اعتياد به بازي هاي ويديويي
اعتياد به بازي هاي ويديويي (VGA) استفاده اجباري يا بيش از حد نسبت به بازي هاي ويديويي است كه مي تواند پ بر جنبه هاي مختلف زندگي افراد از جمله سلامت جسمي و مالي و همچنين رفاه اجتماعي تاثيرات منفي داشته باشد.
بازي‌هاي مدرن به گونه‌اي توسعه يافته‌اند كه در حال حاضر راه‌هاي مختلفي وجود دارد كه افراد مي‌توانند به آن‌ها معتاد شوند و بازي‌ها را روي رايانه، كنسول‌ يا حتي با تلفن همراه انجام دهند.
افراد مبتلا به اعتياد بازي هاي ويديويي ممكن است برايشان سخت باشد كه ساير فعاليت هاي روزانه را بر بازي هاي ويديويي اولويت دهند،
زيرا وابستگي عاطفي قوي به بازي ها دارند و احساس مي كنند نمي توانند از بازي دور شوند. افراد مبتلا به اين عارضه بيشتر احتمال دارد افسردگي و اضطراب را تجربه كنند و گزارش دهند كه از نظر اجتماعي منزوي شده اند.
دلايل اعتياد به بازي هاي ويديويي چيست؟اعتياد به بازي هاي ويديويي به دليل صرف زمان زياد براي بازي ايجاد مي شود. اشاره شده است كه بازي‌هاي چندنفره مي‌تواند اعتياد بيش تري ايجاد كند.
بازي‌هاي چند نفره مي‌توانند باعث شوند كاربران زمان را از دست بدهند، علاوه بر اين بازي هايي كه شامل قمار مي شوند نيز توسط بسياري از دولت ها به دليل اعتياد زياد ممنوع شده است.
سازمان جهاني بهداشت (WHO) به افرادي كه بازي هاي ويديويي انجام مي دهند توصيه مي كند كه نسبت به مدت زماني كه صرف فعاليت هاي بازي مي كنند هوشيار باشند و زمان مشخصي را بايد به آن اختصاص دهند.
با همسري كه بازي كامپيوتري مي كند چگونه رفتار كنيم؟با همسري كه بازي كامپيوتري مي كند چگونه رفتار كنيم؟مراحل مختلف اعتياد به بازي هاي ويديويي چيست؟چهار مرحله اعتياد به بازي هاي ويديويي وجود دارد:
 علاقه  گاه به گاه:مردم اغلب براي اوقات فراغت شروع به بازي هاي ويديويي مي كنند و چند ساعت در هفته را صرف اين فعاليت مي كنند.
 علاقه  عميق تر:زماني اين علاقه عميق تر مي شود كه علاقه به بازي افزايش مي يابد و عميق تر مي شود. به مرور بازي‌هاي ويديويي اهميت بيشتري در زندگي افراد پيدا مي‌كنند و ممكن است پول بيشتري براي آن خرج كنند.
 علاقه فزاينده:اين زماني است كه بازي هاي ويديويي تمركز اصلي افراد مي شوند و ديگر به فعاليت هاي ديگر علاقه نشان نمي دهند. بنابراين زماني كه بازي هاي ويديويي انجام نمي دهند، ممكن است بي قرار يا مضطرب شوند و ساير سرگرمي ها را ناديده بگيرند.
اعتياد به  بازي:فرد دچار وسواس شده و الگوي خواب و غذا خوردن او نامنظم شده است. آن ها تمام وقت و انرژي خود را روي بازي متمركز مي كنند. كساني كه اعتياد به بازي هاي ويديويي را تجربه مي كنند ممكن است خود را از دوستان، خانواده و همكاران دور كنند. همچنين ممكن است زمان كمتري را براي بهداشت شخصي صرف كنند.


سازمان جهاني بهداشت مي‌گويد كه براي تشخيص اختلال بازي، الگوي رفتاري بايد «شدت كافي» داشته باشد تا منجر به آسيب‌هاي قابل‌توجه در عملكرد فردي، خانوادگي، اجتماعي، آموزشي، شغلي يا ساير زمينه‌هاي مهم شود و حداقل به مدت ۱۲ ماه طول بكشد.
اعتياد به بازي هاي ويديويي
چگونه اعتياد به بازي هاي ويديويي را تشخيص دهيد؟علائم مشخص يك فرد مبتلا به اعتياد به بازي هاي ويديويي عبارتند از:
فكر مي كنيد يا مي خواهيد دائماً بازي هاي ويديويي انجام دهيد.دروغ گفتن در مورد اينكه چقدر زمان صرف بازي هاي ويديويي مي شود.احساس ناتواني در كاهش زمان بازيناديده گرفتن ساير سرگرمي ها با دوستان يا خانوادهعملكرد تحصيلي ضعيفعلائم تحريك پذيري، اضطراب يا عصبانيت هنگام بازي نكردنعدم رعايت بهداشت فردي مناسببيخوابي

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد به بازي هاي ويديويي تا حد جنون و خودكشي؟

اعتياد جنسي چيست؟

۷۸ بازديد

اعتياد جنسي چيست؟
اصطلاح «اعتياد» معمولاً با الكل يا مواد مخدر مرتبط است، اما اخيراً به چندين رفتار يا فعاليت كه اعتياد فرآيندي ناميده مي‌شوند، گسترش يافته است.
 اعتيادهاي فرآيندي (يا رفتاري) مي تواند شامل مواردي مانند قمار، فناوري هاي جديد (اينترنت، تلفن همراه، رسانه هاي اجتماعي، بازي هاي ويديويي)، كار، غذا، خريد، ورزش و رابطه جنسي باشد.
درگير شدن مداوم در يك فعاليت يا رفتار خاص، عليرغم پيامدهاي منفي بر توانايي فرد براي سالم ماندن ذهني، جسمي و يا احساسي سالم و عملكردي است كه اعتياد فرآيندي را تعريف مي كند.
اعتياد جنسي (كه به عنوان اختلال بيش‌جنسي، اجبار جنسي، بيش‌جنس‌گرايي و اختلال رفتار جنسي اجباري (CSBD) شناخته مي‌شود) به عنوان يك اعتياد فرآيندي طبقه‌بندي مي‌شود. اين يك اختلال مرتبط با رابطه جنسي است كه اغلب در كنار اختلالات سلامت رواني رخ مي دهد.
مشخصه اين اعتياد ميل‌ها، افكار و تكانه‌هاي جنسي مداوم و غيرقابل كنترل است كه به هدف اصلي زندگي يك فرد تبديل مي‌شود و در توانايي او براي كار، حفظ روابط و انجام فعاليت‌هاي روزانه اختلال ايجاد مي‌كند.
بر خلاف افرادي كه ميل جنسي طبيعي و سالم دارند، فردي كه اعتياد جنسي دارد زمان زيادي را صرف جستجوي يا شركت در فعاليت هاي جنسي مي كند و اغلب در مورد آن دروغ مي گويد تا آن را مخفي نگه دارد. فعاليت هايي كه معمولاً با رفتار جنسي اجباري مرتبط هستند عبارتند از:
خودارضايي بيش از حدروابط چندگانه، شركاي جنسي بيش از حداستفاده مداوم و بيش از حد از ****وگرافيرابطه جنسي ناامنيكي از بزرگ‌ترين چالش‌ها براي كساني كه اعتياد به جنسي دارند، انگ آن است، به اين معني كه افراد تمايل دارند به دليل خجالت و/يا شرم به دنبال كمك نباشند.
با اين حال، بدون كمك حرفه‌اي، اعتياد به جنسي تنها به بدتر شدن و در نهايت منجر به عواقب گسترده‌اي مي‌شود كه به فرد معتاد آسيب وارد مي‌كند و بر زندگي خانواده، دوستان، همكاران كار و جامعه گسترده تأثير منفي مي‌گذارد.


بهبودي از اعتياد جنسي تنها با حمايت حرفه اي و درمان هاي مناسب امكان پذير است.
علائم اعتياد جنسي چيست؟اعتياد به جنسي معمولاً طيف وسيعي از علائم را در بر مي گيرد كه از نظر شدت و شدت متغير است. برخي از رايج‌ترين علائم فيزيكي و عاطفي عبارتند از:
ناتواني در توقف رفتارهاي جنسيدبه دنبال رابطه جنسي با افراد جديدداشتن چندين شريك جنسي و يا يك شب ايستادنخودارضايي بيش از حدافكار وسواسي جنسياحساس پريشاني، اضطراب يا تحريك پذيري در صورت عدم توانايي در انجام اين رفتارهاصرف زمان زياد براي تلاش براي داشتن رابطه جنسياحساس اضطراب، شرم، پشيماني يا افسردگي در مورد ناتواني در كنترل هوس هابدتر شدن هر گونه شرايط سلامت رواني موجود و همزمان.در صورت عدم درمان، علائم ذكر شده مي تواند به حدي تشديد شود كه افراد ارزش هاي دروني و قوانين اخلاقي خود را نقض كنند، كه باعث تشديد احساس گناه و شرم در آن ها مي شود. اين اغلب باعث مي شود كه زندگي دوگانه اي داشته باشند و دروغ بگويند تا فعاليت هاي جنسي خود را از نزديكان خود پنهان نگه دارند.
گروه حمايتي براي درمان اعتيادگروه درماني اعتياد با روش حمايتيدلايل اعتياد جنسي چيست؟اختلالات جنسي عمدتاً ناشي از تمايل به كنترل يا پنهان كردن مشكلات عاطفي يا رواني  مانند اضطراب، استرس، تنهايي، افسردگي، انزواي اجتماعي يا شرم است.
اعتياد جنسي معمولاً تحت تأثير عواملي مانند ضربه روحي، ترس از رها شدن، سابقه سوء استفاده يا ترك در دوران كودكي و ناتواني در كنار آمدن با جنبه‌هاي زندگي بزرگسالي به روشي سالم و عملكردي مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد جنسي چيست؟

فوبيا باكتري

۷۰ بازديد

فوبيا باكتري
فوبيا به معناي ترس شديد و غيرمنطقي نسبت به يك شيء يا موقعيت خاص مي باشد. اين ترس هاي شديد و غير منطقي مي توانند نسبت به هرچيزي وجود داشته باشند. ترس از آمپول، ترس از هواپيما، ترس از وسايل نقليه عمومي، ترس از رانندگي، ترس از انواع حيوانات مثل مار، سگ، گربه، جوجه رنگي، ترس از طوفان، تاريكي، ارتفاعات، ترس از بيماري و همچنين ترس از آلودگي و غيره از جمله ي انواع فوبياهاي خاص مي باشند.
افراد مبتلا به فوبياهاي خاص يك ترس معمول و طبيعي را نسبت به يك چيز خاص ندارند، بلكه ترس آن ها به قدري شديد است كه تمام زندگي آن ها تحت تاثير اين ترس افراطي قرار گرفته است.
فوبيا باكترييكي از شايع ترين فوبياها فوبياي باكتري است. فرد مبتلا به فوبياي باكتري به شدت از قرار گرفتن در معرض باكتري و آلودگي هراس دارد و به دليل اين هراس شديدي كه از آلودگي دارد مدام تحت اضطراب و استرس شديد است به همين دليل اختلال فوبياي خاص زير مجموعه اختلالات اضطرابي مي باشد به اين دليل كه مشخصه بارز اين اختلال تجربه اضطراب هاي شديد و غير قابل كنترل است.
اضطراب يعني تجربه حالتي كه به موجب آن، فرد دل مشغولي و نگراني زيادي درباره آينده دارد و از وقوع اتفاقات وحشتناك هراس دارد.
فرد مبتلا به فوبيا باكتري نيز به دليل ترس از آسيب هايي كه ممكن است در اثر مواجه با باكتري ها به او وارد شود بسيار محتاطانه رفتار مي كند و نياز هست كه حتما به شيوه خاص و با قوانين خاصي زندگي كند در غير اين صورت اضطراب بسيار شديدي را متحمل مي شود.
آگورا فوبيا، نشانه ها، علل و درمان آگورافوبياآگورا فوبيا | نشانه ها | علل و درمان آگورافوبياداستانهانيه ۲۳ ساله، متولد مشهد و دانشجوي ترم دوم كارشناسي ارشد رشته مديريت بازرگاني مي باشد. او دوره كارشناسي خود را در دانشگاه فردوسي مشهد و در واقع در شهر خود گذرانده است اما در حال حاضر در دانشگاه تهران پذيرفته شده است و مجبور شده است كه از شهر و منزل خود دور شود و در خوابگاه سكونت كند.هركس مدت زمان كوتاهي را با هانيه بگذراند به سرعت متوجه مي شود كه هانيه به شدت ترس از آلودگي دارد. او مطالعات زيادي در مورد ميكروب و باكتري ها دارد و مدام خود را در معرض اطلاعات و اخبار مربوط به باكتري ها قرار مي دهد و هميشه دل مشغول اين است كه مبادا به دليل سهل انگاري، باكتري يا ويروسي وارد بدنش شود و او را آلوده و مريض كند.هانيه به دليل تفكراتي كه دارد معمولا از حضور در مكان هاي عمومي اجتناب مي كند و خانه خودشان را به هر جاي ديگري ترجيح مي دهد. هانيه مي گويد تا زماني كه در شهر و خانه خود سكونت داشته زندگي نسبتا راحتي داشته چون اعضاي خانواده نيز طبق اصول او زندگي مي كرده اند و منزل شخصي آن ها مامن امن او محسوب مي شده.
اما مشكل او از وقتي شروع شده كه در دانشگاه تهران پذيرفته شده، در واقع يكي از آرزوهاي او تحصيل در دانشگاه تهران بوده و زماني كه در اين دانشگاه پذيرفته شده گويي به تمام آرزوهاي خود رسيده اما او هيچگاه به زندگي در خوابگاه فكر نكرده بود. در واقع چنين تصور مي كرد كه در خوابگاه نيز ديگران مي توانند طبق اصول او رفتار و زندگي كنند ولي با ورود به خوابگاه و شروع زندگي دانشجويي تمام تصوراتش به هم ريخت.
او به سختي مي توانست از سرويس هاي بهداشتي و حمام خوابگاه استفاده كند، از نظر او هم اتاقي هايش به هيچ عنوان به سلامت و بهداشتتان اهميت نمي دهند و طوري رفتار مي كنند كه منجر به آلوده شدن تمام اتاق مي شوند. براي هانيه زجر آور بود كه مشاهده كند هم اتاقي اش با لباس بيرون داخل اتاق قدم بزند و بنشيند،
وقتي چنين چيزي را مشاهده مي كرد تصور مي كرد در حال حاضر تمام اتاق آلوده به ميكروب و ويروس شده اند. با اينكه او تا حد امكان وسايلش را از اعضاي اتاق جدا كرده بود اما با اينحال وسايلي مثل يخچال، رخت آويز و غيره از جمله وسايل مشترك بودند كه هانيه براي استفاده كردن از آن ها به شدت مشكل داشت. او بارها بر سر اين مسائل با هم اتاقي هايش به مشكل خورده بود و چندين بار با آن ها بحث كرده بود.


اما يك ترمي كه او گذرانده بود برايش ترم وحشتناك و غير قابل تحملي بود و همين چالش ها و درگيري هايي كه هانيه در خوابگاه با هم اتاقي هايش داشت باعث شده بود كه هانيه نتواند تمركز كافي را روي دروسش داشته باشد و به همين دليل مشروط شده بود. در حال حاضر كه شروع ترم جديد بود و در واقع هانيه ترم ۲ را شروع مي كرد به شدت دچار احساس درماندگي شده بود و از شروع ترم و ادامه دادن اين روند زندگي در خوابگاه به شدت هراس داشت.
او شرايط اجاره منزل شخصي را نداشت و تنها دو راه را در مقابل خود مي ديد يا بايد انصراف مي داد يا اينكه زندگي در خوابگاه را تحمل مي كرد اما هر دوي اين راهكارها، براي هانيه زجر آور بود چون او تلاش هاي بسياري براي قبولي در دانشگاه تهران كرده بود و انصراف از دانشگاه او را از اهدافش دور مي كرد، از طرفي زندگي درخوابگاه مانعي براي پيشرفت او بود.
به همين دليل تصميم گرفته بود كه به روانشناس مراجعه كند و به دنبال حل مشكلش برود، البته او هيچگاه فكر نمي كرد كه تفكراتش مشكلي داشته باشد اما او مي گويد كه روزي هم اتاقي اش او را ديوانه خطاب كرده و به او گفته كه او نياز به درمان دارد، شنيدن اين حرف از جانب هم اتاقي هانيه اگر چه نوعي توهين تلقي مي شد و باعث شده بود كه هانيه به شدت آزرده خاطر شود اما سبب شده بود كه هانيه به فكر فرو برود و تصميم بگيرد با يك روانشناس صحبت كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-فوبيا باكتري

كمك به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه

۸۲ بازديد

كمك به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحهاينكه يكي از از عزيزانتان اختلال استرس پس از سانحه رنج مي برد، طاقت فرساست. اما مراحل زير به شما كمك مي كند تا به دوست يا همسرتان كمك كرده و آن ها را به زندگي عادي و طبيعي بازگردانيد.
، دوست يا يكي از اعضاي خانواده شما به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) شما را نيز تحت تاثير قرار مي دهد. زندگي با فرد دچار اختلال استرس پس از سانحه آسان نيست و آسيب ها
زندگي با كسي كه اختلال استرس پس از سانحه داردابتلا شريك ي زيادي به روابط و زندگي خانوادگي مي زند.از سردي و بدخلقي عزيزتان آزار مي‌بينيد و هميشه سعي مي كنيد او را درك كنيد، چرا كه آن ها كمتر مي‌توانند محبت كنند و بي ثبات هستند. احساس مي كنيد كه زندگي شكننده و بي ثباتي داريد يا با يك غريبه زندگي مي كنيد. همچنين مجبور مي شويد سهم بيشتري از كارهاي خانه را بر عهده بگيريد و با نااميدي عزيزتان كنار بياييد.
علائم اختلال استرس پس از سانحه حتي منجر به از دست دادن شغل، سوء مصرف مواد و ساير مشكلاتي شود كه كل خانواده را تحت تأثير قرار مي دهد.
به ياد داشته باشيد كه فرد مبتلا به استرس پس از سانحه كنترلي روي رفتارهاي خود ندارد و نبايد رفتارهاي آن ها را به دل بگيريد يا ناراحتي هاي آن ها را به خودتان ربط دهيد. سيستم عصبي فرد مورد علاقه شما در حالت هوشياري دائمي «قفل» شده است و باعث مي شود كه دائماً احساس آسيب پذيري و ناامني كند يا مجبور شود بارها و بارها تجربه آسيب زا را دوباره مرور كند.
همۀ اينها منجر به عصبانيت، تحريك پذيري، افسردگي، بي اعتمادي و ساير علائم اختلال استرس پس از سانحه مي شود كه فرد مورد علاقه شما نمي تواند به سادگي آن ها را متوقف كند.
با اين حال، با حمايت مناسب از سوي شما و ساير اعضاي خانواده و دوستان، سيستم عصبي او به حالت عادي برمي گردد. با اين نكات به آن‌ها كمك كنيد تا از رويداد آسيب‌زا خارج شوند و زندگي مشتركتان را به حالت عادي بازگردانيد.
كمك به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحهنكته۱: حمايت اجتماعي ارائه دهيدمعمولاً افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه از خانواده و دوستان كناره گيري مي كنند. آن ها احساس شرمندگي مي كنند، نمي خواهند سربار كسي باشند يا باور پيدا كرده اند كه ديگران متوجه احساسات آن ها نمي شوند.
اگرچه مهم است كه به حريم خصوصي عزيزتان احترام بگذاريد، اما آرامش و حمايت شما به او كمك مي كند بر احساس درماندگي، اندوه و نااميدي غلبه كند. در واقع، متخصصان بر اين باورند كه ارتباط چهره به چهره از سوي ديگران مهم ترين عامل در بهبود اختلال استرس پس از سانحه است.
اينكه چگونه عشق و حمايت خود را به بهترين شكل به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه نشان دهيد، هميشه آسان نيست. شما نمي توانيد فرد مورد علاقه خود را مجبور به بهبودي كنيد، اما مي توانيد صرفا با گذراندن وقت در كنار او، نقش مهمي در روند بهبودي او داشته باشيد.
به عزيزتان فشار نياوريد تا صحبت كند. براي افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه صحبت در مورد تجربيات آسيب زا بسيار دشوار است. براي برخي حتي باعث بدتر شدن احساس آن ها مي شود. درعوض، به او آگاهي بدهيد كه اگر خواست حرف بزند، در كنارش هستيد كه گوش بدهيد. احساس همراهي و پذيرفته شدن از سوي شماست كه به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه آرامش مي‌دهد، نه لزوما صحبت كردن.
همراه عزيزتان كارهاي عادي و روزمره انجام دهيد، كارهايي كه ربطي به اختلال استرس پس از سانحه يا تجربه آسيب زا ندارد. فرد مورد علاقه خود را تشويق كنيد كه دوستاني داشته باشد، سرگرمي هايي را دنبال كند كه براي او لذت بخش است و به ورزش هايي مانند پياده روي، دويدن، شنا يا صخره نوردي بپردازد. با هم در يك كلاس تناسب اندام شركت كنيد، به رقص برويد يا يك قرار ناهار هفتگي با دوستان و خانواده داشته باشيد.
به جاي اينكه به او بگوييد چه كاري بايد انجام دهد، اجازه دهيد عزيزتان رهبري را بر عهده بگيرد. با اينكه افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه مانند يكديگر نيستند. اما بيشتر آن ها به طور غريزي مي دانند كه چه چيزي باعث مي شود احساس آرامش و امنيت كنند. راهنمايي بگيريد كه چگونه مي توانيد به بهترين شكل عزيزتان را حمايت و همراهي كنيد.


استرس خود را مديريت كنيدهر چه آرام تر و متمركزتر باشيد، بهتر مي توانيد به عزيزتان كمك كنيد.
صبور باشيدبهبودي فرآيندي است كه زمان مي برد و اغلب با شكست‌هايي همراه است. نكته مهم اين است كه مثبت بمانيد و از همسر خود حمايت كنيد.
درباره اختلال استرس پس از سانحه آموزش ببينيد.هر چه بيشتر در مورد علائم، اثرات و گزينه‌هاي درماني بدانيد، براي كمك به عزيزتان و درك آنچه كه او از سر مي‌گذراند، مجهزتر بوده و نگاه جامع تري به موضوع پيدا مي كنيد.
احساسات منفي را بپذيريد وقتي كه در حال گذراندن شرايط هيجاني هستيد، براي تركيب پيچيده اي از احساسات آماده باشيد مانند، چيزهايي كه هرگز نمي خواستيد بشنويد. فقط به ياد داشته باشيد، داشتن احساسات منفي نسبت به اعضاي خانواده به معني دوست نداشتن آن ها نيست.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كمك به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه

اثربخشي نوروفيدبك بر بيش فعالي معجزه آسا است

۷۹ بازديد

اثربخشي نوروفيدبك بر بيش فعالي معجزه آسا است
يكي از شايع ترين اختلال هاي عصبي – تحولي، اختلال نارسايي توجه، بيش فعالي مي باشد كه در دوران كودكي اتفاق مي افتد.
اين اختلال به عنوان الگوهاي پايداري از نارسايي توجه و بيش فعالي و تكانشگري نامتناسب با سن شناخته مي شود و اين اختلال عملكرد يا رشد فرد را تحت تاثير قرار مي دهد،
اين نشانه ها در محيط هاي  مختلفي ( از قبيل خانه، مدرسه، كار با دوستان يا خويشاوندان يا فعاليت هاي ديگر) اتفاق  مي افتد و عملكرد هاي مختلفي مانند اجتماعي، درسي و شغلي را تحت تاثير قرار مي دهد و بسياري از نشانه هاي اين اختلال در سن قبل از ۱۲ سالگي خودش را نشان مي دهد.( انجمن روان پزشكي آمريكا، ۲۰۱۳)
اثربخشي نوروفيدبك بر بيش فعالي معجزه آسا استدر سنين مدرسه ميزان شيوع سطح جهاني اين اختلال حدود ۵ درصد مي باشد. ميزان شيوع اين اختلال در بزرگسالي ۲٫۵ درصد مي باشد و نشانه ها و علائم اين اختلال در بيش از ۶۵ درصد موارد در دوره بزرگسالي مداومت دارد. ( فاراوان، بيدرمن و ميك، ۲۰۰۶، سيمون، كزوبور، بالينت، ميسزاروس و بايتر ، ۲۰۰۹)
با وجود آن كه درصد شيوع اين بيماري در بزرگسالي بالا مي باشد كمتر از ۲۰ درصد از اين گروه تشخيص و درمان مي شوند.( گينسبرگ، كوينترو، آناند، كاسيلاس و آپاداهايا، ۲۰۱۴).
علاوه بر اين بيش از ۹۰ درصد افراد داراي اختلال هاي روان پزشكي مي باشند كه در زير نمونه هايي از آن را بيان مي كنيم. ( گيلبرگ و همكاران ۲۰۰۴، نوت و همكاران ۲۰۰۷، لين ، يانگ و گاي ۲۰۱۵، كيساري، دوريش و هيگس، ۲۰۱۷)
افسردگياختلال هاي خلقياضطراباختلال هاي شخصيتاختلال هاي سوء مصرف مواداختلال نافرماني مقابله ايمشكلات خواباختلال هاي يادگيري ويژهمشكلات خوردناختلال نقص توجه و بيش‌فعالي در مدرسهاختلال نقص توجه و بيش‌فعالي در مدرسه آشوب به پا مي كند؟چالش هاي ارزيابي و تشخيص براي گروهي از كودكان و همچنين ساير نارسايي هاي عصبي تحولي به ويژه در سنين پايين وجود دارد.
كودكاني كه داراي نارسايي توجه و بيش فعالي هستند به دليل شرايط تشخيصي به خاطر رفتار هاي آزارشي مانند ويژگي هاي كج خلقي، پرخاشگري و مشكلات روان شناختي والد _ كودك بغرنج تر و ناراحت كننده تر خواهد بود. ( لاوين و همكاران، ۲۰۰۱).


براي مديريت نشانه ها و رفتار هاي چالش بر انگيزي كه براي گروه كودكان و نوجوانان به وجود مي آيد مداخلاتي انجام مي شود كه توجه به جنبه هاي مختلف براي سازگاري بهتر آن ها از اهميت بالايي برخوردار مي باشد.
اين مداخلات براي بهبود نشانه هاي نارسايي توجه، بيش فعالي، عملكرد كاركردي و برداشتن موانع رفتاري انجام مي گيرد. ( فيلت، بيرمنن، كريستينر، كوچهار و هريسون، ۲۰۱۴).
شرايطي مانند ماهيت، شرايط تحولي و حتي شرايط سني باعث مي شود تا تصميمات متفاوتي در ارتباط با اين گروه گرفته شود براي نمونه مداخله رويكرد رفتاري براي گروه هاي سني زير ۶ سال در غالب موارد زير توصيه مي شود.( كراچ و همكاران ، ۲۰۱۳)
براي اختلالات نارسايي توجه، بيش فعالي كه حداقل در كوتاه مدت و بسيار زياد، مداخله هايي انجام مي گيرد كه از آن مي توان به داروهاي روان محرك و غير روان محرك اشاره كرد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اثربخشي نوروفيدبك بر بيش فعالي معجزه آسا است

اعتياد رفتاري | انواع اعتياد رفتاري

۸۱ بازديد

با انواع اعتياد رفتاري آشنا شويد
اعتياد رفتاري به انگليسي Behavioral addiction است كه به مواد خاصي وابسته نمي باشد بلكه وابستگي به برخي از رفتارها مانند قمار، خريد، سكس، بازي و امثال اين ها مي باشد. اين نوع اعتياد اثراتي مانند اعتياد به مواد مخدر را به همراه دارد.
به عنوان مثال شخص نسبت به اين رفتارها تحمل پيدا كرده و براي اين كه لذت دفعه قبلي را تجربه كند بايد با شدت و ميزان بيشتري اين رفتارها را انجام دهد  و همين مسئله باعث شدت يافتن اعتياد او مي شود.
اعتياد رفتاري با عوارض و آسيب هايي همراه مي باشد كه بر جنبه هاي مختلف زندگي فرد اثر مي گذارد و براي كنترل و درمان اين اعتياد رفتاري نياز به مداخلات حرفه اي و مشاوره روانشناسي مي باشد.
در اين مقاله به بررسي انواع اعتياد رفتاري، علل، علائم و درمان آن مي پردازيم.
انواع اعتياد رفتاري و ويژگي هاي آناعتياد رفتاري يك نوع عمل است كه فرد به آن وابسته شده، با انجام آن احساس لذت و آرامش مي كند و دفعه بعد براي انجام آن عمل دچار وسوسه مي شود و با شدت و دفعات بيشتري آن رفتار را انجام مي دهد.
اعتياد رفتاري اختلالاتي در شغل، تحصيل و ساير فعاليت هاي فرد ايجاد مي كند . به عنوان مثال شخص در زندگي مشترك و زناشويي اش با مشكلاتي رو به رو مي شود و يا دانش آموزي كه در امتحانات و درسش افت مي كند.
اعتياد رفتاريبر اساس مطالبي كه بيان شد اعتياد رفتاري مجموعه اي از رفتارهايي مي باشد كه براي فرد زيان و آسيب هايي به همراه دارد اما باز هم فرد اصرار به انجام آن دارد و نمي تواند در برابر انجام آن مقاومت نشان دهد، زيرا كنترل اين رفتارها از دست او خارج شده است و قادر نيست در برابر آن مقاومت نشان دهد.
اعتياد به مواد مخدر مانند ترياك، حشيش، هروئين و غيره مورد تائيد جامعه نمي باشد و بسياري از افراد با مصرف آن مخالفت مي كنند و براي ترك آن اصرار دارند، اما اعتياد رفتاري به طور معمول ناديده گرفته مي شود و افراد به آن توجهي ندارند و درصدد ترك آن نيستند.
هم چنين خانواده ها توجه و حساسيت كم تري در برابر اين اعتياد از خود نشان مي دهند. اين مسائل باعث مي شود تا براي درمان آن اقدامي صورت نگيرد و روز به روز عوارض رواني اعتياد رفتاري افزايش يابد.
عوامل زمينه ساز اعتياد رفتاريهر چند اعتياد رفتاري ارتباط چنداني به اعتياد مواد مخدر و الكل ندارد و نمي توان ارتباط علت و معلولي براي آن در نظر گرفت اما افرادي كه وابسته به الكل و مواد هستند بيشتر درگير اعتياد رفتاري مي شوند. زيرا اين افراد دچار ويژگي هاي تكانشي و وسواس هستند و همين امر تمايل آن ها را به اعتياد رفتاري افزايش مي دهد.
زمينه خانوادگي و ژنتيكي باعث بروز اعتياد مي شود،  افرادي كه اعضاي درجه يك در خانواده شان سابقه اعتياد دارند نسبت به افراد ديگر آسيب پذيري بيشتري دارند و احتمال اين كه گرفتار اعتياد شوند بسيار زياد است.
هم چنين لذت و پاداشي كه فرد در زمان انجام آن رفتار تجربه مي كند او را ترغيب كرده تا دفعات بيش تري آن عمل را انجام دهد و باعث بروز اعتياد رفتاري او شود.


مسئله اي كه منجر به اعتياد رفتاري مي شود توجه نكردن به مشكلات رواني و خانوادگي مي باشد.
در صورتي كه اين مشكلات مورد درمان قرار نگيرد و حل نشود، فرد تلاش مي كند تا راه فراري پيدا كند و به دليل ناتواني در مديريت مشكلات و هيجانات، غرق در انجام فعاليت هاي مي شود تا لذت و خوشي را تجربه كند و مشكلات را فراموش كند در اين حالت به آن رفتار اعتياد پيدا كرده و به انجام آن وابسته مي شود.
نحوه رفتار با افراد كينه اينحوه رفتار با افراد كينه اي | چگونه با اين افراد سازگار شويم؟انواع اعتياد رفتارييكي از جديدترين اختلالات، كه در گروه اعتياد قرار گرفته، اعتياد رفتاري نام دارد. متخصصان اعتياد به قمار را اعتياد رفتاري در نظر مي گيرند، نمونه هاي ديگري هم وجود دارد كه براي تشخيص آن لازم است به روانشناس مراجعه كنيد در اين مقاله به تعدادي از انواع اعتياد رفتاري اشاره مي كنيم:
اعتياد به قمار و سرمايه گذارياعتياد به خريداعتياد به رابطه جنسياعتياد به خوردناعتياد بازي هاي ويدئويياعتياد به ديدن فيلم هاي نامناسباعتياد به شبكه هاي اجتماعياعتياد به اينترنتاعتياد به كار

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد رفتاري | انواع اعتياد رفتاري

كمك به الكلي | درمان كسي كه اعتياد به الكل

۹۲ بازديد

براي كمك به الكلي چه بايد كرد؟ آيا كسي كه دوستش داريد اعتياد به الكل دارد؟ مقابله با سوء مصرف الكل يا اعتياد به الكل يكي از عزيزان مي تواند براي اعضاي خانواده دردناك و مشكل ساز باشد، اما در اين مقاله راه هايي ذكر شده است كه مي تواند به شما كمك كند.
چگونه اعتياد به الكل بر خانواده و دوستان تأثير مي گذارد؟سوء مصرف الكل و اعتياد نه تنها بر فرد مصرف كننده الكل تأثير مي گذارد بلكه بر خانواده و عزيزان آن ها نيز تأثير گذار است. تماشاي اعتياد به الكل يك دوست يا يكي از اعضاي خانواده مي تواند به همان اندازه كه ناراحت كننده باشد، دردناك باشد.
ممكن است با مشاهده مشروبات الكلي و بدتر شدن رابطه تان توسط عزيزتان احساسات ناراحت كننده زيادي از جمله شرم، ترس، عصبانيت و سرزنش را از خود بروز دهيد. ترك اعتياد ممكن است آنقدر سخت و طولاني مدت باشد كه ناديده گرفتن عزيزتان و تظاهر به اينكه هيچ مشكلي وجود ندارد آسان تر به نظر برسد.
اما انكار اعتياد در دراز مدت فقط باعث آسيب بيشتر به شما، عزيزتان و بقيه اعضاي خانواده‌ خواهد شد.
مهم است كه به ياد داشته باشيد كه در ترك اعتياد تنها نيستيد. اعتياد به الكل و مصرف الكل از هر طبقه اجتماعي، نژاد، پيشينه و فرهنگي ميليون ها نفر را تحت تاثير قرار مي دهد.
صبر، عشق و حمايت شما مي تواند نقش مهمي در بهبودي طولاني مدت او داشته باشد. با اين دستورالعمل‌ها، مي‌توانيد درد و رنج عزيزانتان را كاهش دهيد، سلامت رواني و رفاه خود را حفظ كنيد و آرامش را به رابطه و زندگي خانوادگي خود بازگردانيد.
كمك به كسي كه اعتياد الكلي داردنياز داريد با كسي صحبت كنيد؟شماره تماس جهت رزرو وقت مشاوره ازدواج مركز مشاوره ستاره ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲و ۰۲۱۲۲۲۴۷۱۰۰  به وسيله موبايل از طريق شماره هاي ۰۹۰۳۵۶۷۳۰۵۰و ۰۹۱۰۸۳۴۷۵۹۷امكان پذير است.
شناخت علائم اعتيادبراي بسياري از مردم، مصرف الكل، بخش عادي از زندگي شان شده است. در بيشتر كشورها، لذت بردن از مصرف نوشيدني هاي الكلي براي بزرگسالان قانوني و از نظر اجتماعي قابل قبول است.
اما از آنجايي كه اثرات الكل از فردي به فرد ديگر بسيار متفاوت است، تشخيص اينكه چه زماني يكي از عزيزان به نوشيدني هاي الكلي اعتياد پيدا كرده است، هميشه آسان نيست. هيچ معيار مشخصي وجود ندارد كه نشان دهد فردي داراي اختلال مصرف الكل است.
در اين دوران سخت همه‌گيري كورونا در جهان، ركود اقتصادي و بيكاري بالا، بسياري از مردم بيشتر از قبل براي كاهش استرس، مشروب مي‌نوشند.
در حالي كه با توجه به اين شرايط درك آن آسان است، اما نگراني و عوارض آن را كم نمي كند. مصرف الكل براي دوري از استرس يا مشكلات خلقي، ممكن است نشآن هاي از اين باشد كه نوشيدن الكل توسط يكي از عزيزان شما به اعتياد تبديل شده است.
نشانه هاي اعتياد به نوشيدني هاي الكليبه طور مرتب از مسئوليت هاي خود در خانه، محل كار يا مدرسه شانه خالي كند، زيرا آن ها در حال نوشيدن الكل هستند.اغلب بيش از حد مشروب مي نوشند.در مورد ميزان مصرف الكل دروغ بگويد يا سعي كند آن را از شما مخفي كند.در هنگام مصرف الكل حالت توهم به آن ها دست مي دهد و نمي توانند به ياد بياورند كه در هنگام مستي چه گفته يا انجام داده اند.حتي زماني هم كه مصرف الكل باعث ايجاد اختلال در روابط با شما يا ديگران شده باز به نوشيدن ادامه مي دهند.از الكل براي درمان يك مشكل سلامت رواني مانند اضطراب، افسردگي يا اختلال دوقطبي استفاده مي كنند.اگر علائم هشداردهنده‌اي كه ذكر شد را در فرد مورد نظرتان مشاهده و تشخيص دايد كه معتاد به الكل است.


اولين قدم براي كمك به او اين است كه اطلاعات خود را در مورد اعتياد و سوء مصرف الكل افزايش دهيد. وقتي در مورد انواع مختلف درمان و خودياري تحقيق كرديد، آماده خواهيد بود كه با همسر خود در مورد اعتيادش به الكل صحبت كنيد و حمايت مورد نياز را به او ارائه دهيد.
چگونه با كسي در مورد اعتيادش به الكل صحبت كنيم؟صحبت كردن با فرد معتاد در مورد نوشيدن الكل كار آساني نيست. ممكن است اگر نگراني‌هاي خود را مطرح كنيد، آن شخص عصباني شود و حالت تدافعي بگيرد و شروع به سرزنش‌كردن يا انكار مشكل خود ‌شود. در واقع، همه اينها واكنش هاي رايج هستند. اما اين دليلي براي دوري از بيان كردن مشكل نيست.
سكوت باعث تشديد اعتياد مي شودهرچند بايد در مورد نگراني هاي خود صادق باشيد، اما بايد بدانيد كه نمي توانيد كسي را مجبور به ترك مصرف الكل كنيد. بايد به خاطر داشته باشيد هر چقدر هم كه شما بخواهيد  و تماشاي مصرف الكل عزيزتان شما را آزار دهد، تا زماني كه خود فرد قصد ترك نداشته باشد نمي توانيد او را مجبور به ترك الكل كنيد، انتخاب با اوست.
با اين حال، كاري كه مي توانيد انجام دهيد اين است كه به آن ها اقداماتي براي حل مشكلشان ارائه دهيد مانند: تماس تلفني براي مشاوره، صحبت با پزشك يا مشاور، ورود به جلسات درمان يا رفتن به يك جلسه گروهي.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كمك به الكلي | درمان كسي كه اعتياد به الكل