جمعه ۰۳ فروردین ۰۳

يك ازدواج موفق خواهيد داشت اگر...

۹۱ بازديد

از نظر فرهنگي و در طول تاريخ هميشه زن و مرد ايده آل در ذهن مردم،حالتي تصور مي شده كه در آن مرد،بزرگ تر از زن باشد.امروزه با تغيير ارزش ها، ازدواج هايي با شرايط معكوس سنتي، يعني بزرگ تر بودن دختر از پسر را شاهد هستيم.

تفاوت سني در ازدواج 

از نظر فرهنگي و در طول تاريخ هميشه زن و مرد ايده آل در ذهن مردم، حالتي تصور مي شده كه در آن مرد، بزرگ تر يا لااقل هم سن با زن باشد.امروزه با تغيير ارزش ها، ازدواج هايي با شرايط معكوس سنتي، يعني بزرگ تر بودن دختر از پسر را شاهد هستيم.

از آنجا كه دختران زودتر از پسران به بلوغ جسمي مي رسند و جامعه نيز از دخترها زودتر از پسرها انتظار رفتار بزرگسالانه دارد، بنابراين نگرش جامعه به كم سن بودن دخترها در ازدواج مثبت تر است.در عين حال با تغيير سبك زندگي، ادامه تحصيل دخترها و شاغل بودنشان، شرايط نسبت به گذشته تغيير كرده است.

 

تفاوت سن زن و مرد 

تحقيقات صورت گرفته درمورد تفاوت سن زن و مرد نشان مي دهد كه :

در ازدواج ميان دو فرد مجرد، معمولا دخترها نسبت به پسرها كم سن و سال تر هستند.

مواردي كه زن براي دومين بار ازدواج مي كند و مرد براي اولين بار، تفاوت سني و بزرگ تر بودن دختر آشكار تر است.

اما چرا بزرگ تر بودن دختر از پسر همچنان يك ويژگي منفي محسوب مي شود؟

دردسرها يا مشكلات احتمالي بزرگ تر بودن دختر در زندگي مشترك چيست؟

مشكلات احتمالي بزرگ تر بودن دختر در زندگي مشترك

صرف نظر از بزرگ تر بودن دختر يا پسر، فاصله سني زياد موضوعي است كه مي تواند باعث فاصله دنياي روانشناختي بين زن و مرد شود.

از جمله مشكلات و چالش هاي احتمالي بزرگ تر بودن دختر در سايت مشاوره ازدواج مطالعه كنيد.

مخالفت خانواده با ازدواج 

عمده ترين دلايل مخالفت خانواده با ازدواج مخالفت خانواده ها مي تواند به صورت مستقيم يا غير مستقيم ابراز شود.

در مخالفت غير مستقيم خانواده روي خوشي به تصميم فرزندشان نشان نمي دهند يا به گرمي از ازدواج و انتخاب او استقبال نمي كنند.

به عنوان مثال والدين ممكن است بگويند:

“ما نظري نداريم، هر جور ميل خودته، علف بايد به دهن بزي شيرين باشه، تو قراره باهاش زندگي كني ببين مي توني باهاش ده سال ديگه بسازي و همينجوري عاشقش بموني؟”

دلايل مخالفت خانواده با ازدواج 

دلايل مخالفت خانواده با ازدواج را مي توان در تقسيم بندي زير مطرح نمود:

براي ازدواج زود است

خانواده ها ممكن است معتقد باشند فرزندشان هنوز به رشد و بلوغ عاطفي لازم نرسيده اند و انتخاب شان نادرست و يك انتخاب زودگذر و موقتي است كه بايد مقابل آن بياستند.

دليل مخالفت خانواده پسر ممكن است اين باشد كه پسرشان هنوز از نظر شغلي در وضعيت باثباتي قرار ندارد يا اينكه هنوز خدمت سربازي اش را تمام نكرده.

خانواده دختر نيز ادامه تحصيل دخترشان را ملاك قرار مي دهند و ممكن است ازدواج را مانع پيشرفت فرزندشان بدانند و با او مخالفت كنند.

شرايط مالي براي ازدواج مهيا نيست

آماده نبودن جهيزيه كامل يكي از دلايل مخالفت خانواده دختر است.خانواده پسر نيز ممكن است نداشتن بوجه كافي جهت مخارج عروسي، تهيه خانه و… را به عنوان دليل مخالفت خود بيان كنند.

از انتخاب فرزندشان ناراضي هستند

ممكن است والدين به قضاوت روي آورند و بگويند.ساير دلايل و راه حل هاي مخالفت والدين با ازدواج را در سايت مشاوره ازدواج دات كام مشاهده كنيد.

 

سوال هاي خوب در جلسه خواستگاري

اگر دختر و پسر از تفاوت هاي فردي و خانوادگي يكديگر مطلع باشند مي توانند تصميم درست بگيرند. در جلسات خواستگاري وقتي دختر و پسر به طور خصوصي با هم صحبت مي كنند پرسش هايي كه از هم مي پرسند به آنها كمك مي كند بعضي از تفاوت هاي خانوادگي خود را بشناسند.

  1. خانواده براي تو چقدر اهميت دارد؟
  2. احساس ات درباره شيوه اي كه والدين ات تو را بزرگ كرده اند چيست؟
  3. والدين ات اهل كجا هستند و كجا بزرگ شدند؟ درباره ريشه هاي فرهنگي و مليتي آنها چه مي داني؟
  4. چه سنت هايي در خانواده شما اهميت داشته اند؟ دوست داري فرزندانت هم اين سنت ها را ادامه بدهند؟
  5. روابط تو با برادرها و خواهرهايت چگونه است؟ نزديكترين عضو خانواده به تو كيست؟
  6. بزرگترين نزاعي كه با خانواده خود داشتي چه بوده است؟ آيا اين مسئله كاملا حل شده است؟
  7. چند وقت يك بار خانواده ات را مي بيني؟ فكر مي كني همين مقدار كافي است؟
  8. آيا در زمان كودكي تو والدين ات با هم درگيري و نزاعي شديدي پيدا كردند؟ چه احساسي نسبت به آن وضعيت داشتي؟
  9. نسبت به حفظ روابط خانوادگي با اقوام احساس تعهد مي كني؟ به نظر تو كار درستي است كه با بخشي از اعضاي فاميل قطع رابطه كنيم؟

10. در بين اقوام ات چه كسي براي تو فرد محبوبي است؟ چه چيزي او را تا اين حد ويژه كرده است؟

11. در مدت آشنايي چه رفتارهايي از طرف خانواده من باعث ناراحتي تو شده است؟ فكر مي كني مي توانيم موضوع را حل كنيم؟

12. معمولاً از شهرهاي ديگر مهمان براي شما مي آيد؟ اگر به خانه ما آمدند دوست داري چقدر آنجا بمانند؟

13. نسبت به عضوي از اعضاي خانواده خود حسادت مي كني؟ چرا؟

14. اگر بچه داشته باشيم مايلي چند وقت يك بار پدربزرگ و مادربزرگ خود را ببيند؟ درباره اينكه بچه ها وقت زيادي را با پدربزرگ و مادربزرگ يا ساير بستگان بگذرانند، نگراني خاصي داري؟

برترين نكات مشاوره اي ازدواج در سايت مركز مشاوره ازدواج براي شما فراهم شده است.

چگونه از روي رفتار ديگران فكرشان را بخوانيد؟

۹۱ بازديد

از نظر روانشناسان افراد براي بيان افكار و احساساتشان از گفتار استفاده مي كنند ولي...

خواندن ذهن از روي رفتار ديگران 

از نظر دكتر ياسر دادخواه افكار و انديشه هاي انسان بر اساس سازوكار ذهني انسان مي تواند در حركت صورت و يا اندام بروز پيدا كند. از نظر روانشناسان افراد براي بيان افكار و احساساتشان از گفتار استفاده مي كنند ولي در بسياري از موارد، نمي توان صرفا به گفتار افراد تكيه كرد، چون در بسياري از موارد افراد به دلايل مختلف ممكن است گفتار خود را تحريف كنند يا به عبارتي دروغ بگويند و دقيقا مخالف آن چيزي كه در ذهنشان مي گذرد را بيان كنند، اينجاست كه مهارتي به نام توانايي فهم زبان بدن مي تواند تا حدودي به ما كمك كند تا ذهن افراد را بخوانيم.

زبان بدن، بازتاب بيروني احساسات فرد است و صادقانه تر از زبان گفتاري است.

با روانشناسي رفتاري و شناختي آشنا شويد.

 

ژست هاي وابسته به فرهنگ 

بعضي از حالت هاي بدن و ژست ها مربوط به يك فرهنگ خاص هستند كه به آنها وابسته به فرهنگ مي گويند.

ژست هاي نابسته به فرهنگ 

ژست هايي نيز وجود دارند كه وابسته به هيچ قوميت و فرهنگ خاصي نيستند و با استفاده از آنها مي توانيم به افكار و تصورات ذهني افراد پي ببريم.

 حالت هاي چهره اي، علي الخصوص چشم ها نقش بسيار پررنگي را در فهم محتواي ذهن (ذهن خواني) افراد، ايفا مي كنند.چشم ها، پنجره ي روح هستند و يكي از بهترين وسيله ها براي برقراري ارتباط غيركلامي هستند.

مثلا در مورد علاقه و حس دوست داشتن، افراد زماني كه به فردي كه به او علاقمند هستند نگاه مي كنند مردمك چشمانشان تا حدود 4 برابر بزرگتر مي شود و اين امر بسيار مشهود است.و يا اينكه در هنگام عصبانيت مردمك چشم افراد بسيار كوچك مي شود.

البته عصبانيت كودك بروز بيشتري نصبت به بزرگسالان دارد.اكثر افرادي كه دروغ مي گويند از نگاه كردن به صورت ديگران خودداري مي كنند و چشم هاي خود را به جهت بالا يا پايين حركت مي دهند.

 

برخي از واكنش هاي چشمي:

  • وقتي كه افراد چشمان خود را همزمان به بالا و سمت راست مي چرخانند يعني دارند رويداد تصويري را كه در گذشته رخ داده را در ذهن خود بازسازي مي كنند.برعكس وقتي كه افراد به بالا و سمت چپ نگاه مي كنند درحال ساختن رويدادي جديد در ذهن خود هستند.
  • وقتي افراد به روبرو و به سمت راست خيره مي شوند در حال تلاش براي يادآوري صوتي هستند كه در گذشته گوش داده اند و زماني كه همزمان به روبرو و به سمت چپ خيره شده اند در حال ساختن كلمه يا صوتي جديد هستند.
  • نگاه همزمان به پايين – سمت راست، نشان دهنده ي اين است كه فرد در حال صحبت كردن با شخص يا ضمير داخلي اش است و زماني كه به پايين – چپ نگاه مي كند در تلاش براي به خاطر آوردن يا تصور يكي از حواس 5 گانه اش است.

البته مواردي كه ذكر شد مربوط به افراد راست برتر است و در مورد افراد چپ برتر (چپ دست)،  برعكس موارد گفته شده اتفاق مي افتد.

  • نگاه همزمان به پايين – سمت راست، نشان دهنده ي اين است كه فرد در حال صحبت كردن با شخص يا ضمير داخلي اش است و زماني كه به پايين – چپ نگاه مي كند در تلاش براي به خاطر آوردن يا تصور يكي از حواس 5 گانه اش است.

البته مواردي كه ذكر شد مربوط به افراد راست برتر است و در مورد افراد چپ برتر (چپ دست)،  برعكس موارد گفته شده اتفاق مي افتد.

 

ژست هاي بدني يا زبان بدن 

از نظر مركز مشاوره گاهي افراد در هنگام صحبت صورت خود را جلو مي آورند و دستشان را زير چانه شان مي گذارند، معمولا اين ژست براي جلب كردن نظر مخالف انجام مي گيرد، انگار كه فرد مي خواهد بگويد «من اينجا هستم، به هر اندازه كه ميخواهي مي تواني از ديدن من لذت ببري»، اين راهكار علي الخصوص براي آقايان بسيار موثر است و طرف مقابل را به خود جذب مي كند.وقتي كه زني مي خواهد نظر مردي را به خود جلب كند تلاش مي كند كه خود را در بهترين حالت ممكن به او نشان دهد.

او كمر خود را صاف كرده و سينه خود را جلو مي دهد. پاهايش را به هم چسبانده و يا روي هم مي اندازد. دست ها را روي هم گذاشته و پايين مي اندازد. تمامي اين حركات نشان دهنده اين است كه او طرف مقابل را دوست دارد و مي خواهد نظر او را به خود جلب كند.گذاشتن كف دست  بر روي دستتان نيز بدين معناست كه آن فرد قصد همدردي با شما را دارد، اما اين حالت تنها زماني واقعي است كه شخص آن را به يكباره انجام دهد.

مواردي از ژست هاي بدني كه دروغگويي افراد را نشان مي دهد:

كشيدن يقه، ماليدن پشت گردن با كف دست، خاراندن بيني و دست خود را جلوي دهان خود گذاشتن،به هنگام صحبت كردن، از نشانه هاي دروغگوي افراد است. در مقابل دستان باز به هنگام صحبت كردن نشانه ي صداقت و تواضع افراد است.

انواع ديگر ژست هاي بدني:

  • خاراندن چانه:زماني اتفاق مي افتد كه افراد ذهنشان مشغول است و مي خواهند تصميم مهمي را بگيرند.
  • خاراندن زير گوش يا يك طرف كردن:نشان دهنده ي اين است كه فرد در شك و ترديد قرار دارد.
  • ماليدن دست ها به همديگر:نشان دهنده ي اين است كه شخص ديدگاه و احساس مثبتي نسبت به موضوع دارد.
  • خم شدن به جلو:نشان دهنده ي تمايل فرد براي برقراري ارتباط صميمي تر است.
  • انگشت يا دسته ي عينك را در دهان كردن:نشان دهنده ي نياز فرد به گرفتن حمايت ازديگران است.

زماني كه در حال تفسير حالت هاي بدني افراد هستيم بايد سعي كنيم شرايط  محيطي را نيز در نظر بگيريم و به تمام ژست ها به صورت كلي و تركيبي دقت كنيم و به هماهنگي يا عدم هماهنگي آنها را توجه كنيم.

منبع:مركز مشاوره ايران

نحوه ارتباط با خانواده همسر

۸۱ بازديد

در اين مقاله به روش هايي براي مديريت ارتباط با خانواده همسر در شرايط مختلف پرداخته مي شود.

تكنيك هاي برتر و نحوه ارتباط با خانواده همسر 

تكنيك هاي برتر و نحوه ارتباط با خانواده همسر را يادبگيريد و زندگي مشترك خود را متحول كنيد.

در داستان ها و در تلويزيون غالباً خانواده همسر آدم هاي بدجنسي هستند. در واقعيت اما معمولاً آن ها قصد دخالت در رابطه شما را ندارند. ولي ممكن است زمان هايي باشد كه رابطه شما را در شرايط بدي قرار دهند. در اين مقاله به روش هايي براي مديريت ارتباط با خانواده همسر در شرايط مختلف پرداخته مي شود.

خانواده ها معمولاً قصد خوبي دارند 

به ياد داشته باشيد كه قصد خانواده ها معمولاً كمك به شماست و قصد بدي ندارند. اما زماني مشكلات به وجود مي آيد كه كمك بيش از اندازه خانواده ها تبديل به دخالت مي شود. به خاطر داشته باشيد كه براي خانواده ها زمان مي برد تا از نقش والد بودن خود فاصله بگيرند. آن ها سال ها به كمك و مشورت فرزندان خود پرداخته اند، پس بعضي وقت ها براي آن ها دشوار است كه قبول كنند شما و همسرتان قادر به تصميم گيري هستيد و به كمك نياز نداريد.

باهم متحد باشيد 

هنگام برخورد با خانواده ي همسر مهم ترين اصل متحد بودن شما و همسرتان است. بدترين كاري كه مي توانيد بكنيد اين است كه سعي به جلب علاقه هر دو گروه داشته باشيد و به اين شكل اتحاد خود را بشكنيد. اولويت شما بايد همسرتان باشد، پس باهم همكاري كنيد تا راهي براي اين مشكل پيدا كنيد. اطمينان كنيد كه شما و همسرتان خواسته هاي مشتركي داريد.

مهارت هاي پيش از ازدواج را يادبگيريد.

از مرز هاي زندگي خود محافظت كنيد

براي زندگي خود مرز هاي روشني در نظر بگيريد. اگر خانواده همسر شما بدون اين كه درخواست كنيد شما را نصيحت مي كنند و يا در زندگيتان دخالت مي كند، بايد اين نكته را به آن ها متذكر شويد كه اين كار آن ها مورد قبول شما نيست. بهترين روش براي اين كار تعيين كردن مرز هايي در زندگي تان است. هرچقدر بيش تر صبر كنيد اين مرز ها كم رنگ مي شوند.

به ياد داشته باشيد كه شما و همسرتان بايد تصميمات زندگي خود را بگيريد و خانواده هاي شما بايد ياد بگيرند  كه به تصميم هاي شما احترام بگذارند. در يك رابطه سالم اين احترام دو طرفه است.

 

خارج از خانه هم را ملاقات كنيد

اگر رابطه شما با خانواده همسر خود به مشكل خورده است، سعي كنيد كه آن ها را در جايي بيرون از خانه ملاقات كنيد اين روش باعث مي شود شرايط رابطه شما بهتر بشود. غذا خوردن در رستوران، قدم زدن در پارك يا مراكز خريد به شما اين امكان را مي دهد كه باهم ارتباط برقرار كنيد و در عين حال به شما حس بدي نمي دهد. اگر اين فعاليت به خوبي پيش نرفت مي توان وقت آن را كم كرد. بدون اين كه احساس كنيد كه در خانه با آن ها گير افتاده ايد.

مراقب لطف خانواده ها باشيد

اگر با خانواده همسر خود به مشكل برخورده ايد، مراقب پذيرش لطف هايي كه به شما مي كنند باشيد. معمولا اين لطف ها دو طرفه است و در عوض آن چيزي از شما مي خواهند.

به خاطر داشته باشيد كه اين امر در همه خانواده ها وجود ندارد. اما اگر در رابطه با خانواده همسر خود مشكل داريد بهتر است لطفي را از سمت آن ها قبول نكنيد.

همسر شما لازم نيست طرف كسي باشد

اگر با خانواده همسرتان به مشكل خورديد عادي است كه همسرتان احساس تضاد داشته باشد. به ياد داشته باشيد كه همسر شما در كنار آن ها بزرگ شده است و ميخواهد هم شما و هم خانواده خود را راضي نگه دارد. اين احساسات كاملاً سالم و منطقي هستند.

همچنين به خاطر داشته باشيد كه اين موضوع كه همسر شما در مقابل دخالت خانواده اش بايستد به اين معني نيست كه طرف كسي قرار گرفته است. اين موضوع فقط براي روشن كردن مرز هاي زندگي شما است.

 

مشكلات زناشويي خود را به اشتراك نگذاريد

اين كه مشكلات زناشويي خود را با ديگران به اشتراك نگذاريد بهترين راه براي تعيين مرزهاي زندگي شما است. ممكن است وسوسه شويد تا در مورد مشكلا خود حرف بزنيد ولي والدين همسر شما افراد مناسبي براي اين كار نيستند. پس براي آن ها دربي براي ورود به زندگي خودتان باز نكنيد.

  • شماره و يا آدرس مراكز مشاوره خانواده را هميشه براي راهنمايي و مشاوره همراه خود داشته باشيد.
  • در عوض، اگر در زندگي زناشويي خود مشكلاتي را تجربه مي كنيد، مي توانيد يك جلسه مشاوره ازدواج با يك مشاور مجرب در اين زمينه انجام دهيد. اين متخصصان داري آموزش و تجربه كافي براي راهنمايي كردن شما به بهتربن شكل هستند و خانواده همسر شما هم به مسائل خصوصي زندگي تان وارد نمي شوند.
     خانواده همسرتان مي تواند بخش مهمي از خانواده شما را تشكيل دهند. ولي بعضي وقت ها ممكن است مرز هاي زندگي شما را ناديده بگيرند. به ياد داشته باشيد كه اين خانواده شماست و شما قوانين آن را تنظيم مي كنيد. در صورتي كه رابطه شما با خانواده همسرتان ايده آل نيست، با كمك  اين مقاله مي توانيد به بهبود آن كمك كنيد.
  • در زمينه هاي مختلف زناشويي و خانواده به مشاوره جنسي و درمان اختلالات زناشويي دريافت نماييد.

اهميت خانواده و داشتن زندگي رويايي

۸۲ بازديد

رابطه خانوادگي خوب، به تنهايي يك مورد لذت بخشي مي باشد. اهميت روابط خانواده منجر به ايجاد يك فضاي گرم و دوست داشتني در خانواده مي شوند.

چگونه يك زندگي مشترك موفق بسازيم ؟ 

رابطه خانوادگي خوب، به تنهايي يك مورد لذت بخشي مي باشد. اهميت روابط خانواده منجر به ايجاد يك فضاي گرم  و دوست داشتني در خانواده مي شوند. گاهي بايد مشاوره تلفني گرفت و راهنمايي يك متخصص را مدنظر داشت.

 

زمان مناسب و روابط خانوادگي 

زمان خانواده مناسب مي تواند در هر جايي صورت بگيرد. اين مورد به اين معنا است كه اعضاي خانواده بيشترين زمان ممكن را به بودن در كنار هم اختصاص دهند.

يك سري از كارهايي كه شما مي توانيد براي ايجاد زمان خانواده مناسب در خانواده تان انجام دهيد، عبارتند از:

  • از زمان هاي روزمره اي كه در كنار يكديگر هستيد، براي صحبت كردن با يكديگر و خنديدن استفاده كنيد.
  • با هر يك از اعضاي خانواده تان مكالمات شخصي داشته باشيد تا روابط انفرادي تان را تقويت كنيد. اين مكالمه مي تواند در پنج دقيقه قبل از خوابيدن هر يك از بچه ها انجام شود.
  • يك زمان مجزايي را به همسرتان اختصاص دهيد. با اين كار به بچه هايتان نشان خواهيد داد كه اين زمان خانوادگي مناسب، يك تاثير مثبتي بر روي روابط شما و همسرتان دارد.
  • به صورت منظم، يك سري كارهاي سرگرم كننده اي را به همراه اعضاي خانواده تان انجام دهيد.
  • اين كار سرگرم كننده مي تواند يك مورد ساده اي همانند بازي فوتبال خانوادگي در پارك محلي در يكشنبه ها، يا بازي هاي تخته اي شبانه خانوادگي باشد كه در طول هر هفته انجام مي دهيد.
  • در مورد كارهايي كه مي خواهيد در يك سري از روزهاي خاص (همانند روزهاي تولد) انجام دهيد، به همراه هم تصميم گيري كنيد. حتي بچه هاي كوچك هم مي توانند در اين تصميم گيري ها نقش داشته باشند.

جديدترين مطالب و آموزش هاي خانواده در سايت مشاوركو مطالعه كنيد.

 

ارتباط مثبت و روابط خانوادگي 

ارتباط مثبت عبارت از اختصاص دادن يك زماني براي گوش دادن به صحبت هاي يكديگر، گوش دادن بدون هيچ نوع قضاوت و بيان كردن صريح تفكرات و احساسات خودتان مي باشد.

به منظور تقويت روابط خانوادگي تان مي توانيد از ايده هاي ارتباطي مثبت استفاده كنيد كه برخي از آنها عبارتند از:

زمانيكه همسرتان يا فرزندتان مي خواهد صحبت كند، كارهايي كه در حال انجام آن هستيد را متوقف كنيد و با توجه كامل به حرف هاي طرف مقابلتان گوش دهيد.از طريق تعريف كردن بچه ها و همسرتان، آنها را تشويق كنيد. براي مثال مي توانيد بگوييد كه “لئو جان، زمانيكه بدون درخواست من كيف را به داخل خانه مي آوري، كمك بزرگي به من مي كني. از صميت قلب از تو ممنونم!”

قدرداني، عشق و تشويق را از طريق بيان كردن كلمات و بروز مهرباني نشان دهيد.اين مورد مي تواند يك كار ساده اي همانند گفتن “دوستت دارم” به فرزندتان در هر شب و در موقع خوابيدن باشد.

ارتباط غيركلامي مثبت 

تمامي ارتباطات به صورت كلامي صورت نمي گيرند، بنابراين توجه كردن به احساساتي كه بچه هايتان و همسرتان به صورت غيركلامي بيان مي كنند، اهميت زيادي دارد.

براي مثال، ممكن است فرزند نوجوانتان تمايلي به صحبت كردن با شما نداشته باشد، ولي از طريق رفتارهايش نشان دهد كه بعد از آغوش گرفتن شما در يك شرايط مناسب و راحتي قرار مي گيرد.همچنين توجه كردن به پيام هاي غيركلامي كه شما مي فرستيد، اهميت زيادي دارد.

براي مثال، در آغوش گرفتن، بوسيدن و ارتباط چشمي منجر به فرستادن اين پيام مي شود كه شما مي خواهيد نزديك بچه تان باشيد.ولي يك تن صداي ناخوشايند يا اخم كردن در حين انجام دادن يك كاري به همراه بچه تان، اين پيام را به او خواهد رساند كه نمي خواهيد در كنارتان باشد.

سبك زندگي سالم را تجربه كنيد.

 

كار تيمي و روابط خانوادگي

زمانيكه هر فرد از اعضاي خانواده يك درك مناسبي در مورد جايگاهش داشته باشد، خانواده به صورت راحت تري مي تواند به عنوان يك تيم عمل كند؛

بنابراين داشتن انتظارات، محدوديت ها و مرزهاي مناسب يك مورد مفيدي است.

يك سري از روش هايي كه با استفاده از آنها مي توانيد كار تيمي را در خانواده تان گسترش دهيد، عبارتند از:

تقسيم كردن وظايف خانگي. حتي بچه هاي كوچك خانواده هم احساس تعلق را دوست دارند

اين احساس در نتيجه يك مشاركت ايجاد مي شود (در برخي مواقع اين احساس در مراحل نهايي ايجاد مي شود).

بچه هايتان را در تصميم گيري هاي مربوط به مواردي از قبيل فعاليت هاي خانوادگي، اصول و روزهاي تعطيل مشاركت دهيد.

به هر فردي (حتي بچه هاي كوچكتر) اجازه بدهيد تا حرف خودشان را بگويند. جلسات خانوادگي يك روشي مناسبي براي اين كار مي باشد.

به بچه هايتان اجازه بدهيد تا برخي از تصميمات را خودشان بگيرند.

تصميماتي كه به بچه هايتان اجازه خواهيد داد تا خودشان بگيرند، بستگي به توانايي ها و ميزان بلوغ آنها و همچنين محدوديت هاي موجود در خانواده دارد.

يك سري قوانين خانوادگي را تعيين كنيد كه به صورت مشخصي نشان دهند خانواده تان به چه نحوي مي خواهد از اعضاي خودش مراقبت كند و با آنها رفتار كند.

براي مثال قانون شما مي تواند عبارت از اين مورد باشد كه “در خانواده ما، همه افراد به صورت احترام آميز با هم صحبت مي كنند.”

براي رفع مشكلات با يكديگر همكاري كنيد. اين موارد شامل گوش دادن و تفكر آرام، در نظر گرفتن نظرات، احترام گذاشتن به ديدگاه ساير افراد، پيدا كردن راه حل هاي ساختاري و دستيابي به توافق مي باشد.

منبع:مشاور كو

دلايل خودزني نوجوان چيست؟

۸۴ بازديد

نوجواناني وجود دارند كه براي احساس آرامش و راحتي، سعي مي كنند به طور مخفيانه پوست بدن خود را ببرند، بسوزانند يا بخراشند.

دلايل خودزني نوجوان و يا قصد خودكشي چيست و چه بايد كرد؟ 

دلايل خودزني نوجوان و يا قصد خودكشي چيست و چه بايد كرد؟ نوجواناني وجود دارند كه براي احساس آرامش و راحتي، سعي مي كنند به طور مخفيانه پوست بدن خود را ببرند، بسوزانند يا بخراشند.

در حقيقت آسيب و صدمه زدن عمدي به پوست خود در اين گروه از نوجوانان به اين منظور انجام مي شود كه فرد بتواند بر هيجانات خود غلبه كنند. به اين عمل خودزني مي گويند.

با تهديد فرار نوجوان از خانه چگونه مقابله كنيم؟

 

آيا قصد خودكشي دارند؟ 

نكته ي جالب توجه آن است كه اگرچه اين نوجوانان به خودشان آسيب مي رسانند اما به هيچ وجه قصد خودكشي كردن ندارند.

اين خودآزاري مي تواند براي شما به عنوان والدين بسيار آزاردهنده و گيج كننده باشد و يا شما را با ترس هاي زيادي مواجه كند.

با وجود فراگير بودن اين قبيل رفتارها در ميان نوجوانان، آن ها اين رفتارها را از پدر و مادر خود، اعضاي خانواده، معلمان و مشاوران مدرسه مخفي نگه ميدارند چون نمي دانند چگونه برخوردي را از جانب ديگران دريافت خواهند كرد.

براي اينكه متوجه شويد علايم و نشانه هاي خودزني در نوجوانان چيست؟ 

و در چه مواقعي اين رفتار نگران كننده است و يا احتمال وقوع آسيب وجود دارد، با ادامه مطلب همراه باشيد.

علايم و نشانه هاي خودزني نوجوانان 

در ابتدا نيازمند آن هستيد تا علايم و نشانه هاي خودزني نوجوانان را به طور دقيق تر بشناسيد.

اين نشانه ها مي تواند حاكي از آن باشد كه فرزندتان خودزني مي كند:

هميشه پيراهن هاي آستين بلند، يقه اسكي يا دامن هاي بلند مي پوشند. حتي وقتي هوا گرم است

وقتي از زخم ها، خراش ها و سوختگي ها از او سوال مي شود، پاسخ هاي گنگ و مبهمي مي دهند.

وقتي از زخم ها، خراش و سوختگي ها از او سوال مي شود، بسيار خشمگين و عصباني مي شوند.

ممكن است هميشه مچ دست خود را با دستبندهاي چرمي بلند يا النگوهاي پهن بپوشاند.

ممكن است در حمام و يا ظرف زباله ي اتاقش به كرات دستمال كاغذي هاي خوني پيدا كنيد.

داروهاي مخصوص سوختگي و يا چسب زخم معمولا در وسايل آن ها وجود دارد. همچنين ممكن است در وسايلش قيچي، چاقو و يا تيغ ريش تراش پيدا كنيد.

نوجوان ممكن است مرموز و عجيب و غريب شوند و ازديگران كناره گيري كرده و يا منزوي شوند.

ممكن است با كساني دوست شوند كه آن ها نيز به خود آسيب مي رسانند و نحوه ي برخورد صحيح با هيجانات شان را نمي دانند.

با نوجوان در دوره بلوغ چگونه رفتار كنيم؟

 

در صورت مشاهده ي علايم خودزني نوجوانان چه كنم؟ 

در صورتي كه شاهد طفره رفتن، ناراحتي و يا ابراز خشم و عصيانيت از جانب او شديد وقت آن است تا از يك مشاور متخصص و يا روانشناس نوجوان 02122354282 كمك بگيريد.

لازم است اين نكته را نيز مذنظر داشته باشيد كه اگرچه سوزاندن و بريدن و زخمي كردن عمدي قسمت هاي مختلف بدن در بين نوجوانان بسيار رايج هست اما نوجوانان به روش هاي مختلفي مثل:

  • مشت زدن به خود،
  • مشت زدن به ديوار،
  • كشيدن موي سر،
  • با سر به ديوار كوبيدن،
  • خال كوبي،
  • ساييدن پوست بدن با مداد
  • دست كاري كردن زخم هاي خود
  • باعث خودزني نوجوان مي شوند.

بنابراين مشاهده مكرر اين قبيل رفتارها مي تواند نشانه هايي از خودزني نوجوان باشد.

نوجوانان اغلب از ابزارهاي خاصي براي خودزني استفاده مي كنند مثل:

  • قيچي،
  • چنگال،
  • چاقو،
  • سوزن خياطي،
  • سنجاق،
  • خرده شيشه،
  • ناخن گير،
  • كبريت و فندك
  • از همه مه متر تيغ.

اما صرف داشتن چنين ابزارهايي نمي تواند نشانه ي خودزني باشد بلكه علائمي كه قبلا عنوان شد و تغيير در رفتار اوست كه مي تواند نشانه اي از آزار خود باشد و نياز به بررسي مشاوره اي را بيشتر مي كند.

تشخيص و درمان افسردگي نوجوان را در سايت تخصصي كودك و نوجوان مشاهده كنيد.

 

مهم ترين تفاوت هاي خودزني در نوجوان و خودكشي كه بايد بدانيد 

به عنوان والدين نوجوان آگاهي از تفاوت هاي خودزني نوجوانان و خودكشي به شما كمك مي كند تا بتوانيد به خودتان مسلط باشيد و بهترين تصميم را بگيريد.

خودزني نوجوانان و خودكشي داراي 2 تفاوت عمده هستند.

نخست اينكه در خودكشي، نوجوان رفتارهاي پرخطري را به انجام مي رساند تا بتواند زندگي اش را پايان دهد اين در حالي است كه رفتارهاي خودآزاري با هدف بقا انجام مي شود.

مهم ترين دلايل خودزني نوجوانان چيست؟

شايد براي تان سوال شود كه چرا فرزندم خودزني مي كند. بدنيست تا قبل از مراجعه به روانشناس از دلايل خودزني نوجوانان بيشتر آگاه شويد.

1. تنش و اضطراب

بسياري از نوجوانان مي گويند كه هميشه دچار تنش و اضطراب هستند و فكر مي كنند كه هرلحظه ممكن است منفجر شوند.براي همين اقدام به خودزني مي كنند تا از فشار رواني كه احساس مي كنند رها شوند.

2. افسردگي

برخي از نوجوانان معتقدند كه آن ها سزاوار تنبيه شدن هستند، خود را آدم بدي مي دانند و فكر مي كنند كه بايد تنبيه شوند و تنها راه هم زخمي كردن كردن و سوزاندن خودشان مي دانند.

3. خشم

نوجوانان خودآزار وقتي عصباني و خشمگين مي شوند، غير قابل كنترل مي گردند، در عين حال نمي خواهند خودشان را خشن نشان دهند بنابراين ترجيح مي دهند به جاي آسيب رساندن به ديگران، به خود آسيب برسانند.

روش هاي درمان و اطلاعات بيشتر در مورد خودزني نوجوان را در سايت كودك و نوجوان مطالعه كنيد.

دلايل خودزني نوجوان چيست؟

4 اشتباه بزرگ در زندگي مشترك

۸۴ بازديد

مشكلات در زندگي زوجين معمولا رخ مي دهد و بر اين اساس براي رفع و جلوگيري از پديد آمدن اين مشكلات بايد چاره اي انديشيد.

4 اشتباه بزرگي كه در زندگي مشترك انجام ميدهيم 

هرچقدر هم تلاش كنيد هيچ ازدواجي كامل نيست فقط برخي روز ها ممكن است آسان تر از بقيه روز ها بگذرد. البته هركسي ممكن است در ازدواج اشتباه كند.  

از نظر مركز مشاوره خوشبختانه روش هايي براي جلوگيري از اين اشتباهات وجود دارد در اولين مرحله بايد متوجه اشتباهي كه كرده ايد شويد، سپس به سرعت شروع به تصحيح رفتارتان كنيد.

اين 3 مورد بزرگ ترين اشتباهاتي هستند كه تقريباً همه افراد در برخي از مراحل ازدواج خود مرتكب مي شوند.

1.تقسيم نابرابر كارها 

بسياري از افراد فكر مي كنند كه كارها خود به خود به طور مساوي تقسيم خواهند شد ولي اين واقعيت ندارد. بحث در مورد وظايف  و مسئوليت ها در خانواده بسيار مهم است. درست است كه اين گفت و گو جذاب نيست ولي لازم هم نيست كه ترسناك باشد. نگران نباشيد و اگر به مشكل خورديد مي توانيد از جدول برنامه ريزي كمك بگيريد.

2.گوش نكردن 

بسياري از اوقات ما به حرف شريك خود گوش نمي دهيم يا شايد نمي خواهيم گوش دهيم. در هر صورت، گوش دادن به همسر نقش مهمي در يك ازدواج شاد و سالم دارد. بعضي اوقات حتي وقتي گوش مي دهيد همسرتان حس مي كند كه به او گوش نمي دهيد. تلاش براي شنيدن حرف هاي همسرتان مي تواند تأثيرات عميقي در رابطه داشته باشد.

حتما سوالات پيش از ازدواج را از نامزد خود بپرسيد.

3.عدم همدلي

همدلي در همه زمينه هاي زندگي، به ويژه در دوران ازدواج مهم است. اگر هنگام ناراحتي همسرتان چيز هايي مانند "بزرگش نكن" يا "چيزي نيست" مي گوييد شما با همسرتان همدلي نمي كنيد. مسئله اصلي اين است كه چيز هايي كه براي شما و همسرتان مهم است ممكن است متفاوت باشد ولي بايد ياد بگيريد كه به اين تفاوت ها احترام بگذاريد. هرچقدر هم كه به نظرتان احساسات آن ها بچگانه يا احمقانه به نظر مي رسد سعي كنيد كه آن ها را درك كنيد. همسر شما بايد احساس كند كه احساساتش نزد شما ارزشمند است.

 

4.تلاش نكردن براي رابطه

يك ازدواج موفق احتياج به تلاش بسيار دارد شايد اين تلاش گاهي بيش از اندازه به نظر بيايد. خوشبختانه ، خدمات مشاوره ازدواج ما به شما و همسرتان كمك مي كند تا يك ازدواج طولاني مدت و موفق را تجربه كنيد. اگر با گوش دادن، ارتباط برقرار كردن، تقسيم كار يا هرچيزي در زندگي مشترك مشكل داريد مشاورهاي ما مي توانند زندگي شما را نجات دهند، فقط كافي است با مركز مشاوره ستاره ايرانيان تماس بگيريد و يك وقت ملاقات تعيين كنيد.

 

5.بي توجي به رابطه

خيلي از ما حتي براي يك سرماخوردگي كوچك به پزشك مراجعه مي كنيم و يا با مشاهده علائم، بي درنگ نگران وضعيت جسماني خود شده و به پزشك مراجعه مي كنيم.

در حالي كه هنگامي كه وضعيت رواني و روحي مناسبي نداريد، و يا رابطه شما حالش خوب نيست، به متخصص آن مراجعه نمي كنيد.

اين امر سبب بحراني تر شدن موضوع شده و مشكلات را يكي پس از ديگري وخيم تر مي كند. 

مركز مشاوره ستاره ايرانيان با سالها تجريه و همكاري با مشاوران و روانشناسان با تجربه ايران خدمات زير را ارائه مي دهد.

  • مشاوره خانواده
  • مشاوره پيش از ازدواج
  • درمان با نوروفيدبك
  • مشاوره افسردگي، اضطراب، وسواس و فوبيا و غيره
  • مشاوره كودك و نوجوان
  • حل اختلافات زن و شوهر و خانوادگي
  • مشاوره ترك اعتياد و رهايي از مصرف مواد
  • هيپنوتراپي و روان درماني
  • خانواده درماني با روشهاي جديد علمي

4 اشتباه بزرگ در زندگي مشترك

11روش متقاعد كردن كودك از نظر روانشناسي

۹۰ بازديد

راه هايي كه براي متقاعد كردن كودكان وجود دارد 

متقاعد كردن كودك به انجام كارهايي كه نمي خواهند انجام دهند مي تواند چالش برانگيز باشد، هم چنين توقف كارهايي كه نمي خواهيد آنها انجام دهند نيز سخت تر مي باشد. در اين مقاله يازده روش تربيت كودك براي باانگيزه كردن كودكان براي كارهايي كه مي خواهيد انجام دهند آورده شده اند، بياييد با هم اين روش ها را مرور كنيم.

1.اهدافي را تعيين كنيد

از آنها بخواهيد كه ليستي از اهداف كوتاه مدت و يك هدف بلند مدت را تهيه كنند. اطمينان حاصل كنيد كه اهداف قابل دستيابي هستند اما براي دستيابي به آن نياز به تلاش دارند.

2.موفقيت ها را جشن بگيريد

هنگامي كه فرزند شما اهداف خود را انجام مي دهد ، به آنها بگوييد كه به آنها افتخار مي كنيد. اين چيزها را با هم جشن بگيريد. در بعضي موارد ، به فرزندتان بخاطر سخت كوشي آنها پاداش دهيد.

3.گاهي رقابت ايجاد كنيد.

رقابت سالم را تشويق كنيد. فرزندتان را تشويق كنيد كه دونده ديگري را در يك مسابقه دو پشت سر بگذارد يا سعي كند نمرات معقول تري نسبت به بقيه داشته باشد. در مورد مثبت بودن و قدرت داشتن  فرزند خود رقابت ايجاد كنيد و هرگز در مورد  نقاط منفي و ضعف  رقيب صحبت نكنيد.

4.براي متقاعد كردن كودك آنها را تشويق كنيد

به فرزندانتان نشان دهيد كه به آنها باور داريد. به آنها بگوييد كه چقدر عالي هستند. هرگونه شك و ترديد نسبت به خود را در آنها از بين ببريد.

براي آن ها داستان كودكانه بخوانيد.

 

5.علاقه نشان دهيد.

علاقه مند شويد درباره علاقه هاي فرزندتان بياموزيد. در مورد آنها با فرزندتان صحبت كنيد و گوش دهيد. اين به فرزندان شما نشان مي دهد كه شما به آنها اهميت مي دهيد و آزادانه مي توانند در مورد منافع خود با شما صحبت كنند

6.شور و شوق را در او كشف كنيد.

فرزندان خود را تشويق كنيد تا آنچه را كه علاقه مند هستند كشف كنند. اين مسئله ممكن است نيازمند تلاش باشد تا به نتيجه اي برسيد. از آنها در سفر خود به سمت شور و شوق حمايت كنيد و از آنها بخواهيد كه ادامه دهند تا اينكه موضوعات را دريابند.

7.خوش بين بودن يك گام موثر در متقاعد كردن كودك

چشم انداز مثبت و خوش بينانه را نسبت به فرزندان خود حفظ كنيد. اگر آنها ترس يا شك را در چشمان شما ببينند ، احتمالاً اعتماد به نفس خود را از دست خواهند داد. داشتن يك رويكرد مثبت مي تواند كه ديدگاه كلي آنها نسبت به يك وضعيت را روشن تر سازد.

8.فشار همسالان

گاهي اوقات، فشار كمي از سوي همسالان چيز بدي نيست. اين مي تواند بچه هاي شما را وادار به انجام بهتر كار در مدرسه يا ورزش كند زيرا آنها مي خواهند در كنار دوستان خود باشند. با اين حال، مراقب باشيد كه فشارهاي همسالان خيلي زياد نشود.

9.براي  متقاعد كردن كودك برنامه ريزي كنيد

براي رسيدن به اهداف، شما به يك برنامه نياز داريد. به فرزندان خود كمك كنيد تا يك استراتژي براي رسيدن به اهداف خود ايجاد كنند. براي دستيابي به آنها يك برنامه گام به گام تهيه كنيد.

درمان و دلايل لجبازي كردن كودك را بياموزيد.

 

10.آنها را هيجان زده كنيد.

فرزندان خود را در مورد اهداف و آرزوهايشان هيجان زده كنيد. نشان دهيد كه شما نيز براي آنها هيجان داريد. انرژي مثبت و آدرنالين باعث خواهد شد تا آنها به  كار سخت خود ادامه دهند و از تلاشهاي خود راضي باشند.

11.از مشاور كمك بگيريد

براي آشنايايي با برترين روانشناسان كودك و نوجوان مي توانيد با شماره 02122354282 و 02122247100 تماس حاصل كرده و براي مطالعه در مورد تربيت كودك به تفكيك سن به سايت روانشناسي كودك خلاق مراجعه فرماييد.

 

راه هايي كه براي متقاعد كردن كودكان وجود دارد

موانع ايجاد پيوند دلبستگي ايمن

۸۳ بازديد

موانع خلق يك سبك دلبستگي ايمن ممكن است ابتدا هنگام نوزادي ظاهر شوند. ممكن است به شدت كودكتان را دوست داشته باشيد اما آمادگي برآورده كردن نيازهاي نوزاد با سيستم عصبي نارس را نداشته باشيد و حسابي پرمشغله باشيد. از آنجائيكه نوزادان نمي توانند خودشان را آرام كنند، از اين رو آنها بر كارهاي شما در قبال خود بيشتر متكي هستند. اما، اگر قادر نيستيد استرس خود را مهار كنيد فوراً آرامش خود را حفظ كنيد و بر رويارويي با محرك هاي تنش زاي زندگي روزانه متمركز شويد در غير اين صورت نخواهيد توانست كه آرامش خود و كودكتان را برقرار كنيد.
حتي يك كودك بزرگتر به شماي والد به عنوان يك منبع امن، متصل و سرانجام دلبسته ايمن مي نگرد. اما اگر شما مكرراً افسرده، مضطرب، عصباني، غمگين، و گرفتار باشيد يا به هر طريق ديگري نتوانيد كودك خود را آرام كنيد، در اين صورت رشد جسماني، هيجاني يا عقلاني كودك آسيب خواهد ديد.
حوزه جديدي از سلامت رواني نوزادان با تأكيد بر تحقيقات مغزي و نقش رشد والدين يك درك واضح تري از عواملي فراهم مي كند كه ممكن است به داشتن يك سبك دلبستگي ايمن آسيب برسانند. اگر هر يك از سرپرست هاي اصلي يا كودك داراي مشكلات سلامتي است ارتباط غيركلامي بين اين دو ممكن است تحت تأثير قرار گيرد كه در حقيقت مي تواند در پيوند دلبستگي ايمن اثرگذار باشد.
بهزيستي كودكان چگونه بر پيوند دلبستگي ايمن تأثير گذار است؟
بايد گفت كه مغز از طريق تجربه شكل مي گيرد و اين به ويژه در كودكان تازه متولد شده كه داراي سيستم عصبي تا حد زيادي نابالغ هستند صدق مي كند.
وقتي كه كودك مشكلاتي را براي مثال در رحم مادر يا در فرآيندهاي موجود در طي زايمان تجربه مي كند ممكن است سيستم عصبي اش در معرض خطر باشد.فرزندخواندگان يا كودكاني كه زماني را در بخش هاي مراقبت ويژه نوازادي به دور از مادر مي گذرانند ممكن است تجارب اوليه زندگي كه موجب احساس استرس، پريشاني و نامني مي شود را داشته باشند.نوزاداني كه هرگز گريه شان متوقف نمي شود و همواره چشماني به هم فشرده، مشت هايي گره كرده و بدني انعطاف ناپذير دارند نشان از عدم وجود يك مراقب متناسب و تسكين دهنده مي دهند.خوشبختانه، همانطور كه مغز نوزاد بسيار نابالغ است و با تجربه تحت تأثير قرار مي گيرد يك كودك ممكن است بر هر يك از اين مشكلات تولد غلبه كند. اين مسئله ممكن است چند ماه طول بكشد اما اگر سرپرست اصلي كودك موجب آرامش، تمركز، درك و سماجت در برقراي نيازهاي كودك است كودك نيز سرانجام به اندازه كافي آماده وقوع يك فرآيند دلبستگي ايمن خواهد شد.


چگونه بهزيستي كودكان بزرگتر بر پيوند دلبستگي ايمن اثرگذار است؟
تجارب كودك و محيط مي توانند بر توانايي شكل گيري پيوند دلبستگي ايمن اثرگذار باشند. گاهي اوقات رويدادها و مقتضيات تأثيرگذار بر پيوند دلبستگي كودك غيرقابل اجتناب هستند اما يك كودك براي چيستي و چرايي آنچه رخ داده است، بسيار ناپخته است. براي نبودن يك فرد ايمن و متناسب اين طور حس مي شود كه انگار كسي به او اهميت نمي دهد و آنها به ديگران اعتمادي ندارند و دنيا برايشان جاي ناامني مي باشد.


كودك با نشان دادن رفتارهاي افراطي و متشنج در محيط سعي مي كند جلب توجه كند.گاهي اوقات نيازهاي كودك برآورده مي شوند و گاهي خير. يك كودك نمي داند كه چه انتظاري دارد.كودكي كه در يبمارستان بستري شده و يا از والدينش جدا شده است.يك كودك از مراقبي به مراقب ديگر منتقل شده است (كه مي تواند ناشي از فرزندخواندگي، مراقبي غير از والدين يا از دست دادن والدين باشد).يك كودك مورد بد رفتاري يا سوءاستفاده قرار مي گيرد.چگونه بهزيستي مراقب يا سرپرست مي تواند بر پيوند دلبستگي ايمن اثر بگذارد؟
احساساتي كه شما به عنوان يك مراقب اصلي تجربه مي كنيد مي تواند فرآيند رشدي اي را كه در مغز كودك شما در حال انجام است شكل دهد. اگر شما داراي استرس، افسردگي يا شوك زدگي هستيد يا به هر دليل در دسترس نيستيد، ممكن است آگاهي يا حساسيتي در فراهم كردن يك بارهيجاني مثبت در كودك در قبال نيازهاي او براي دلبستگي ايمن نداشته باشيد.
گاهي اوقات حتي يك مراقب سالم، كنترل گر و مسئوليت پذير ممكن است در درك و آغاز كردن يك پيوند دلبستگي ايمن در كودكشان مشكل داشته باشند. اگر هنگام كودكي شما پيوند دلبستگي ايمن را با مراقب اصلي تان تجربه نكرديد ممكن است از آنچه دلبستگي ايمن گفته مي شود آگاهي نداشته باشد. اما بزرگسالان نيز مي توانند براي بهتر شدن تغيير كنند. همزمان شما مي توانيد خودتان را با ورزش و يك رژيم غذايي سالم تقويت كنيد و همچنين مديريت استرس هاي مختل كننده و رويارويي با هيجان هايي كه در توانايي تان براي خلق يك پيوند دلبستگي ايمن  تداخل دارد را ياد بگيريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-موانع ايجاد پيوند دلبستگي ايمن

علل مشكلات جنسي جوانان و راهكاري روانشناسي براي بهبود آن

۸۲ بازديد

بيش از حد در مورد برخورد با افراد مبتلا به اختلال عملكرد جنسي يا مشكلات جنسي فكر نكنيد.
چنين افرادي ممكن است به ما نزديك باشند و حتي با ما زندگي كنند.
نكته اين است كه اين افراد اغلب تمايلات جنسي مختلف نسبت به عموم دارند و ما و شما بايد اين تفاوت ها را تشخيص داده و به آنها كمك كنيم تا آنها را درمان كنيم.
 روانشناسان بهترين دوست راه ما در اين مسير دشوار هستند.اختلالات جنسي همه نوع هستند و با گسترش فضاي مجازي، متاسفانه تعداد و تنوع آن اضافه شده است.
بنابراين، وظيفه من و شما مراقبت از خود و محافل است تا از اين مشكلات جلوگيري شود.
مخاطبان ما در اين مقاله كساني هستند كه با اختلالات جنسي دست و پنجه نرم مي كنند.
وظيفه شما اين است كه علاوه بر حفاظت از خودتان از وارد شدن ديگران به اين اختلالات جنسي و افرادي كه از اين بيماري ها رنج مي برند جلوگيري كنيد.
علل مشكلات جنسي جوانان و راهكاري روانشناسي براي بهبود آن
علل مشكلات جنسي جوانان و راهكاري روانشناسي براي بهبود آن
 آنها را به طور علمي و جدي مشاوره دهيد و با روانشناس مشورت كنيد و خود را درمان كنيد.يكي از معضلات مهمي كه اين روزها مشكلات و دغدغه هاي بسياري را براي جوانان به وجود آورده است را مي توان مشكلات جنسي جوانان ناميد.
در واقع در جواني و دوره سني جواني افراد در اوج نياز هاي جنسي قرار داشته و مي بايستي كه اين نيازها را به گونه اي برطرف كنند.
مطابق با آيين هاي ديني ما بهترين پاسخ به نيازهاي جنسي مشكلات جنسي جوانان ازدواج مي باشد.
اما به هر حال ممكن است جواناني توانايي اين كار را نداشته باشند به وجود مشكلات فراواني در جامعه ما وجود دارد.
مشكلات جنسي جوانان بيشتر شده و در نهايت آنها نمي توانند به خوبي مشكلات خود را در زمينه هاي جنسي برطرف نمايد.
غريزه و شهوت انسان ها سيري ناپذير است.لذا اگر از راه نادرستي بر طرف شود نه تنها انسان را در مسير سعادت و خوشبختي قرار نمي دهد.
بلكه مي تواند مشكلات بسيار زيادي را براي او از لحاظ جسمي جنسي و روحي ايجاد نمايد.
در صورتي كه جواني هستيد و شرايط ازدواج را نداريد از طرف مشكلات جنسي زيادي براي شما به وجود آمده است.
 مي توانيد راه كارهايي را كه در ادامه مقاله ارائه مي دهيم به كار ببنديد.تا بتوانيد مشكلات جنسي خود را كاهش داده و شرايط بهتري از براي خود فراهم نموده تا در زمان مناسب و وقت كافي بتوانيد ازدواج موفق و خوب داشته باشيد.


نكته اي كه شايد بارها نيز آن را شنيده باشيد اين است كه براي دوري از انحرافات جنسي بايستي در جريان مذهبي و آرامش باشيد.لذا شركت در مراسم هاي مذهبي خواندن قرآن و نماز و كار هايي از اين قبيل كه تحت تاثير دوستان مناسب و مذهبي مي باشد مي تواند شما را تا حد زيادي در اين زمينه موفق گرداند.نيازهاي جنسي شما را تا حدي آرام كند.نكته مهم بعدي در زمينه مشكلات جنسي جوانان را مي توان ارتباط آنها با والدين دانست.اگر جوانان ارتباط مناسبي با والدين خود داشته باشند كمتر در زمينه انحرافات جنسي غرق شده و در اين زمينه زندگي موفق تر و بهتري خواهند داشت.لذا بايد والدين و جوانان تلاش كنند تا رابطه مناسب با با يكديگر برقرار نمايند.يكي ديگر از مواردي كه مي تواند كمك هاي بسزايي را به جوانان در اين زمينه كنند تقويت اراده مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-علل مشكلات جنسي جوانان و راهكاري روانشناسي براي بهبود آن

تربيت كودك سه ساله | فوق تخصص روانشناسي

۹۰ بازديد

تربيت كودكان سه ساله، ۱۲ راه درمان لجبازي كودك سه ساله دكتر هلاكويي و آموزش كودك سه ساله در خانه در اين مقاله آمده است. كودكان سه ساله علاقه مند هستند كه روي مهارت هاي حركتي خود كار كنند. آن ها ممكن است تمام صبح را به پايين رفتن از سرسره يا بازي با سه چرخه بگذرانند. آن ها دوست دارند كارهاي مشابه را بارها و بارها انجام دهند، اين كر باعث مي شوند مهارت بيش تري كسب كنند.
به ياد داشته باشيد كه هر كودكي متفاوت است. آن ها ممكن است با سرعت هاي متفاوتي ياد بگيرند و رشد كنند اما مي توان برخي از انتظارات را به طور كلي از كودك سه سال داشت.
تربيت كودك سه ساله | توانايي بچه هاي سه سالهمهارت هاي فيزيكيكفش خود را مي پوشد (اما نمي تواند بند آن را ببندد)مي تواند خودش لباس بپوشد.مي تواند با قاشق كوچك غذا بخورد حتي اگر مقدار زيادي از غذا را بريزد.مي تواند بايستد، تعادل داشته باشد و روي يك پا بپرد.مي تواند يك توپ پرتاب كند.با هر دو پا مي پرد.مي تواند با سه چرخه ركاب بزند.از توالت استفاده مي كند البته ممكن است به كمك نياز داشته باشد.نيازهاي عاطفي كودك سه سالهنياز به درك شدنآزادي در اشتباه كردنتشويق و تمجيدلزوم اعلام استقلالآزادي در تصميم گيري متناسب با سنرشد ذهني كودك سه سالهبه داستان هاي كوتاه و كتاب گوش مي دهد.داستان هايي كه تكرار يا شعرگونه هستند را دوست دارد.دوست دارد با خاك بازي كند.مي توانيد يك پازل شش تكه را كنار هم بچينيد.صداهاي رايج را مي شناسد.رنگ هاي رايج مانند قرمز، آبي، زرد، سبز را مي شناسد.مي تواند دو يا سه چيز را بشمارد.مي تواند دستورالعمل هاي ساده را دنبال كند.مهارت صحبت كردنبا استفاده از سه تا پنج كلمه در قالب جمله صحبت مي كند.دوست دارد همان كلمات و صداها را بارها و بارها بگويد.آواز خواندن را دوست دارد و مي تواند يك آهنگ ساده را تكرار كند.سوال مي پرسد.كلماتي را مي سازد كه هيچ معنايي ندارند.مهارت ارتباطي با ديگرانكودك شما احتمالاً در حال حاضر روان صحبت مي كند و ۷۵ تا ۱۰۰ درصد از آنچه مي گويند را متوجه خواهيد شد، اما اگر با صداهاي خاصي مشكل داشت نگران نباشيد: اين طبيعي است و بيشتر اوقات آن ها بدون كمك نيز اين مشكل را پشت سر مي گذارند.


مي خواهد بزرگسالان را راضي كند.از انجام كارهاي ساده و كمك به ديگران لذت مي برد.دوست دارد به تنهايي، اما در كنار كودكان ديگر بازي كند.براي مدت كوتاهي با كودك ديگري بازي خواهد كرد.دوست دارد “خانه” بازي كند.نكاتي براي كار با كودكان سه سالهدر تربيت كودك سه ساله به ياد داشته باشيد كه نمي توانند براي مدت طولاني بنشينند.انتظار مشكلات با دستشويي را داشته باشيد زيرا بچه هاي سه ساله هنوز در حال يادگيري هستند.به كودكان اجازه دهيد در كارهاي ساده مانند چيدن اسباب بازي ها، چيدن ميز، مرتب كردن جوراب ها، تا كردن دستمال ها و غيره را انجام دهند.به ياد داشته باشيد كه كودكان سه ساله نمي توانند چيزي را به اشتراك بگذارند. يادگيري اين مهارت ها بعداً به دست مي آيد. بيش از يك اسباب بازي مشابه داشته باشيد تا از دعوا جلوگيري كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت كودك سه ساله | فوق تخصص روانشناسي