شنبه ۰۸ اردیبهشت ۰۳

كودك بي نظم، والد درمانده. پشت نقاب بي نظمي كودك تان چه مي گذرد؟

۱۱۲ بازديد

بسياري از والدين در حالي به ملاقات مشاور م ايند كه كاسه ي صبرشان از بي نظمي هاي كودك لبريز شده و كنترل امور از دست شان خارج شده است.
والدين بل از اقدام براي مشاوره، همه ي راه حل هاي ممكن را امتحان مي كنند.
اين راهكارها دامنه ي وسيعي از رفتارهاي محبت آميز تا تهديد و تنبيه و توبيخ هاي متعدد را در بر مي گيرد.
اما پس از مدتي، تلاش هاي بي نتيجه آن ها را به اتاق مشاوره مي كشاند. جايي كه شايد لازم بود تا قبل از تصميم به فرزندآوري، در آن حضور يابند و مهارت هاي لازم را آموزش ببيند.
اگر شما هم جزء اين دسته از والدين هستيد، ادامه ي مطلب به شما كمك خواهد كرد تا دلايل بي نظمي كودك تان را بيشتر درك كنيد و بتوانيد او را به سمت خودتنظيمي و نظم در امور سوق دهيد.
فرزندان كدام دسته از والدين بي نظم ترند؟بررسي هاي باليني انجام شده در خصوص نظم نشان مي دهد كه والديني كه حساسيت بيشتري در خصوص نظم و انضباط دارند، فرزندان بي نظم تري نيز دارند.
دليل اين مساله مي تواند اين باشد كه تاكيد افراطي بر نظم، غالبا با امر و نهي، بكن و نكن و حساسيت هايي همراه است كه فرزندتان را خسته مي كند.
در طي زمان فرزندتان به دقت مشاهده مي نكند كه مي توادن از طريق بي نظمي، توجه تان را جلب كند، شما را عصباني كند و كنترل شرايط را به دست بگيرد.
در حقيقت شمار زيادي از فرزندان با بي نظمي در حال انتقام گرفتن از والدين امر كننده ي خود هستند و در پس نقاب بي نظمي اين پيام مهم را منتقل مي كنند كه “نمي تواني كنترلم كني”.
اين حالت مي تواند تبديل به دور باطلي شود كه شما به عنوان والدين، غالبا در آن بازنده خواهيد بود.
براي خروج از اين چرخه ي معيوب، نيازمند آن خواهيد بود تا راهكارهاي زير را به دقت اجراي كنيد.
راهكار براي حل مشكل كودك بي نظم۱) امر و نهي هاي تان در مورد نظم را كم كنيد.
۲) اجازه ندهيد بي نظمي فرزندتان شما را عصباني كند و اين احساس را منتقل كند كه شما از كنترل خودتان خارج شده ايد.


۳) هرگز به جاي كودك اقدام به منظم كردن اتاقش و رفع بي نظمي هايي كه او مسببش بوده نكنيد.
ممكن است پس از چند ساعت از وضعيت آشفته ي خانه به ستوه آييد و تصميم بگيريد تا آن را مرتب كنيد اما اين رفتار مي تواند تداوم بي نطمي را حتمي كند.
لازم است آرامش باشيد، اجازه دهيد تا فرزندتان ماندن در محيط به هم ريخته و تبعاتي مانند ناراحت شدن را تجربه كند و سپس براي مرتب كردن محيط اقدام كند.
۴) صبور باشيد و آرام بمانيد. اهميت اين مساله تا حدي است كه لازم است به عنوان چهارمين نكته ي اساسي، مورد تاكيد بيشتر قرار گيرد.
۵) به جاي غر زدن، گلايه و برچسب زدن به شخصيت كودك تان، در خواست خود را مطرح كنيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كودك بي نظم، والد درمانده. پشت نقاب بي نظمي كودك تان چه مي گذرد؟

خيانت والدين بر فرزندان چه تاثيري دارد؟

۱۲۳ بازديد

خيانت به معناي برقراري نوعي از رابطه ي عاطفي، جنسي و با فردي جز همسر است كه به صورت مخفيانه انجام مي گيرد .
آگاهي از آن مي تواند طرف مقابل را دچار علايم جسماني و رواني قابل توجهي از جمله بي قراري، خشم، ناراحتي، تپش قلب، مشكلات خواب، اضطراب، افسردگي و پوچي كند.
وقوع خيانت و آگاه شدن از آن نه تنها روابط زوجين را مخدوش مي كند بلكه مي تواند پايه هاي اساسي اعتماد و احسس امنيت در كودكان را نيز به شدت تخريب كند.
تاثير خيانت والدين بر كودكاين مساله مي تواند با توجه به سن فرزند تاثيرات متفاوتي را ايجاد كند.
به عنوان مثال فرزندان تا قبل از تجربه ي بلوغ، ممكن است به شدت در خود فرو رفته و يا پرخاشگر شوند.
بي اشتهايي، بدغذايي، افت تحصيلي، كج خلقي، ناخن جويدن، شب ادراري و كابوس هاي شبانه از جمله ديگر علايمي است كه اين كودكان از خود بروز مي دهند.
ممكن است كودك علايمي از جمله بي اشتهايي عصبي و يا بيماري هاي روان تني را نيز بروز دهد.
همچنين نوجوانان نيز در اين شرايط واكنش هاي توام با پرخاشگري و مشكلات متعدد سازگاري را بروز مي دهند و گيج و آشفته مي شوند.
اولين رابطه جنسينكات مهمي كه بايد در اولين رابطه جنسي بدانيد0 ديدگاه/آوريل 17, 2021ادامه مطلبنواجوانان و ايجاد بحران هاي اخلاقيمي توان گفت مهم ترين مساله ي قابل طرح براي زندگي يك نوجوان، هويت يابي است.


نوجواناني كه از روابط خيانت آميز والدين آگاه مي شوند غالبا در زمينه ي شكل دادن به هويت مطلوب با مشكلات متعددي مواجه مي شوند.
اين گروه از نوجوانان روابط صميمانه را سرشار از ناامني و بي اعتمادي دانسته و بر اساس همين ادراك، پيش نويس روابط آينده ي خود را نيز ترسيم مي كنند.
بر اساس مطالعات، اين گروه از نوجوانان با احتمال بيشتري ممكن است دست به بزهكاري و رفتارهاي پرخاشگرانه بزنند و بيشتر از ساير همسالان خود در معرض بحران هاي اخلاقي قرار دارند.
طوفان خشم فرزندان از طريق خيانت راه اندازي مي شود.آگاهي فرزندان از خيانت والدين مي تواند منجر به تجربه ي بالاترين سطوح خشم در فرزندان شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-خيانت والدين بر فرزندان چه تاثيري دارد؟

دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك

۱۲۵ بازديد

دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك در اين مقاله آورده شده است.
يكي از مهم ترين مباحث قابل توجه براي ان هايي كه داراي فرزند هستند، روانشناسي كودك است.
اين حيطه از علم روانشناسي، موضوعات بسيار مهم و گسترده اي را در بر مي گيرد كه با جزيي ترين رفتارهاي كودكان درآميخته است و كيفيت زندگي كنوني كودك و اطرافيانش را تحت تاثير قرار مي دهد.
روانشناسي كودك بر رشد فيزيكي،احساسي و رشد اجتماعي كودكان متمركز است و تلاش مي كند تا با توضيح فرايند صحيح رشدي كودكان، پاي ههاي اساسي شخصيت را به درستي بنا كند.
ابزارهاي سنجش و اندازه گيري در روانشناسي كودكانممكن است هدف شما از مراجعه به روانشناس يا مشاور كودك آن باشد كه توانايي هاي ذهني، اجتماعي و يا عاطفي كودك تان را بسنجيد.
بنابراين آشنايي كلي با آزمون هاي رشدي كودكان مي تواند براي تان مفيد باشد.
مهم ترين آزمون هاي هوش كودكان عبارتند از:مقياس هوش كودكان وكسلرمجموعه سنجش هاي كودكان كافمناين آزمون ها براي سنجش معلوليت هاي يادگيري، عقب ماندگي ذهني،ب دكاري عصب شناسي يا اختلالات رشدي كودكان بكار مي رود.
آزمونهاي فرافكنبرخي از متخصصان معتقدند به منظور پيدا كردن تصوير پوياتري از شخصيت، مي توان از آزمون هاي فرافكن نيز استفاده كرد.
يكي از دلايلي مهم آن، مبهم بودن محرك هاي اين آزمون ها يا استفاده از حيوانات در اين آزمون است كه باعث مي شود خردسالاني كه سطح اضطراب شان بالاتر است كمتر بترسند و بيشتر همكاري كنند.


علائم نگراني نوجوانعلائم نگراني نوجوانان0 ديدگاه/ژانويه 19, 2021ادامه مطلبمهم ترين عوامل موثر بر شكل گيري شخصيت كودك تان را بشناسيدشيوه هاي صحيح فرزندپروري و نحوه تعامل و روابط با فرزندان از مهم ترين موضوعات روانشناسي كودك است.
محيط خانواده اولين و مهم ترين محيطي است كه كودك در آن شاهد روابط انساني است.
و بسياري از اين روانشناسان تحقيقات زيادي درمورد تجارب سال هاي اوليه  دوران كودكي انجام داده اند.
تجربه هاي كودك درساله اي اول زندگي بيشتر در خانواده رخ مي دهد و نقش مهم و زيربنايي در شخصيت كودك
و رفتارهاي بعدي او دارد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك

كودك درماني چيست؟ تربيت كودك با روش هاي روان شناسي

۱۲۷ بازديد

كودك درماني چيست؟در حالت كلي، يك روان شناس كودك مي تواند بر روي كودكان و مراقبان اوليه آنها كار كند تا در رابطه با مشكلات رشدي تحقيق كند، اين مشكلات را شناسايي كند و در صورت امكان درمان كند.
روان شناسان كودك همچنين مي توانند بر روي كودكاني كار كنند كه داراي مشكلات رواني ، عاطفي يا اجتماعي شديد هم مي باشند.


من به چه نحوي مي توانم تشخيص بدهم كه كودك به درمان نياز دارد؟علائم نگران كننده اي كه نشان مي دهد كودك شما به مشاوره روان شناسي نياز دارد، عبارتند از:
احساسات مداوم ناراحتي يا نااميديعصبانيت مداوم و تمايل داشتن براي نشان دادن واكنش افراطي در موقعيت هانگراني، اضطراب يا ترس مداومداشتن بيماري فيزيكي از قبل يا ظاهر شدن آنترس داشتن نسبت به اين مورد كه يك فردي ذهن وي را كنترل مي كند يا اينكه وي نمي تواند بر روي خودش كنترل داشته باشديك كاهش ناگهاني و پيشبيني نشده در نمرات كلاسياز دست دادن علاقمندي نسبت به فعاليت هايي كه قبلا لذت بخش بوده اندتغيير در الگوهاي خواب يا تغذيهگوشه گيري، ترجيح دادن تنهايي به جاي قرار گرفتن در كنار دوستان و خانوادهشنيدن صداهايي كه وجود ندارندبيان كردن تفكرات خودكشيعدم توانايي براي متمركز شدن، داشتن تفكر مشخص يا تصميم گيريعدم توانايي براي نشستن در يك جاانجام دادن كارهاي روتين وسواسي در طول روز، همانند شستن دست ها يا تميز كردن وسايلتجربه كردن مكرر كابوس هامصرف الكل يا موادپرهيز غذايي وسواسي، يا پرهيز غذايي بعد از استفراغ يا مصرف ضد يبوست هاانجام دادن اقدامات خشن، همانند آتش درست كردن يا كشتن حيواناتدر صورتي كه يك كودك برخي يا تعدادي زيادي از اين علائم را نشان دهد، احتمالا وي به درمان نياز دارد. درمان براي اين نوع كودكان مي تواند كاملا مفيد باشد، به خصوص در زماني كه يك مشكل قبلا تشخيص داده شده، در وضعيت وخيم تري قرار گرفته باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كودك درماني چيست؟ تربيت كودك با روش هاي روان شناسي

چند راز پسران نوجوان كه والدين بايد بدانند

۱۱۷ بازديد

دوران نوجواني، هم از نظر نوجوانان و هم از نظر والدين دشوارتر از دوران كودكي قلمداد شده است.
شروع نوجواني با بلوغ مشخص مي‌شود؛ انبوهي از رويدادهاي زيستي كه به جثه بزرگسالي و پختگي جنسي مي‌انجامد.
نوجواني پيشرفت‌هاي شناختي سرنوشت‌سازي را نيز به همراه دارد.
نوجوانان‌ مي‌توانند اصول علمي دشوار را درك نمايند، با مسائل سياسي دست و پنجه نرم كنند و به معني نهفته در شعر يا داستان بپردازند.
شايد بتوان يكي از مهم‌ترين مسئوليت‌ها و وظايف والدين در مقابل نوجوانان خود را وظيفه تربيتي آن‌ها دانست؛
وظيفه‌اي كه اگر خوب و درست از عهده آن برآيند، نتيجه‌اش آينده‌اي درخشان و مطمئن براي فرزندانشان است.
۱٫ ايجاد ساختار در پسران نوجوانپسران نوجوان موفق به نظارت و راهنمايي والدين خود در زندگي احتياج دارند.
اين ساختار به دليل عدم اعتماد نيست، بلكه اين واقعيت بيولوژيكي است كه پسران نوجوان هنوز عملكرد مغزي را براي ايجاد انتخاب هاي ايمن بر اساس عواقب احتمالي ايجاد نكرده اند.
به عنوان والدين، با فرزند نوجوان خود كار كنيد تا روال زندگي روزانه اي براي آنها ايجاد شود.
اطمينان حاصل كنيد كه او در اين فرآيند دخيل است، اما اطمينان حاصل كنيد كه نتيجه نهايي همان چيزي است كه او به آن نياز دارد. و به گونه اي برخورد نكنيد كه آنها توان ايجاد ساختار و هدف براي زندگي خود را ندارند .


دعواي زن و شوهرقوانين و علل دعواي زن و شوهر و راه حل هاي موثر بعد از دعواي زوجين0 ديدگاه/آوريل 9, 2021ادامه مطلب۲٫ داشتن خواب كافياطمينان حاصل كنيد كه اوخواب كافي و مناسبي دارد. خواب در هر سني حياتي است، اما نوجوانان براي اينكه عملكردي داشته باشند، هر شب بين ۸ تا ۱۰ ساعت خواب نياز دارند.
در حالت ايده آل، آنها بايد يك الگوي خواب منظم ايجاد كنند. الگوي خواب مي تواند به افزايش كيفيت خواب كمك كند.
نداشتن خواب كافي مي تواند بسياري از توانايي هاي او را كاهش دهد؛ از جمله توانايي يادگيري، گوش دادن، تمركز و حل مشكلات.
همچنين مي تواند باعث شود او موارد بسيار ساده اي مانند شماره تلفن شخصي يا انجام تكاليف مدرسه را فراموش كند.
كمبود خواب مي تواند باعث مشكلات سلامتي از جمله آكنه شود. و مي تواند باعث شود او كالاهاي ناسالم بيشتري مانند قهوه يا نوشابه مصرف كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-چند راز پسران نوجوان كه والدين بايد بدانند

در دوره كنكور به افسردگي و استرس مبتلا مي شويد مگر…

۱۰۹ بازديد

اختلال افسردگي يكي از مهم ترين اختلالات روحي در افراد است.
اين اختلال سبب به وجود آمدن مشكلات زيادي مانند استرس و اضطراب به خصوص در مواقع حساس مانند روزهاي قبل از كنكور براي داوطلبان كنكور مي شود.
در اين مقاله به بررسي اين موضوع مي پردازيم.
به منظور كاهش استرس و افزايش كارايي ذهن، در اين چند روز شما بايد يك رژيم غذايي متفاوت از قبل داشته باشيد، اما نه تا زماني كه اين تفاوت به پايان برسد.
اگر استرس و افسردگي كنكور داريد اين مقاله را حتما مطالعه كنيد.
در دوره كنكور به افسردگي و استرس مبتلا مي شويد مگر...چگونه براي كنترل استرس كنكور اقدام كنيم؟براي كاهش استرس و افزايش بهره وري از ذهن خود، در اين چند روز شما بايد يك رژيم غذايي متفاوت از گذشته داشته باشيد، اما نه بسيار كه اين تفاوت به شما اسيب بزند.


ترك برنامه هاي معمول، داشتن موارد سرگرم كننده يا داشتن استراحت و خوردن غذاهاي مناسب ممكن است به نظر شما بستگي به امتحان نداشته باشد، اما كارشناسان چيز ديگري مي گويند.
آنها در طول آخرين روزها به كاهش استرس و اضطراب كمك مي كنند.
۱) خواب خوب استمتخصص تغذيه به داوطلبان توصيه مي كند كه به راحتي در شب بخوابند تا بهتر بخوابند و غذاهاي ميان وعده اي كه حاوي كربوهيدرات هاي پيچيده مانند نان، برنج و سيب زميني هستند نخورند.
غذا بخورند، زيرا آنها در طول روز تغذيه مي كنند تا به آرامي آزاد شوند و توانايي ذهني را افزايش دهند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-در دوره كنكور به افسردگي و استرس مبتلا مي شويد مگر…

رويكرد روانشناسي اختلال استرس پس از سانحه

۱۱۵ بازديد

هنگامي كه افراد در معرض تروما قرار مي گيرند، پاسخ هاي زيست شناختي و روانشناسي آنها مي تواند شديد و دردناك باشد.
پس از آن بسياري از افراد با نشانه هاي كم يا بدون نشانه به زندگي خود ادامه مي دهند، اما براي برخي،ادامه زندگي سخت مي شود.
چندين روش براي درمان علائم اختلال استرس پس از سانحه وجود دارد.
بهترين طرح درمان بايد شامل ترجيحات شما باشد و در عين حال شرايط ديگر را هم بايد در نظر گرفت.
بعيد به نظر مي رسد كه داروها بتوانند علائم تروماتيك را درمان كنند و همچنين ممكن است عوارض جانبي ايجاد كنند.
اكثر افراد تركيبي از دو رويكرد – روان درماني و دارو را انتخاب مي كنند و بهترين نتايج را به دست مي آورند.
رويكرد روانشناسي اختلال استرس پس از سانحهحمايت و همدردي پس از يك حادثه جواب مي دهد؟دريافت حمايت و همدردي بلافاصله پس از يك حادثه ترسناك نيز حياتي است.
بعضي از مردم مي خواهند درباره اين رويداد صحبت كنند، در حالي كه ديگران آن را ناراحت كننده و غم انگيز مي دانند.


هر كسي را نبايد مجبور به صحبت كردن در مورد آن حادثه دردناك كرد تا زماني كه خودش آمادگي داشته باشد.
اختلال شخصيتاختلالات شخصيت123 ديدگاه/مي 17, 2020ادامه مطلبرويكرد روانشناسيانواع مختلفي رويكرد روانشناسي وجود دارد.
برخي از روشهاي روان درماني شامل توجه شما به رويداد آسيب زا است و مي تواند تحريك آميز و چالش برانگيز باشد.
تحقيقات نشان مي دهد كه چندين روش درماني وجود دارد كه در مورد علائم اختلال استرس پس از سانحه  موثرتر از بقيه روش ها است:
درمان پردازش شناختي نوعي درمان رفتاري شناختي (CBT) است كه به منظور تفكيك منفي و نشانه هاي خودمحور است.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-رويكرد روانشناسي اختلال استرس پس از سانحه

تكنيك مديريت استرس / از نظر دكتر ويليام البرت

۱۱۵ بازديد

دكتر ويليام البرت، استاد دانشگاه مشاوره و روانشناسي در مقاله جديد خود به بررسي تكنيك مديريت استرس پرداخته است.
در اينجا چند انتخاب شيوه زندگي وجود دارد كه مي توانيد براي كنترل و يا جلوگيري از احساس غرق شدن است.
ورزش كردن يك تكنيك مديريت استرسمطالعات نشان داده اند كه ورزش مي تواند به حالت ذهني و فيزيكي فرد منجر شود.
كاهش مصرف الكل، داروها و كافئين:
اين مواد به جلوگيري از استرس كمك نمي كند و مي توانند آن را بدتر كنند.
مصرف آن ها را كم كرده يا حذف نماييد.


 
تغذيه و رژيم غذايييك رژيم سالم و متعادل با مقدار زيادي ميوه و سبزيجات به حفظ سيستم ايمني در زمان استرس كمك مي كند.
يك رژيم غذايي نامناسب به سلامت و استرس اضافي منجر خواهد شد.
تكنيك مديريت استرس از نظر دكتر ويليام البرتاولويت بنديزمان كمتري براي سازماندهي ليست كارهاي خود صرف كنيد.
بهتر از به اولويت هاي اول فقط توجه كنيد.
سپس روي چيزهايي كه در روز انجام مي دهيد تمركز كنيد و گزينه هاي جديد زياد نكنيد.
 
زمان استراحتهر روز حتما يك زمان استراحت براي خودتان تنظيم كنيد.
يكي از مهمترين نيازهاي هر فرد مديريت زمان و داشتن اوقات فرغت است.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تكنيك مديريت استرس / از نظر دكتر ويليام البرت

علائم جسمي افسردگي و اضطراب / شما هميشه فكر و خيال مي كنيد

۱۰۹ بازديد

هنگامي كه يك فرد افسرده را تصور مي كنيد، به نظر مي رسد كه كسي همواره غمگين و نااميد شده است.
اما نكته قابل توجه اين است كه علائم افسردگي مي تواند به لحاظ احساسي و فيزيكي بسيار ظريف و غير قابل تشخيص باشد كه قابل شناسايي نيست.
ريچارد كراويتز، استاد روانشناسي باليني در دانشگاه كاليفرنيا و ديويس، متخصص تشخيص افسردگي، از علائم اوليه در اين زمينه مي گويد.
علائم افسردگي هميشه اين نيست كه فرد ناراحت مي شود.
علائم جسمي افسردگي و اضطراب  شما هميشه فكر و خيال مي كنيددر چنين شرايطي، بيماران قطعا نمي دانند كه آيا افسردگي علت علائم آنهاست، بنابراين، در يك جهت، چرا كه آنها افسردگي را به عنوان يك ضعف در نظر مي گيرند، و در جهت ديگر، چرا كه علت آن نشانه علائم آن نيست افسردگي را قبول نمي كنند
پيامدهاي عزت نفس پايينپيامدهاي عزت نفس پايين0 ديدگاه/مارس 6, 2021ادامه مطلبعلائم افسردگيوي اضافه كرد كه شناسايي دقيق مشكل بسيار مهم است، زيرا هرچه زودتر شروع به درمان كنيد، براي سلامت شما راحت تر و شادتر و سالم تر خواهد بود.
در اينجا برخي از علائم و نشانه هاي افسردگي كه بايد توجه داشته باشيد، وجود دارد.
شما شديدا صدمه مي بينيدافسردگي و درد باعث ايجاد اختلال در مسيرهاي بيولوژيك و انتقال دهنده هاي عصبي مي شود.


تحقيقات نشان داده است كه حدود ۷۵ درصد افراد مبتلا به افسردگي درد ناگهاني يا مزمن در برخي از مناطق بدن خود را تجربه مي كنند.
يك مطالعه كانادايي كه در مجله درد منتشر شده است نشان مي دهد كه احتمال ابتلا درد گردن و كمر شديد در افراد افسرده چهار برابر بيشتر از ديگران است.
روان شناسان در اين رابطه توضيح مي دهند كه زماني كه يك خلق و خوي منفي ايجاد مي كنيد، توجه بيشتري به بدن شما مي كنيد و بنابراين احساس راحتي و در مي كنيد.
علاوه بر اين، ممكن است علائم معده و سردرد را احساس كنيد يا حساسيت بيشتري نسبت به درد داشته باشيد.
يك مطالعه منتشر شده در مجله روانپزشكي در سال ۲۰۰۸ نشان داد كه وقتي افراد مبتلا به افسردگي درد را پيش بيني مي كنند، فعاليت مغز آنها احساسات بيشتري را نشان مي دهد و در نتيجه درد كمتري ايجاد مي كند، بنابراين آنها در برابر جراحات ضعيف تر مي شوند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علائم جسمي افسردگي و اضطراب / شما هميشه فكر و خيال مي كنيد

ترميم زخم عاطفي پس از شكست عشقي

۱۲۰ بازديد

بر اساس تجارب باليني، تجربه ي شكست عاطفي مي تواند در كنار عواملي مانند سيل، زلزله، تصادف، آتش سوزي و مرگ عزيزان قرار گيرد و شك عصبي سهمگيني را به فرد وارد كند كه متخصصان از آن به عنوان “تروما” ياد مي كنند.
فرد شكست خورده ممكن است دامنه ي وسيعي از علايم جسمي و رواني از جمله:
احساس گيجي،مشكل در تصميم گيري،مشكلات جسمي- عصبي،دردهاي بدني بدون دليل،بيماري هاي روان تني،كابوس هاي شبانه،حالت بهت و درماندگي،تپش قلب،خودسرزنشيكناره گيري از ديگرانبه ميزاني كه فرد انتظار مواجهه با چنين شكستي را نداشته باشد و براي آن آماده نباشد، سندرم شكست عاطفي قوي تر خواهد بود و فرد را با علايم سنگين تر و بيشتري مواجه ميكند.
در صورتي كه فرد شكست خورده به دنبال استفاده از منابع حمايت اجتماعي نرود و از ديگران براي غلب بر مشكلاتش استفاده نكند، خطر ابتلابه افسردگي و اضطراب بسيار بالاست و مساله مي تواند با چندين اختلال ديگر نيز همراه شود.


در چه مواقعي به روانشناس مراجعه كنيم؟طبيعي است كه مواجه شدن با شكست عاطفي مساله اي بسيار دردناك و آزاردهنده است اما اگر نتوانيد پس از گذشت حداكثر ۶ ماه، بهبودي لازم را به دست آوريد و به كار و  زندگي روزانه تان بازگرديد، لازم است هرچه سريعتر به يك روانشناس و يا مشاور مراجعه كنيد.
پيشنهاد حرفه اي تر مي تواند اين باشد كه منتطر گذر زمان نمانيد و براي حفاظت از سلامت رواني تان، با يك روانشناس گفت و گو كنيد.
بر اساس ماهيت شكست عاطفي، صرف گفت و گو كردن و بيان مشكل نيز تاثير زيادي در تخليه ي احساسات منفي دارد و مي تواند حال تان را بهتر كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ترميم زخم عاطفي پس از شكست عشقي